Kuka muu muka?

14.11.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kuka muu muka?

Lähes vuosi #Henkilöbrändi -kirjan julkistuksen jälkeen on hienoa nähdä, kuinka yhä useampi ammatinharjoittaja kuten kiinteistövälittäjä, parturi-kampaaja, puuseppä ja korutaiteilija tuo yhä rohkeammin omaa osaamistaan ja ajatteluaan esille persoonallisella tavalla. Verkostakin löytyy mahtavia tarinoita tatuointi -taiteilijoista aina puisten anaalitappien valmistajiin.

Yrittäjyys Suomessa on väkevämpää kuin koskaan aikaisemmin ja vahvistuu koko ajan.

Jokainen yritys tarvitsee tunnettuutta, asiakkaita ja jokainen ammatinharjoittaja uusia toimeksiantoja. Digiajassa kasvot ja tarinat ovat perinteisiä mainoksia kiinnostavampia ja tehokkaampia. Teot ja tekijät niiden takana kiinnostavat ja ratkaisevat. Älä ylläty huomatessasi perinteisten mainos- ja mediamyyjien suhtautuvan henkilöiden brändäämiseen kriittisesti.

Jokainen toimiala huutaa ja tarvitsee kasvollisia yrittäjiä. Tilaa on enemmän kuin osaat kuvitella, etkä ymmärrä brändäyksen etuja ennen kuin itse elät unelmaasi. Jokainen toimialansa kasvo ansaitsee myös kateutensa ja kriitikonsa. Älä välitä katsomovalmentajista, vaan anna asiakkaiden, tulojen ja tulosten ratkaisevan. Henkilöbrändäys ei tee sinusta parempaa ihmistä, mutta helpottaa kummasti tulosten synnyttämistä.

Et tarvitse tavoitteisiisi koko maailman hyväksyntää vaan valitut uskotut, asiakkaat ja tarvittaessa sijoittajat. Esimerkiksi aloittamallani Kapitalisti.com -hankkeella (FB -ryhmä) etsin tulevaisuudessa 3-5 samalla tavalla omistamisesta ajattelevaa tahoa, joiden kanssa haluan rakentaa parempaa omistajuutta Suomessa. Vaikka määrä on pieni, haluan löytää sopivimmat merkittävästä määrästä yrityksiä ja omistajia.

Kihelmöikö ajatus henkilöbrändeistä? Tuleeko puistatuksia? Vapauta itsesi lukemalla kirja tai antamalla se lahjaksi opiskelijalle, yrittäjälle, vaimolle, miehelle tai kenelle tahansa, jonka arvaat asiasta kiinnostuvan. Ei uudet tai vanhat ajatukset kansissa ota jos eivät annakkaan.

Jokainen meistä on brändinsä ansainnut ja rohkeimmat vieläpä lähtevät unelmiansa toteuttamaan.

Lisätietoja www.henkilobrandi.fi

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.