Brändi

08.06.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Brändi

Maailma on sellainen, että tietoa totuudesta ja oikeista asioista on melkein yhtä monta kuin on näkemysten esittäjiäkin. Ja jokaiselle syntyykin oikea totuuden tie. Tie menestykseen löytyy myös monella eri tavalla. Toinen uskoo markkinointiin, toinen ei markkinoi ollenkaan. Toinen raivaa tiensä myymällä ja kolmas luo tuotteen joka viedään käsistä.

Menestyvät erottaa tavallista paremmin asioiden tekeminen. Sen takia se tyytyminen kusenkeltaiseen keskitiehen ärsyttääkin kaikista eniten.

Vertaan asiakkaiden kanssa omia lukujani ja tutkimustietoa yrityksen onnistumisiin verkossa. Kuinka paljon on yleisöä, miten sisällöt herättävät toimintaa ja miltä näyttää pitkäjänteinen kehitys. Moni kysyy minulta miksi sinulla on yleisöä ja onnistumisia muita paremmin. Luonnollisesti jaan näkemykseni kaikkien käytettäväksi.

  1. Olen järjestelmällisesti rakentanut sekä omaa ”enemmän ja parempaa vähemmällä” ja yhteistä ”Digitalisoidaan Suomi pikseli kerrallaan” agendaa määrätietoisesti, arjessa ja mahdollisimman yhdenmukaisesti.
  2. Jos toiminta ei herätä tunteita ja vastustusta ei tekeminen vaikuta. Mieti kuinka paljon vaikkapa Elina Lepomäki, Trumpista puhumattakaan herättää tunteita. Mikäli et onnistu herättämään keskustelua, et myöskään vaikuta. Tämä on yksi käsittämätön asia. Suomessa yritykset pyrkivät siihen, että niistä ei puhuta tai valiteta. Pelätään reaktioita vaikka vain niiden kautta kasvatetaan brändejä. Jos kukaan ei suutu, mikään ei muutu.
  3. Suurin osa yrityksistä ja asiantuntijoista tekee liian vähän sisältöjä, toistoja ja kanavia. Sinun on ymmärrettävä että alle 10% potentiaalista näkee viestisi. Jos heitä tavaraa kerran verkkoon ja aktivoituvien määrä 1% tarvitset paljon tekemistä, toistoa ja aktiivista osallistumista.

Jos brändin rakentaminen tuntuu työllistävältä anna se sellaiselle, jolla on palava intohimo asiaan. Vetelällä tekemisellä ei saavuteta yhtään mitään. Verkossa onnistuminen vaatii kykyä kehittää ja mitata onnistumista jatkuvasti. Jos et näe mitä tapahtuu lyhyellä ja pitkällä aikavälillä, et voi tietää teetkö oikeita asioita.

Riippumatta puhutaanko brändistä henkilönä vai yhteisönä suurimmat ongelmat liittyvät lähes aina arjen johtamiseen, suunnitteluun ja prosesseihin. Hyvä markkinointijengi on kuin palokunta, jossa jokainen tietää paikkansa ja osaa hommansa. Hommaa harjoitellaan päivittäin ja kerrataan todellisten tulipalojen takia. Isommatkin roihut saadaan sammutettua rautaisella osaamisella, prosessien hiomisella ja tinkimättömällä palveluasenteella arjessa. Brändääminen on sinnikästä työtä arjessa arvojen, tavoitteiden, vision ja asiakkaiden takia.

Osaatko oikeasti rakentaa brändejä vai puhutko vain mielelläsi aiheesta?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Arttu Kotakorpi
2016-06-08 08:34:25

Hyviä, ravistelevia ajatuksia Ville! Itsekin olen vahvasti sitä mieltä, että tässä valtavassa medioiden ja informaation metsässä on vaikea saada ääntään kuulumaan pelkästään perushuttua kirjoittamalla. Tarvitaan enemmän haastaja-ajatuksia!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jussi Mozo
2016-06-08 09:54:51

Asiaa.

Ehkä se vaikein juttu on yleisesti juuri se tietyn linjan valitseminen, muotoileminen ja viestiminen. Ja valitussa pysyminen naysayereistä huolimatta. Pitää olla selkeä viesti, että kärsivällisyys ja usko jauhaa vaikka vaikuttaisi siltä, että ei tuu kesää. "Sinnikästä työtä arjessa". - Respect!

Jussi

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.