Paremmat valinnat

06.09.2016 | Kasvu | Ville Tolvanen

Paremmat valinnat

Elätkö pellossa elämäsi kanssa ajatellen, ettei yksittäisen ihmisen pienillä valinnoilla ole mitään väliä isossa kuvassa? Ajatteletko, etteivät arjen pienet valinnat vaikuta suuren kuvan syntymiseen? Niin minäkin ajattelin. Nyt on hyvä hetki sinunkin muuttaa mielipidettäsi asiasta.

Arki on täynnä pieniä asioita, joista voi valita paremmin. Voit poimia portaat hissin sijaan matkalla ylempiin kerroksiin, kävellä vähän pidemmänkin matkan kokousten välillä tai valita julkisen liikenteen henkilökohtaisen kumipyöräkantajan sijaan. Laadukas polkupyörä maksaa saman verran kuin hyvän henkilöauton arvo laskee kuukaudessa ja tarjoaa samalla hyvän ulkoilukokemuksen talvellakin asfaltilla liikennevaloissa valumisen sijaan.

Pienet valinnat synnyttävät yhdessä paremman arjen

Hiljainen hetki tai etätyöpäivä voi olla parempi tapa edistää asioita ja ansioita kuin raahautua tottumuksen mukaisesti työpaikalle häirittäväksi. Hyvin suunniteltu viikko on parempi kuin päivä kerrallaan käytetty työaika työnantajan piikkiin. Arjen irtiotot ja minilomailu pitävät väsymyksen ja kyllästymisen tunteet hetkeen tarttumisen tuolla puolen. Aikaa on helppo käyttää väärin tuntemalla kiirettä, ajanpuutetta, turhautumista ja tuloksettomuutta. Arjen kiireissä paremmin nukuttu yö tai torkut saattavat olla parhaiten hyödynnettyä aikaa.

Suoliston sanotaan olevan ihmisen toiset aivot. Elimistön toimintaan on helppo vaikuttaa arjen pienillä valinnoilla. Terveellinen välipala kahvin sijaan tai pelkkää vettä välillä tarjoilujen sijaan. Puuroa aamulla pullan sijaan tai kevyempi kasvisateria jättiannoksen tilalle. Helppoja valintoja jos mieltä ja kehoa ei ole kidutettu vaatimaan lunnaspakettina suolistoa tukkivaa lohturuokaa.

Elämme melkein paratiisissa. Vettä voi juoda lähes suoraan Suomen tuhansista järvistä, pihalta syöminen onnistuu varsinkin syksyisin ja moni kotimainen raaka-aine ansaitsee parempaa arvostusta ravinnon lähteenä. Elämme pääosin ruuhkatonta ja vaivatonta arkea todellisessa ja todistetussa hyvinvoinnissa. Arki on niin hyvää, että se sokeuttaa meidät pienten valintojen merkityksestä.

Suurin kuva elämässäsi ei ole saasteiden, ruuhkien tai Suomen talouden sujuminen arjessa. Iso kuva on onnellisuutesi ja onnistumisesi pienten asioiden arjessa. Suurin vaikutus valinnoistasi osuu sinuun ja sinua rakastavaan lähipiiriisi. Pienillä valinnoilla valitset panoksesi arjessa. Pienet asiat luovat suuria merkityksiä elämän hetkissä. Pienet asiat yhdessä tekevät arjestasi paljon paremman valinnan.

Digitalistien ”viikon parhaat” mindfullness -aamut alkavat taas syyskuussa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.