Iso keskustelu

07.10.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Iso keskustelu

Mitään uutta, isoa tai merkittävää ei voi tapahtua ilman, että asiasta käydään iso keskustelu.

Iso keskustelu tarkoittaa avointa, hyvin viestittyä ja markkinoitua tapahtumaa tai tilaisuutta, johon jokaisella on oikeus ja mahdollisuus osallistua. Hyvin suunniteltua, moderoitua ja johdettua keskustelua. Mitä isompi asia, sitä avoimempi ja laajemmin jaettu ja viestitty keskustelu. Oman elämäsi ja yhteisösi A2-ilta.

Miksi pitäisi käydä julkinen keskustelu? Emme voi ennakkoon tietää kuka kiinnostuu ja kenellä on aidosti annettavaa murroksen johtamiseen. Parhaat ideat tulevat usein arjesta ja käyttäjiltä, jotka ovat olleet tekemisissä asioiden kanssa vuosikausia. Haastattelutilanteessa ihminen vastaa kysymyksiin eikä asiaan, eikä moni innostu aidosti visioimaan tai ideoimaan mahdollisuuksia.

Tutkimuksia tehdään sitten kun tiedetään mitä kysytään!

Mitä menetettävää on ison, avoimen ja kiinnostavan keskustelun järjestämisessä? Tavoitteena on puheenaihe organisaatiossa, kiinnostavaa tiedon jakamista, viihdyttävä hetki ja mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden tekemiseen. En keksi mitään pahaa avoimen, vaikuttavan ja kiinnostava kohtaamisen järjestämisessä. Keksitkö sinä? Ainoa huoli on, että mitään ei tapahdu.

Näin organisoit ison keskustelun tiimissäsi, yhteisössäsi, seurakunnassa tai kaupungissasi:

1. Valitse riittävän laaja aihe, josta löytyy myös aitoa osaamista ja erilaisia mielipiteitä. Ilman eri mielipiteitä ei ole kiinnostavaa sähköä ja asian avartumista.
2. Etsi moderaattori, joka pystyy johtamaan keskustelua itse asiasta. Et tarvitse viihdyttäjää vaan matkaoppaan, joka vie koko porukan tavoiteltuun maaliin.
3. Rakenna tavoitteet, käsikirjoitus ja mittarit onnistuneelle keskustelulle. Yhteinen tavoite pitäisi olla tietysti ylittää tavoitteet.
4. Valitse keskustelulle hyvä aika ja paikka, jolloin muutenkin ollaan tekemässä jotain yhdessä. Tallentamalla ja striimaamalla teet asiasta tarvittaessa vaikka globaalin. Kaikki eivät pääse paikalle, mutta voivat vaikuttaa verkosta tai jälkeenpäin kommentoimalla tallennetta.
5. Varmista, että viet läpi viihdyttävän hetken ja raportoit tulokset. Kerro mitä seuraavaksi tapahtuu ja mihin löydöksiä käytetään. Kiitä kaikkia osallistumisesta.

Iso keskustelu on tapa tuoda yhteisöön uutta näkemystä. Ajatus ihmisten ja ajattelun törmäyttämisestä johtaa aina uusiin ideoihin. Uudet näkemykset raivaavat tietä muutokselle ja synnyttävät positiivisen ilmapiirin kehittämiselle.

Sanat johtavat hyvin ohjattuina tekoihin.

Pääset kehittämään ja murtamaan vastakkainasettelua eri toimijoiden välillä. Saat uutta happea ja uusi tekijöitä mukaan tekemiseesi. Parhaimmillaan saat johdettua asiakkaat, tekijät, näkijät ja kumppanit aidosti samaan suuntaan.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.