Analogisti

04.08.2017 | Kasvu | Ville Tolvanen

Analogisti

Nyt on trendikästä korostaa, että on kaikkea muutakin kuin elämä verkossa ja internet. Halutaan korostaa ”aitoja” asioita ja viestiä nautintojen, elämän ja ihmissuhteiden kulkevan työelämän ja yhteisöjen edellä.

NoShitSherlock! Jos jokin ärsyttää yleisessä keskustelussa, on keskittyminen yksittäisiin asioihin ilman selkeää kokonaiskuvaa ilmiöiden vaikutuksista, suhteista, mittakaavoista ja arvosta. Moni haluaa tarkoitushakuisesti katsoa puuta metsän sijaan.

Meitä digitalisteja on usein haastettu sanomalla, että teknologia on vain väline, ei itseisarvo asioiden kehittämisessä. Meitä on jopa syytetty teknologiaintoilijoiksi. Eivätpä voisi olla asiasta enemmän vieressä. Tarkkaan ilmiötä seuranneet ovat huomanneet digitalistien puhuvan ilmiön luomista haasteista ja murroksesta itse välineiden ja alustojen sijaan. Toki nekin ovat haastavia ja tärkeitä, mutta minusta samalla tavalla vain osa kokonaisuutta, kuten moottori on auton sisällä.

”Tää homma päätyy laiturinnokkaan”

Kerroin digitalistin alussa uskovani kohtaavamme niin suuren murroksen työmurroksen elinaikanani, että ainakin osa omista töistäni voisi suorittaa suoraan kesämökilta, haluttaessa vaikka laiturin nokasta.

Digitalistit seuraavat, luotaavat ja rakentavat ratkaisuja huomisen maailmaan tänään. Meitä kiinnostaa energia, asuminen, liikkuminen, terveys ja liiketoiminta digitaalisen maailman kontektissa, tilanteessa, jossa äly tulee osaksi elämää ja yritysten arkea.

Puiden taakse piirtyvä metsä kuvaa maailmaa, jossa tehdään enemmän ja parempia asioita vähemmällä. Vähemmän saasteita, kulutusta, liikkumista ja kustannuksia. Murros myös murtaa rakenteita ja on tuhoava voima tehottomille rakenteille. Silti tilalle kasvaa maailma, jossa ihminen on terveempi, elää pidempään, itsenäisempi, koulutetumpi ja toivottavasti myös vauraampi.

Digitalisaatio tulee meistä riippumatta, joten pelkojen, odottamisen ja jossittelun sijaan on syytä ryhtyä murtamaan kaikkea ajattelua tuotekehityksestä asioinnin kautta valmistamiseen. Mitä paremmin ymmärrys tulevasta on omistajan, hallituksen ja johdon käsissä, sitä paremmin osaamme hyödyntää ja valmistella tarvittavia muutoksia.

Ei elämää ole verkossa ja sen ulkopuolella. Verkko on kaikkialla rakentamassa elämästä paremman elämän arvoista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.