Hyvä päivä

18.09.2018 | Kasvu | Ville Tolvanen

Hyvä päivä

Nostetaan panoksia. Millainen mielessäsi on täydellinen?  Raskaan työpäivän ilta vai aurinkoinen kesäpäivä ilman huolia lähimmäisten seurassa? Vai normaali arki hyvine ja huonoine päivineen. Sanomme luottavamme arkeen, mutta ajattelemmekohan aidosti niin.

Voiko hyviä päiviä olla useita, kymmeniä, satoja tai tuhansia peräkkäin? Vai onko hyvän päivän määritelmä varattu vain aikoihin, jolloin tapahtuu jotain tavallisesta poikkeavaa. Saavutamme, saamme tai synnytämme jotain mikä tuottaa meille tavallista enemmän mielihyvää.

Hyvän tai täydellisen päivän määritelmä lienee itsestämme kiinni. Toiselle se on hengissä pysymistä ja kolmas haluaa aina jotain millä hyvyyttä arvottaa ja mitata. Useille hyvän päivän määritelmä voi olla myös muiden tekemisestä ja sattumista kiinni. Saatamme pitää muiden tekoja omaa päiväämme vaikuttavina. Kuka sinun päiväsi hyvyyden päättää?

Olisiko lopulta hyvä sekoitus arkeaa ja häivähdys juhlaa, vuoro- ja vastoinkäymisiä ja uusia kokemuksia päivä kerrallaan. Tarvitseeko jokaisen päivän olla huomenna juhlittu, jos suunta ja tekeminen tuntuvat isossa kuvassa oikealta.

Hyvänä päivänä en kuollut, sairastunut, menettänyt läheisiäni enkä itselleni tärkeitä töitä. Hyvänä päivänä minua haastettiin, koeteltiin ja sain kuluttaa energiani omassa mielessäni tärkeisiin asioihin. Hyvänä päivänä pysyn paketissa ja jatkan aloittaa seuraavan samalla riemulla.

Hyvät päivät ovat juuri sellaisia kuin itse niistä elämäni rakennan.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.