Influenssa

18.03.2018 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Influenssa

Influenssa

Hyvät brändit ja niiden markkinointi leviävät kuin influenssa. Fanien, seuraajien ja käyttäjien avulla ihmisiltä toisille. Koska markkinoinnin tehtävä on avata uusia markkinoita, jokaisen markkinoijan tehtävä tulisi olla kasvattaa samanaikaisesti tunnettuutta, kiinnostavuutta, asiakkaiden määrää ja liikevaihtoa.

Olemattomassa keskustelussa markkinointiviestinnästä tuntuu olevan käynnissä vahva ”vähemmän on enemmän ajattelu.” Se taitaa olla ilmiöiden luomiseen kyvyttömien reliikkien urvellusta muutosta vastaan. Minusta on mahdotonta ajatella, että Finlaysonin Jukka Kurttila tai Veikkauksen toimitusjohtaja toivoisi vähemmän, mutta ”laadukkaampaa” kauppaa markkinoinnin avulla.

Hyvä markkinoija on uutishuoneessa istuva kasvuhakkeri. Analytiikasta, sisällöistä, vaikuttamisesta ja brändeistä humaltuva edelläkävijä. Huono markkinoija tekee kuten aina ennenkin ja uskoo sukupuuttoon kuolevien mainosmyyjien horinoihin. Keskustelu mainonnan ympärillä on uskomattoman ohkaista. Sanomakin todistaa asian mainostamalla viestillä mainosta.

Voitin 90-luvulla stipendin opiskelemaan suoramarkkinointia Chicagolaisessa yliopistossa. Olen silloisen ”integroidun markkinointiviestinnän” ajan lapsi, joka yhä uskoo Kotlerin voimaan. Markkinointi on aina strategista ja irroittamaton osa liiketoimintaa. Aivan liian tärkeää jätettäväksi pelkän markkinoinnin harteille.

Parhaat brändit ja niiden markkinointi luovat itse jatkuvasti puheenaiheita. Aiheisiin kytketyy pelkkien temppujen sijaan selkeä arvopohjainen viesti, tuote tai palvelu ja aktivointi. Pelkät mediahuomiota keräävät stuntit valuvat harakoille.

Ole varovainen viineripöydässä. Mikäli horina kuuluu laatu ennen määrää, olet väärässä pöydässä. Etsi pöytiä, jossa laatu seuraa riittävää määrää. Tarvitaan aidosti paljon näkyvyyttä kaupan konvertoitumiseen missä tahansa kanavassa.

Kaikkea sitä markkinoinnin keväässä 2018 kuuleekin.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.