Aikataulu

11.11.2019 | Omistajuus | Ville Tolvanen

Aikataulu

Syventyessäni omistajuuteen huomasin, että Omistajuudesta puuttuu yleensä tavoitteellinen aikataulu.

Johtaja naulaa tulosta päivässä, viikossa, kuukaudessa ja vuodessa. Hallitus pyrkii jatkuvaan kehittämiseen ja strategiakauden tavoitteisiin, mutta usein omistajilta puuttuu tavoitteellinen aikataulu kokonaan. 

Tilanne muuttuu, kun omistajuudesta tulee pysyvä tila. Omistusta ei ehkä haluta myydä, sitä ei ole ajateltu listattavan, eikä välttämättä edes muutettavan olennaisesti. Keitossa on kaikki ainekset tilanteeseen, jossa ympäristö kehittyy yritystä ja sen johtamista nopeammin.

Miksi omistajuudelle tulisi olla selkeät tavoiteet ja sen mukana aikataulu?

Suunnitelmallinen omistajuuden johtaminen turvaa jatkuvuuden, luo mahdollisuudet reagoida muutoksiin, haastaa kehittymään maailman mukana ja rakentamaan jatkuvasti paremmin tuottavan yhtälön.

Aikataulu ja sen mukaiset toimenpiteet eivät tietenkään synny ilman sovittua, kirjallista ja käynnistettyä omistajastrategiaa. Monen mielestä sitä ei tarvita, koska asiat ovat hyvin, mutta mikä on niiden laita huomenna? Ei hötkyillä, kun ei ole tarvetta, on väärä vastaus. Ei korjata, kun ei ole rikki on ohituskaista unholaan.

Omistaja haluaa jatkuvuutta, turvaa ja tuloksia. Oikea tapa tehdä sitä ei ole katsoa taaksepäin ja toimia kuten ennenkin, vaan johtaa aktiivisesti kuten pääomasijoittaja, mutta ilman pakkoa ja tarvetta omistajuuden muutoksiin. Hyvin johdettu firma elää ja kukkuu vuosisadasta toiseen, mutta tuskin koskaan ilman ajan mukaista aikataulua tekemisille. 

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.