Verkkovaikuttaja

19.12.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Verkkovaikuttaja

Tapaamme jatkuvasti potentiaalisia ostajia ja myyjiä verkossa. Hyvät yritykset mieltävät jo hakutulokset, sisällöt ja verkkopalvelut aidoiksi kohtaamisiksi pelkän tiedon tai informaatiokanavan sijaan. Verkosta ja asioinnista kasvaa elämys. Yrityksestä kasvaa verkkovaikuttaja.

Verkossa on paljon yrityksiä ja yhteisöjä, joilla tuntuu olevan pakkomielle puhua pelkästään itsestään, tuotteistaan ja asioistaan. Ikään kuin minä halutessani toivottaa hyvää joulua tai parempaa ensi vuotta kohtaan edustajan, jonka ainoa sanoma on tilaa hesari tai osta puheaikaa.

Mistä löydät oppikirjan, joka kehottaa tuputtamaan omaa agendaa, tuotteita ja ratkaisuja? Et ainakaan tältä vuosituhannelta.

Miten kuvittelet asiakkaan kiinnostuvan seuraamaan toimintaasi ilman kiinnostavaa tarinaa, näkemystä paremmasta ja käyttäytymisestä verkossa? Perinteinen AIDA toimii verkossakin. Tarvitaan Awareness, Interest, Decision ja Action. Alkuun haluaisin lisätä erityisesti verkossa vielä Inspiration. Asiakkaan on inspiroiduttava halutakseen seurata ja löytää lisää tietoa verkossa.

Miten rakennat hunajapurkin verkossa? Etsimällä uusia yleisöjä, seuraajia ja asiakkaita nykyisten puolestapuhujien ja asiakkaiden verkostoista.

Luo verkossa kohtaamisia arjessa, joita työntekijät, kumppanit, asiakkaat ja fanit haluavat jakaa eteenpäin.

dia09Onnistunut asiakaskohtaaminen verkossa synnyttää arvoa arjessa molemmille osapuolille. Verkkovaikuttaja rakentaa siltoja verkostojen välille.

Miten onnistut vaikuttajana verkossa? Ymmärrä ensimmäisenä, ettei koneet käytä verkostoja, vaan kaiken takana on toinen käyttäjä. Ei internet ole kasvoton kanava, vaan tapa yhdistää tietokoneita ja niiden käyttäjiä. Ihmiset ovat kiinnostuneita toisista ihmisistä, heidän näkemyksistään ja sisällöistä enemmän kuin instituutioista. Vaikuta siis kasvollisesti omien verkostojesi kautta.

dia10

Tein kömpelön kuvauksen verkkovaikuttamisen hyödyistä ja arvosta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Jokainen tyhjältä pöydältä yritystään kehittävä ryhtyy digitalisoimaan toimintamalleja ja prosesseja perinteisen tekemisen sijaan.

Pitäisikö sinunkin aidosti harjata tekemisesi digikuntoon vuodelle 2017?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.