Rohkeus 2

17.09.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Rohkeus 2

Puhun rohkeudesta. Ajattelin myös kirjoittaa itseäni puhuttavasta aiheesta. Jakaa ajatuksiani aidosta rohkeudesta.

Minusta rohkeinta on ylittää itsensä yrittämään jotain, mikä itselle tuntuu vaikealta. On rohkeaa olla oma itsensä, luopua häpeästä, olla avoin, mutta kaikista rohkeinta on tehdä jotakin itselle uutta tai pelottavaa.

Rohkeuteen liittyy vahvasti epäonnistumisen mahdollisuus. Ymmärrän täysin miksi useimmat meistä valitsevat itselleen sopivan ja hyvältä tuntuvan tien. En ala tuomaroimaan kenenkään muun valintoja. Päinvastoin yritän ammentaa ja inspiroitua omasta mielestäni rohkeiden ihmisten valinnoista.

Rohkeus on aika alaston ja luontainen tila. Emme tunnusta rohkeutta, jos emme usko tekijän vilpitöntä halua ja heittäytymistä asian edistämiseksi. Haluamme nähdä, tai ainakin luulla näkevämme aidosti rohkeita asioita, joissa niiden tekijä ylittää itsensä ja usein muidenkin odotukset.

Olenko minä rohkea? Uskallan myydä ajatuksiani, uskallan väittää olevani avoin, uskallan vastaanottaa palautetta hyvässä ja huonossa. Taatusti en vaikene tilanteessa, jossa koen itselläni olevan jotain annettavaa. Vähän ehkä liiankin kanssa.

Olenko minä rohkea siellä mikä minulle olisi aitoa epämukavuusaluetta? Todennäköisesti en. Jos aidosti rohkenisin kuunnella sisäistä ääntäni, keskittyisin todennäköisesti kehittämään itseäni kirjoittajana, puhujana ja jonkinlaisena opettajana. Matkaani tulkitsijana vaivaa ansaintaan liittyvät työt ja ajattelutyön osa-aikaisuus.

Ihailen aitojen artistien kykyä omistautua taiteelleen ja tekemiseen rahasta ja turvasta riippumatta. Saattaa tietenkin olla, että hekin tekevät parhaansa siinä jonka tuntevat jollain tavalla osaavansa. Haluan silti ajatella heidän olevan maallisesta maailmasta piittaamattomia ja intohimoisia asiansa edistäjiä.

Miksi en rohkaistu elämään oman ajatteluni ja tuotantoni varassa? Vastaus liikkuu jossain menetyksen pelon ja ahneuden välimaastossa. Hamstraan enemmän kuin valikoin. Toki työt tulee tehtyä ja vastuutkin täytettyä. Silti haaveilen vapaudesta elää pelkän oman ajatustyöni kanssa.

Rohkeita ovat he, jotka uskaltautuvat antamaan maailmalle kaikkensa ja heittäytyvät sen armoille.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

comments for this post are closed