Muutosten vuosi 2017

21.12.2017 | Kasvu | Ville Tolvanen

Muutosten vuosi 2017

Työvuosi 2017 jää mieleeni yllätyksellisenä, jännittävänä, haastavana ja raskaana. Vuoden alussa etsin tasapainoa Digitalistin, hallitustyöskentelyn ja konsultoinnin välille. Haaveissa oli löytää Digitalistille kumppani, joka mahdollistaisi toiminnan kasvattamisen, kansainvälistämisen ja kehittämisen.

Vuoden haasteet ja mahdollisuudet yllättivät kaikki odotukseni. Vuosi käynnistyi Moment Groupin synnyttämisellä tammikuussa, Fredman Groupin kiihkeällä kehittämisellä ja Novitan strategian rakentamisella. Yhteistyö Novitan kanssa jatkui hallitusvastuuna kesäkuusta eteenpäin.

Urani suurin käänne tapahtui keväällä, kun löysimme yhteisen vision Ixonosin kanssa ja synnytimme yhdessä Digitalist Groupin. Ajatus palveluita ja teknologiaa luovasti muotoilevasta avoimesta verkostosta synnytti itselleni todellisen unelmaduunin.

Digitalistin neljäs tuotantokausi tuntui saavuttavan kaiken mahdollisen Suomessa. Maan parhaat puhujat, 12 tapahtumaa ja yli 45.000 katsojaa muodostivat kiertueen, josta toipuminen ottaa aikansa. Vuoden aikana yhden aikakauden työ Digitalistissa tuli valmiiksi ja käynnisti yhteisön seuraavan vaiheen pohdinnan.

Vuoden jättiyllätys ja odottamattomin käänne itselleni, oli siirtymiseni johtamaan haastavassa muutostilassa olevaa kansainvälistyvää pörssiyhtiötä. Ajatus ei ollut käynyt mieleni vieressäkään. Jouduin monta kertaa ja usealla eri tavalla pohtimaan omaa kykyäni kantaa vastuuta kunnialla. Toisaalta blogista pörssiyhtiöksi 1283 päivässä oli tarinana ja haasteena ohittamaton.

Aloitan vuoden 2018 jättimäisten haasteiden edessä. Tarkoitus on jatkaa yhtiön muotoilua, kasvaa ja saavuttaa liiketoiminnan kannattavuus mahdollisimman nopeasti. Onneksi työtä saa tehdä aidosti kovien kansainvälisten osaajien kanssa. Kuluneen vuoden valopilkku on ehdottomasti ollut Digitalistiin liittyneet kansainväliset huippuammattilaiset. Uskomattoman osaavaa ja vaativaa porukkaa, joiden kanssa on upeaa tehdä uutta yhdessä.

Vuoden aikana olen kokenut jännitystä, odottamattomia muutoksia, huolia, ahdistusta, innostusta, riittämättömyyttä, pelkoa, tyytyväisyyttä ja turhautumista. Ensimmäisen kerran jaksamistani varjostivat elokuussa alkaneet kovat selkäkivut, jotka toivat arkeen väsymyksen, kipulääkkeet ja huolet jaksamisesta. Kipujen kanssa eläminen on ollut täysin uusi kokemus haastavien paineiden keskellä. Silti kuluneesta vuodesta piirtyy mieleeni työurani kummallisin, ihmeellisin ja monella tavalla mahtavin kokemus. Itse asiassa vuoden käänteet ovat olleet niin suuria itselleni, että niiden pohtimisessa riittänee sulateltavaa vielä vuosiksi eteenpäin.

Kiitos sinulle, joka satuit matkan varrelle osallistumaan, auttamaan tai vastustamaan etenemistä. Ilman sinua en olisi saanut matkalleni ja työelämälleni polkuni toistaiseksi mahtavimpia elämyksiä!

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.