Kuka minä olen?

20.01.2019 | Uncategorized | Ville Tolvanen

Kuka minä olen?

Hollywoodin tuotantojen arvon ylittänyt self help –teollisuus haastaa usein kysymään ja vastaamaan tähän kysymykseen. Formulalääkäri Hintsa asetteli haasteen Core – ajattelunsa keskiöön. Kuka minä olen ja mitä minä haluan?

Kysymys on ollut minulle aina hankala. En tiedä mistä kontektista lähestyä asiaa. Vastustan ulkokultaista ”yrittäjä, toimitusjohtaja ja strategiakonsultti” lähestymistapaa. Faktapohjainen ”ylipainoinen, keski-ikäistyvä mies tylsässä iässä” ei sekään vastaa mihinkään. Miten asiaa voisi lähestyä?

Voisiko oikea vastaus löytyä luotaamalla omia vahvuuksia, taipumuksia ja kokemuksia? Voisiko vastaus itselle olla vaikkapa ”selviytyjä, rakentaja, julistaja ja ihmettelijä.” Kuulostaa paremmalta. Sanoja jotka itselle yhdistyvät asioihin, tekemisiin ja saavutuksiin. Ehkäpä resepti, jolla voisi tutkia vielä haastavampaa kysymystä mitä minä haluan?

Mitä ihminen voi haluta? Rauhaa, rakkautta ja elämää ilman ylivoimaisia vastoinkäymisiä. Tai elämän makuista vauhtia, vaarallisia tilanteita ja uusia mahdollisuuksia jokaisena päivänä. Tähänkin löytyy varmaan viikkoja videoita ja tuhansia sivuja selvitystä.

Kuka sinä olet? Oletko jo kaivanut itsellesi sopivan vastauksen ja miten sait sen selville? Jokaisella on tarpeensa ja keinonsa, mutta ehkäpä syy self-help in menestykselle on juuri ihmisen halu pohtia ja ruotia näitä kysymyksiä. Elämme hyvinvoinnissa, jossa lähes kaikki on mahdollista. Ehkäpä turhaudumme pohtimaan ja etsimään itseämme, koska harvat asiat haastavat ja vaikeuttavat elämäämme arjessa. Nälässä tuskin ehtisimme tälläisiä itseltämme kysellä.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.