Näin rakennat menestyvän brändin verkossa

20.03.2015 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Näin rakennat menestyvän brändin verkossa

Aika moni kuvittelee, että verkossa menestyminen on sekä helppoa että halpaa.

Se on varmasti parempaa, tehokkaampaa ja halvempaa kuin perinteiset menetelmät, mutta ei missään tapauksessa helpompaa. Menestyvän brändin tai yhteisön rakentaminen verkossa on paljon vaativampaa kuin mainosten ja viestintäpalvelujen ostaminen. Osittain siksi se jää myös suurimmalta osalta tekemättä.

Markkinointia syytetään halusta tehdä pelkästään mukavia asioita. Se on varmasti totta. Aika kuluu uusien ideoiden ja ajatusten suunnittelussa ja perustyö jää tekemättä. Verkossa paljon on yksinkertaisesti paljon ja siksi se vaatii ahkeruutta sisältöjen määrässä, laadussa, jakelussa ja jatkuvassa kehittämisessä. Jos et näe tuloksiasi päivittäin, et tiedä osaatko ja menestytkö aidosti verkossa.

Luuletko, että Jani Sievisellä jäi joskus uintiuransa aikana aamutreenit vetämättä? Ajatteletko ettei Kimi Räikkösen tarvitse harjoitella? Olet väärässä. Muistan lukeneeni Sievisen joskus urallaan yli tunnin aamuhämärässä starttipallilla motivoitumisensa kanssa taistellen. Ei jäänyt siltikään harjoitus tekemättä.

Juuri arjessa jyvät erottuvat akanoista.

Olen nähnyt monen aloittavan ja lopettavan vaikuttamisen verkossa. Moni innostuu, mutta harva jaksaa Parantaisen PölliTästä –blogin tavoin tai sitkeydellä kuten Kubon Matti Lintulahti. Molemmat yhdistävät vaikuttamisen osaksi arkeaan. Heille on hallussaan systeemi, nippu prosesseja, jotka mahdollistavat vaikuttamisen niin arjessa kuin juhlassakin. Lakki päästä mm. Näille sankareille.

Luin ilokseni Kalle Heinosen superhyvä blogin yrittäjän mittareista. Lue sinäkin. Kalle kiteyttää tasapainoisen ja hyvän tiedolla johtamisen periaatteen. Antaa samalla valmiit työkalut kenellä tahansa yrittäjälle tai johtajalle. Hyvä niin. #sharingiscaring.

Samanlaiset tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit tarvitsee myös jokainen brändin tai yhteisön rakentaja. On rakennettava SYSTEEMI – jolla varmistetaan arjessa onnistuminen ja päästään MITTAAMAAN panokset ja tuotoksen suhdetta.

Tein nopeasti oman mittariston käyttöösi joka kuvastaa toimintaani ja suunitelmallisuuttani sekä omassa mediassani #V että Digitalist Networkissa. Näin rakennat menestyvän brändin verkossa.

Dia1

Mikäli sinulla ei ole systeemia, toimintasuunnitelmaa, työkaluja tai mittareita pyydä APUA jos et osaa niitä itse rakentaa.

Menestyminen ja brändäytyminen ottavat aikansa. Latvaan on mahdotonta hypätä. Työtä on tehtävä urheilun, musiikin tai kulttuurin tavoin päivittäin. Tulokset tehdään peruskuntokaudella ja arjessa. Matka on määränpää.

Piirsin myös nopean kuvauksen omasta matkastani verkossa. Vaikutukset ja sisältöjen leviäminen on ollut yllättävänkin hidasta. Ensin meni vuosi ja +100 artikkelia ilman minkäänlaisia vaikutuksia. Aihe ja osaaminen toki vaikuttavat menestymiseen ja nopeuteen. Kannattaa benchmarkata ilmiömäinen Kukka Laakso. Tässä kuitenkin oma polkuni. Kerron enemmän kustannuksista, vaihtoehdoista ja tuloksista kiinnostuneille.

Dia2

Vaikuttaminen verkossa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa on monimuotoinen ja vaativa kokonaisuus. Tarvitset pitkäjänteistä suunnittelua, osaamista, työkaluja ja mittareita. Ja ihmisiä jotka osaavat asiansa.

Jos et ryhdy toimeen ja oppimaan tänään, miten kuvittelet menestyväsi huomenna?

 

Ps. Olen haaveillut isomman tai jopa kansainvälisen yhteisöbrändin rakentamisesta. Olisi mahtavaa päästä luomaan uuden ajan yhteisöllistä liiketoimintaa verkossa. Monessa tapauksessa 200 tuhattakin riittää isoihin tuloksiin, miljoonalla voi tehdä mielettömiä asioita. Monelle pieni osa markkinointibudjettia. Silti suurimmalta osalta jaa tekemättä. Hassua aikaa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lauri Hilliaho
2015-03-20 10:00:28

Jostain syystä kuvat ja kaaviot eivät skaalaudu matkapuhelimen ruudulle.

-L

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Markku Silvennoinen
2015-03-20 20:04:09

Luon mielenkiinnolla sivutoimisena yrittäjänä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sipe64
2015-03-21 09:59:53

Kiitos, tämä tuli minulle kuin tilauksesta!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ellikki
2015-03-23 13:12:43

Kiitos. Tästä oli iloa myös harrastelijabloggaajalle, joka määrätietoisesti kehittää blogiaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.