Media olet sinä

31.12.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Media olet sinä

Ymmärrys mediasta muuttuu. Kanavaa tai välinettä alun perin tarkoittanut sana medium ymmärrettiin viime vuosikymmeninä usein sisältöpalveluna. Media oli taho, joka tuotti ja kaupallisti sisältöjä valittuun kanavaan.

Räjähdysmäisesti kasvavat käyttäjien väliset viestintäpalvelut siirtävät tehokkaasti kuvaa, tekstejä ja videoita käyttäjien ja eri sosiaalisten pilvipalveluiden välissä. Uudet teknologiat murtavat rajaa todellisen ja virtuaalisen mediakokemuksen välillä. On jälleen uuden ja entistäkin älykkäämmän median aika.

Uudistuva käsitys mediasta muodostuu käyttäjien, teknologioiden sekä sisältöjen yhdessä luomasta mediakokemuksesta. Uusi mediapalvelu voi auttaa käyttäjäänsä oppimaan uusia taitoja, tehostaa vuorovaikutteista viestintää, viihdyttää tai poistaa vaikkapa kielellisen esteen käyttäjien välistä kääntämällä kielen käyttäjälleen sopivaksi. Älykkään median rajat kulkevat enemmän mielikuvituksen kuin vallitsevan kulttuurin ja palveluiden välissä.

Mediat rakentuvat tulevaisuudessa yhteistyössä käyttäjien, erilaisten pilvipalveluiden ja sisältöjen harmoniassa. Polttopisteessä ovat käyttäjät, jotka osallistuvat sisältöjen luomiseen tai antavat teknologioiden avulla tietoa tarpeistaan ja käyttäytymisestään.

Media on älykäs tapa synnyttää, jakaa ja jaella tietoa. Älykäs media olet sinä. Älykäs mediaympäristö rakentaa palvelukokemuksen tiedon, viihtymisen, pelaamisen tai oppimisen ympärille.

Suomi on teknologian, oppimisen, pelaamisen ja muotoilun suurvalta. Suomeen tarvitaan uutta osaamista, yrittäjyyttä ja yrityksiä rakentaa mediaa yli perinteisen ajattelun. Tarvitsemme ideoiden, osaamisen ja yritysten yhteistyötä, joka mullistaa ajatteluamme mediakokemuksesta.

Poikkitieteellinen ajattelu ja rohkeat ideat yhdessä ammattimaisen toteutuksen kanssa synnyttävät mahdollisuuden maailmanluokan menestystarinoihin.

Mediaympäristön mullistus on ymmärrettävä uudenlaisena mahdollisuutena. Uusi ajatus mediasta voi palvella mitä tahansa oppimisen, osaamisen, tiedon tai viihtymisen osa-aluetta ihmisten elämässä. Median tapa rakentaa käyttäjäkokemus voi perustua uuteen teknologiaan, pelaamiseen, yhteisöllisyyteen, sisältöihin tai pilvipalveluun yhdessä ja erikseen. Tulevaisuuden älykkäät mediat yhdistävät uutta ja vanhaa ainutkertaisella ja yllättävällä tavalla.

On aika haastaa suomalaiset osaajat ajattelemaan mediaa uudella tavalla. Tavoitteena tulisi olla löytää uusia ideoita, yhdistää tekijöitä ja synnyttää suomalaisia menestystarinoita.

Media tarvitsee uusia kasvutarinoita, jotka synnyttävät älymedioita entistäkin paremman arjen ja mediakokemuksen rakentamiseksi. Uusi joukko vanhoja ja uusia tekijöitä yhdessä rahoittajien ja teknologiaosaajien kanssa mahdollistavat medialle tarvittavat innovaatiot ja uudet menestystarinat.

Rakennetaan yhdessä Suomesta seuraavia älykkäiden medioiden menestystarinoita. Ajatuksia, teknologioita, alustoja ja palveluita, jotka vievät mediakokemuksemme seuraavalle tasolle.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

T-J Kojo
2017-01-01 16:15:02

TEKES taitaa jakaa 5-miljoonaa euroa tänä vuonna media-alan kehittämiseen... Siinäpä chanssi monelle?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

V
2017-01-06 11:02:16

Kyllä! Fastrack hakuaika taitaa päättyä maanantaina. #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.