Näin menestyt verkossa

08.04.2016 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Näin menestyt verkossa

Älä yritä upottaa verkkoon eilisen maailman oppeja markkinoinnista, asiakaspalvelusta tai liiketoiminnasta. Elä verkossa verkon ehdoilla.

Seuraan aktiivisesti eri organisaatioiden menestymistä verkossa. Mittaan, analysoin ja testaan erilaisten toimenpiteiden vaikutusta ja verkon reagointia. Teen sitä siksi, että haluan ymmärtää, oppia ja jakaa kokemuksiani alati muuttuvasta internetistä.

Valitettavasti on todettava, että merkittävä osa suomalaisista yrityksistä saa huonosti vastinetta rahoilleen verkossa. Seuraajamäärät ovat pieniä, yrityksien viestejä ei jaeta eikä tekeminen verkossa tunnu integroituvan aitoon liiketoimintaan. Tälläisistä investoinneista ja yrityksistä on aina syytä olla huolissaan. Yritän tarjota mahdollisimman yksinkertaisen menestysreseptin onnistumiseen. Viihdyttävyyden vuoksi vertaan tekemistä toimivaan sairaalaan.

1. Kytke potilas laitteisiin eli analytiikkaan, jotta elintoiminnoista ja tekemisestä saadaan aidosti tietoa ja palautetta. Eri toimenpiteiden vaikutusta ja tehoa on mahdotonta mitata, jos elintoiminnoista kävijät, konversiot, kommentit, seuraajat, liidit jne. ei saada tietoa yrityksen omissa, ansaituissa ja ostetuissa medioissa.
2. Ymmärrä mitä sinun pitäisi osata ja olla nyt tekemässä. Kouluta, kouluttaudu ja osta osaamista asiantuntijoilta. Älä osta jokaista asiaa eri kioskilta vaan rakenna hoitotiimi, jossa osaajat toimivat osana sinun hoitotiimiä, eivätkä mestareina omissa prosesseissaan ja liiketoiminnoissaan. Huomaan kokonaiskuvan ja vaikutusten hämärtyvän kymmenen eri kokin sekoittaessa soppaa. Olet ehkä kuullut vanhuksille syötettävistä lääkepirtelöistä… sellaista meistä kukaan tuskin toivoisi omalle kohdalleen.
3. Kerää kaikki tekeminen ja investoinnit samaan ohjausryhmään ja paikkaan. Pakota koko hoitotiimi jakamaan yhteinen tieto ja osallistumaan potilaan koko hoidon suunnitteluun, aloittamiseen, muutoksiin ja kehittämiseen. Istu rahan päällä ja reagoi ympäröivään maailmaan ja tuloksiin
4. Rakenna liiketoimintasi ympärille sairaalamainen kokonaisuus. Erikoisosaamista tulee silloin paikalle kun sitä tarvitaan. Älä maksa vaikkapa analytiikasta tai sen tulkitsemisesta liikaa vaan keskity toimenpiteisiin, kokeiluihin ja varmista, ettei hoidon varsinainen teho huku laiteinvestointeihin. Potilas tarvitsee ympäristöä ja laitteita enemmän aitoa huolenpitoa, hoitoja ja siihen sopivia lääkkeitä.
5. Kotiuta potilas ajoissa tai sijoita sopivaan hoitokotiin parhaan hoidon jatkumiseksi. Älä tee sellaista itse, mikä ei ole ydintekemistäsi, äläkä unohda yritystäsi muiden hoidettavaksi. Etsi tasapainoinen malli, jossa hoidon johtaminen, toteuttaminen, operaatiot ja kehittäminen kohtaavat aidosti tehokkaalla tavalla.

Muista, että verkon lupaus pitäisi olla enemmän ja parempaa vähemmällä. Sinun tulisi saada rahoillesi enemmän vaikutusta, parempaa tehoa ja pienemmällä rahalla. Mieti aidosti toteutuuko tämä henkilökohtaisesti tai yrityksellesi. Mieti sitten missä vika piilee. Yleisin syy keskinkertaiselle onnistumiselle on kuitenkin riittämätön osaaminen ja ymmärrys verkon vaatimuksista.

Verkko muuttuu niin nopeasti, että myös johtamisen, suunnittelun ja toimintatapojen on reagoitava jatkuvasti.

Varmista myös, että ymmärrät mitä lääkärit sinulle puhuvat. Mikäli et aidosti ymmärrä, mitä sinulle yritetään myydä, älä epäröi vaihtaa lääkäriä tai etsiä toista hoitotiimiä. Verkko kuten maailmankin on täynnä tekijöitä, jotka kauppaavat asioita, joita eivät itse ymmärrä tai osaa hyödyntää. Pyydä kaikkia näyttämään väittämisen sijaan.

Muista aina kysyä kumppanilta miksi, mitä ja miten yritys tekee ja lopulta kuka sinun yrityksesi tulevaisuutta operoi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jani Aaltonen
2016-04-10 11:40:23

Erityisesti tuo viimeinen kohta on tärkeä. Varmista, että ymmärrät mitä lääkärit sinulle puhuvat! Moni meistä sortuu jargoniin jota ei kukaan ymmärrä! Lisäksi usein jää pois kytkös myyntiin puhutaan hienoilla termeillä ja sekavia asiakkaan mielestä. Yrityksen perustehtävä on luoda asiakkuuksia ja kun markkinointi kytketään mukaan tähän perustehtävään niin alkaa tapahtua!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.