Yrittäjyys

15.10.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Yrittäjyys

Olen kannustanut vuosia ystäviäni ja lukijoitani ryhtymään yrittäjiksi. Motiivi on ollut kaksiosainen. Olen yrittänyt kannustaa itseäni ja lukijoitani rikkomaan rajojaan ja toteuttamaan uusia haasteita. Toisaalta olen ollut huolissani ystävieni ja suomalaisten kyvystä työllistyä ja nauttia työelämästä.

Olen nähnyt monen yrittäjän tahdon syttyvän ja sammuvan. Aikaansa kutakin ja elämässä on aina hyvä siirtyä eteenpäin. Yrittäjä yrittää koska haluaa yrittää. Jos halu sammuu, on syytä lopettaa sekä yritys että yrittäminen. Yrittäjä yrittää, jotta ei tarvitsisi tehdä työtä toiselle. Luonnollisesti se vaatii paljon enemmän kuin valmiissa pöydässä työn tekeminen.

Maailmassa ei ole enää helppoja busineksiä. Jopa mikroyrittäjät joutuvat hallitsemaan kaikki liiketoiminnan osa-alueet markkinan luomisesta, markkinoinnin kautta myyntiin, asiakkuuksiin ja toimituksiin. Valtava haaste kenelle tahansa. Ehkä jopa mahdotonkin.

Yrittäminen on työelämän kymmenottelu.

Osa asiantuntijoista valitsee tai pakotetaan kevytyrittäjiksi. Mikä neuvoksi artistille, valokuvaajalle tai sisustussuunnittelijalle, jolla palaa yrittämisen halu, mutta taidot eivät riitä täyteen yrittäjän mittaan? Tarvitsemme rakenteita, jotka tukevat kevytyrittäjien onnistumista alihankkijana isommille, osana Digitalistin kaltaisia verkostoja ja yrittäjyyttä tukevia kehitysohjelmia.

Yrittäjyys on keskeinen osa tulevaisuuden työelämää

Työelämä tulee rakentumaan entistäkin enemmän yrittäjien, verkostojen ja suuryritysten varaan. Tarvitaan siis lisää rohkeita tahtoja yrittämään yli omien rajoitusten. Tarvitaan verkostoja tukemaan yksittäisen ihmisen vajavaisuuksia ja rakenteita synnyttämään synergiaa tekijöiden ja toimijoiden välille.

Jokaisen tulisi kantaa vastuuta omasta onnistumisestaan työelämästä. Jokaisen olisi hyvä ylläpitää taitoja, joilla pärjäisi yrittäjänäkin. Jokaisen yrittäjyydestä haaveilevan tulisi kokeilla omia siipiään maailman markkinoilla. Jokaisen meistä pitäisi olla yksin tai yhdessä yrittävän osaajan apuna ja tukena.

Yrittäjän mittaan voi kasvaa jokainen kaivamalla apua verkosta ja verkostoista. Niitä on verkossakin jo runsaasti. Rohkaise mielesi ja luovu häpeästä. Kerro kaikille ja joka paikassa mitä sinä asioista ajattelet. Astu torille altistu muiden aiheettomallekin kritiikille. Maailma on sinua ja unelmiasi varten rakennettu meille jokaiselle. Älä anna muiden määritellä omaa ja yrityksesi mahdollisuuksia.

Muista että yrittäjän matka on maraton. Tee päivä kerrallaan ja joka päivä unelmistasi totta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.