Median tulevaisuus

02.05.2016 | strategia | Ville Tolvanen

Median tulevaisuus

Suomalainen media laihtuu maksumuurin taakse piilotetussa omatekoisessa sisällössään pahinta peläten ja kuluttajien joukkopakoa amerikkalaisiin verkostoihin vähätellen. Tuotekehitys on vaatimatonta ja strategia pelon sanelemaa.

Minusta käsite media pitäisi uudistaa kanavasta tarkoittamaan eri kanavissa tapahtuvaa vuorovaikutusta eri kohderyhmien välillä. Media on auktoriteetti, joka omistaa valitun aiheen sisältöjä ja asiakassuhteita eri kanavissa. Hyvä media on vahva hakukoneissa, someseurattu ja vaikuttaa niin omissa kuin ansaituissakin kanavissa.

Millainen on hyvä mediakokemus?

Sellainen missä minä määrään mitä, kuinka paljon ja milloin kulutan sisältöjä. Runsauden hunajapurkkeja kuten Spotify tai Netflix. Hyvä media tuottaa omaa, julkaisee myös muiden ja parhaassa tapauksessa vielä kuratoi toistenkin hyviä sisältöjä. Tulevaisuuden media ansaitsee maksetun asiakassuhteen palvelemalla käyttäjiä kaikissa keskeisissä kanavissa. Vaikkapa Monocle tuottaa lisäarvoa kirjoina, lehtinä, kuvina, äänenä ja tapahtumissakin. Allerin tavoin Monoclella on oma suunnittelutoimisto Winkreative. Aivan kuten minäkin Digitalistin visioin.

On hämmentävä ajatella lukijasuhdetta yksittäisten artikkeleiden lukemisena paperilla tai verkossa. Forbersin tavoin sisältöä, tutkimuksia ja mielipiteitä tulisi koostaa ja julkaista suuren avustajajoukon kanssa. Laadun tarkkailun sijaan jätetään kontrolli vastaanottajille. Näinhän tapahtuu taiteessa ja kulttuurissakin. Huono sisältö jää jakamatta eikä tavoita sille asetettuja tavoitteita.

Olen kirjoittanut mediasta ja sen mahdollisuuksista aiemminkin. Digiaikana median pitäisi olla apuri, joka tuo omat, muiden ja parhaimmat sisällöt suoraan käyttäjille asioiden niin tapahtuessa.

Pelkän oman sisällön tuputtamisen sijaan median tulisi kuratoida kohderyhmiä kiinnostavia sisältöjä maailman ympäri.

Tulevaisuuden toimittaja on solmukohta verkossa, joka paitsi osallistuu ja tuottaa sisältöä, kuratoi ja ottaa kantaa muidenkin tekemisiin. Katsokaa vaikka mihin ja millaista valtaa Tuomas Enbuske Riku Rantala tai Arman Alizad käyttää.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.