Punainen lanka

27.08.2017 | Kasvu | Ville Tolvanen

Punainen lanka

Mistä muodostuu elämäsi punainen lanka? Onko se parisuhteesi? Lapsesi? Vai kaikki kokemuksesi yhteensä? Myös aikasi työelämässä muodostaa parhaimmillaan tunnistettavan teeman.

Etenevä ura on synerginen. Tehtävät ja organisaatiot voivat vaihtua, mutta kehittyminen jatkuu ja kasvat ihmisenä. Et välttämättä pyydä lisää rahaa tai vastuuta, mutta osaat asiasi entistäkin paremmin. Urapolun punainen lanka on kasvua ihmisenä, ryhmässä, työntekijänä ja ammattilaisena.

Meillä kaikilla on uran varrella erilaisia tehtäviä, tilaisuuksia ja kokemuksia. Todellinen ammattitaitosi ja arvosi työmarkkinoilla muodostuu niiden yhdistelmästä. Sinun tehtäväsi on piirtää viiva erilaisten pisteiden välille. Vain sinä tiedät osaamisesi, kokemuksesi ja potentiaalisi paremmin kuin kukaan muu. Älä jätä uraasi muiden käsiin.

Ura etenee yleensä vanhaa ja uutta. Katsot tuttua asiaa eri näkökulmasta. Saat seuraavaan tehtävän, kun osaat yhdistää itsesi vanhaan ja lisätä uutta. Ei uuteen tehtävään mennä koskaan valmiina. Työtehtävistä tullaan aikanaan valmiiksi ja sitten siirrytään seuraavaan haasteeseen. Vaativat tehtävät ja kehittyminen pitävät työnteon sopivan haastavana. Ei yrityskulttuuri sinulle kesää tee, vaan sinä itse. Nautit jokaisesta hetkestä matkalla seuraaviin vaikeuksiin.

Viimeinen päivä on paras missä tahansa firmassa. Viimeinen päivä on askel kohti uutta ja tuntematonta. Jälleen mahdollisuus kasvaa ja kehittyä omaa polkuaan raivaten ja jatkuvasti uutta oppien. Mestarit tietävät matkan olevan määränpään. Älä pohdi huomista vaan sitä mitä tänään ja heti saat tehtyä ja ajan kanssa valmiiksi. Saat kaiken haluamasi, kun tunnet itsesi ja uskallat menestyä.

Harva uskaltaa menestyä. Pelkäämme omia unelmiamme, emmekä ole valmiita tekemään tarvittavaa työtä niiden toteutumiseksi. Selitämme kaikenlaista muista ihmisistä ja aikojen vaikeudesta. Olen itsekin superkova selittämään kaikenlaista painokelvotonta.

Tunnista elämäsi punainen lanka. Tee se myös työelämässä. Piirrä tehdylle tavoitepiste tuleville vuosille ja varsinkin yli näkemättömän tulevan vuosien päähän. Mihin sinä haluat päätyä? Teet työtä, jolla on tarkoitus kun selvität itsellesi mikä on matkasi määränpää.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.