Yrittävän päivä

25.03.2019 | Lifestyle | Ville Tolvanen

Yrittävän päivä

Yrittäjäksi ryhtynyt kaverini pyysi minua sparraamaan tekemistä arjessa. Ehdotus sai minut muistamaan ja peilaamaan omaa työtäni. Miten päivät käytetään tuloksellisesti? Millainen on hyvä yrittäjä?

Kaverillani on ammatinharjoittajille tyypillinen ongelma. Yrityksen idea on upea, ja kaveri todella osaa asiansa. Takana on vuosien treeni ja asia sekä tekeminen hallussa. Yrityksen idea, tuotteistus jne. syntyivät nopeasti. Tekeillä on myös kirja aiheen tiimoilta.

Haasteeksi näyttää kasvavan asiakkaiden löytäminen, myynti ja asiakastyön päivittäinen suorittaminen. Miten ammatinharjoittaja toimii arjessa?

Kaikkia pohjaa hyvään vuosisuunnitelmaan. Yrittäjän on usein kerättävä leipänsä vuoden sijaan kymmenessä kuukaudessa, koska pitkä kesä ja joulu vievät osansa. Asiakkaat eivät yksinkertaisesti kuluta juhla-aikoina. Vuosisuunnitelmassa tulisi olla määrälliset ja laadulliset tavoitteet, lomat (!), koulutukset yms. Tavoitteet. Tee vuosisuunnitelma, jonka haluat elää yli odotusten!

Vuosisuunnitelma jakaantuu kuukausiin ja sieltä tuleviin tavoitteisiin. Itse pyöritin yksinkertaista excel-listausta eli rullaavaa budjetointia. Listassa minulla oli 2-30 potentiaalia asiakasta, joista aktiivisia oli 5-15. Seuraavan kuukauden myynti on tehtävä edellisessä kuukaudessa, eli toukokuussa elät elokuussa ja marraskuussa tammikuuta 😉 Yrittävän on hanskattava hurja määrä asioita ja saatava asioita tehokkaasti aikaiseksi.

Yrittävän viikko alkaa aina sunnuntaina. Maanantaina on turha herätä pohtimaan mitä pitäisi olla tekemässä. Hyvä viikko starttaa käymällä rauhassa läpi viikon haasteet, mahdollisuudet ja ongelmat. Kaikki jäljelle jäävä aika on käytettävä asiakkaiden kanssa puhumiseen, tapaamisiin ja uusien löytämiseen. Hyvä tahti asiakaskohtaamisille viikossa on 5-10 tapaamista. Aamupalat ja lounaat toimivat parhaiten.

Päivä alkoi itselläni lähes aina kirjoittamisella. Yrittävän on syytä tehdä työnsä jotenkin näkyväksi. Siksi oman työnsä majakkana toimiminen on tärkeää. Laita yksi julkaisu useampaan kanavaan ja pysyt kanavilla. Älä keksi vaan kerro elämästäsi, äläkä turhaan pohdi liikaa laatua, määrää tai palautetta. Tärkeintä on, että elät ja teet juuri sitä mitä sinä haluat.

Syksy on lopulta lyhyt 4kk eli 16 viikkoa. Kevät on pitempi ja vaatii ainakin itsellä lomailua. Juhannuksena koko Suomi lepää ja puuskuttaa pitkän talven jälkeen. Yrittämistä voi varmasti verrata urheiluun tai mihin tahansa aktiiviseen tekemiseen. Tekeminen perustuu omaan työhön ja sen hedelmiin. Näkyvyys, tunnustukset, maine ja arvostus tulevat ajan kanssa perässä.

Yrittäminen onnistuu ainoastaan tekemällä sitä, mitä itse rakastaa ja harjoitusten rakastamiseen. Monen yrittävän on syytä poistaa varmistin aivoista ja ryhtyä tekemään. Ainoastaan palautteen, pettymysten ja ponnisteluiden kautta oppii joka päivä jotain uutta.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.