Kapitalistin vappupuhe 2018

01.05.2018 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kapitalistin vappupuhe 2018

Vappupuhe 2018 – Hyvät kapitalistit, työläiset ja työttömät!

Työ ei lopu tekemällä. On absurdia ajatella vajavaisen maailman joskus valmistuvan. Päinvastoin löydämme jatkuvasti uutta parannettavaa ja ratkomme yhdessä meidän ja muun maailman ongelmia. Tämä Vappupuhe kuuluu ja kaikuu maamme uudistajille!

Viimeiset ainakin 500 vuotta Suomessa on mennyt aina vain paremmin. Olemme terveempiä, vauraampia, itsenäisempiä ja vapaampia suunnittelemaan elämäämme ja sen jättämää merkitystä. Maailma on auki ja meillä on enemmän kuin koskaan aiemmin mahdollisuuksia vaikuttaa ja luoda arvoa ympäristöllemme.

Maailma ei valmistu, mutta paranee koko ajan. Teknologian, älyn ja robotiikan tehtävä on poistaa turha työ maailmasta ja varmistaa, että voimme keskittyä toisten ihmisten, perheidemme ja parisuhteidemme hoivaamiseen. Äly ei ole uhka, vaan alusta, joka auttaa meitä tekemään parempia valintoja arjessa. Tekoäly on apua, jolla yhdistämme tietoa paremmin toisiinsa.

Suomi tarvitsee muutosta. Muutoksen luomiseksi tarvitsemme kulttuuria, joka tukee toisinajattelua, toisintekemistä, virheitä, epäonnistumisia ja jatkuvan parantamisen kulttuuria. Juhlikaamme heitä, jotka haastavat arkemme, ajattelumme ja tekemisemme. Joku heistä on vielä pystytettävän patsaan tai nimikkopuiston arvoinen. Oletko koskaan kuullut seurailijalle tai myötäilijälle myönnetystä taideteoksesta?

Suomi kasvaa ja nousee rikkomalla jatkuvasti ajatusta hyvinvoinnista ja saavutetuista eduista. Lihaskin menee rikki saavuttaakseen uuden, entistäkin suuremman muotonsa. Siksi erimielisyys, uudet ajatukset, väärämielisyys ja toisintekeminen ovat innovaation, demokratian ja hyvinvoinnin edellytys. Nostakaamme malja heille, jotka eivät tänään osallistu, marssi tai marise ja ajatelkaamme heitä, jotka nytkin miettivät uutta riskiä, yritystä, ideaa tai työpaikkaa yhteisiä olojamme parantamaan.

Antakaamme tänään tunnustus työn uudistajille ja toisintekijöille, jotka mielessään näkevät vielä parannettavaa ja paremman, kestävämmän version suloisesta Suomesta!

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.