Orkesteri

26.05.2016 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Orkesteri

Digiaika muuttaa markkinoinnin johtamis- ja suunnittelukulttuuria. Synergiasta kasvaa välttämätöntä ja kumppaneiden luoman arvoketjun hallinnasta elinehto. Vain oikeassa ajassa, paikassa ja muodossa luotu kommunikaatio vaikuttaa.

Pääsin eilen toteuttamaan yhteisiä tavoitteitamme kahdella tavalla. Aamupäivällä pidettiin ensimmäinen Digitalist –tapahtuma pääosin verkossa. Tilaisuus onnistui loistavasti. Lähetyksen alkaessa saitilla oli vierailtu jo 600 kertaa. Lopulliset katsojamäärät selviävät tulevan viikon aikana. Olemme lähestymässä aikaa, jolloin osa tapahtumista voidaan virtualisoida ja fyysisistä kohtaamisista kasvaa entistäkin arvokkaampia. On hienoa päästä oppimaan ja näyttämään yhdessä miten tapahtuma digiaikana voi olla kohtaaminen, lähetys, keskustelu sosiaalisessa mediassa ja tallenne kaikkien katsottavaksi. Tehokasta, parempaa ja kiinnostavampaa kuin pelkät aamukaffet. Asiaan.

Menestyvä markkinointi digiajassa vaatii ennen kaikkea analytiikan, sisältöjen ja omien, ansaittujen ja maksettujen medioiden hallitsemista. Tälläistä orkesteria kumppaneineen ei johdeta ilman selkeää partituuria (strategiaa ja toimintasuunnitelmaa), prosesseja, toimintamalleja ja jatkuvaa kehittämistä. Kuten konserttitoiminnassa tai rakentamisessa tarvitaa paljon  työmaapalavereita, haasteiden ratkaisemista ja toiminnan kehittämistä jatkuvasti. Takana ovat ajat, jolloin mainostajalle riitti yksittäinen asiointi eri kumppanien kanssa. Aikaa ja rahaa valuu aivan liikaa erilaisiin tapaamisiin, kustiksiin ja briefeihin.

Pitää saada ulos paljon ja jatkuvasti avoimessa dialogissa eri kohderyhmien kanssa.

Olemme hokeneet vuosia, että yrityksistä kasvaa medioita. Osa ihmisistä on ajatellut asian niin, että yritys perustaa lehden tai verkkomedian. Oikeasti kysymys on markkinoinnin johtamismallista. Erottuvasta, johdonmukaisesta ja jatkuvasta näkymisestä kasvaa yritystoiminnan kasvattamisen näkökulmasta elinehto ja ainoa tapa johtaa sitä mediamainen käyttäytyminen. Tarvitaan päätoimittaja, toimitus, oikeat kumppanit ja valtavasti tuotantoa. Menestyminen arjessa perustuu liukkaisiin prosesseihin, mittaamiseen ja kykyyn reagoida. Hyvä brändi voi verrata itseään uutistoimituksen tapaan toimia tai vaikkapa hyvään aikakausilehteen kuten vaikkapa Monocle.

Iltapäivällä pääsin koeponnistamaan ajatuksiani ja toimintamalleja käytännössä yhden Suomen suurimman mainostajan kanssa. Ajatukset, ideat ja yhteistyö sujuivat mielestäni saumattomasti. Valtava muutos, kipeä muutosprosessi ja inhottavalta tuntuvaa epätietoisuutta. Silti jatkuvasti mielessä tulevaisuuden parempi vaihtoehto ja mitä kaikkea toimivalla brändiympäristöllä voidaankaan pelkkien mainosten sijaan saada aikaiseksi.

Suosittelen lämpimästi katsomaan 5M –aamuun tallenteen kommunikaation, median ja markkinoinnin osittain rikkinäisestä arvoketjusta. Äänessä Suomen arvostetuimpia vaikuttajia kuten Jarkko Nordlund, Kirsi Piha, Outi Ellilä, Sami Tikkanen, Juho Jokinen, Jani Halme ja minä.

Linkki tallenteeseen: http://www.katsomo.fi/#!/jakso/611269?toista

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.