Muutospuhe

14.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Muutospuhe

Tarvitsemme puhetta enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Puhe suunnasta, määrästä, laadusta, muutoksesta ja tarpeellisuudesta edeltää kaikkea hyvää tekemistä. Ilman sanoja ei ole oikeita tekoja. Ilman keskustelua ei ole meille elintärkeää muutosta.

Asenteissamme on vikaa. Sanomme, että puhe on halpaa. Ankeutamme vähättelemällä puhetta. Ne vain puhuvat ja pitävät seminaareja. Sanoista tekoihin. Se ei ole kehotus saada jotain aikaisesti. Sanat saavat ihmiset innostumaan ja venymään uusiin vaatimuksiin.

Kun kansakuntaa kohtaa katastrofi odotamme johtajiemme puhuvan meille. Kansojen välisiä konflikteja ratkotaan puhumalla. Kun aidosti haluamme liikuttaa tai liikuttua nojaamme hyvään puheeseen. Traumoja hoidetaan parhaiten puhumalla asioista. Puhe on ihmisten tärkein tapa vaikuttaa toisiin ihmisiin.

Parisuhteessa tärkeintä on kyky puhua ja välittää tunteita. Kommunikaatio on kahdenvälisen läheisyyden ja luottamuksen avain. Ilman puhetta ei ole rakkautta. Puhumalla saadaan vaikeitakin asioita anteeksi. Ilman puhetta ei ole parisuhteita.

Tarvitsemme lisää puhetta muutoksesta, jota Suomi kaikkialla tarvitsee. Asenteissa, rakenteissa, työllistämisessä, politiikassa ja yhteisen Suomen kääntämisessä uudelleen menestykseksi. On muutoksia kuten digitalisaatio, josta on puhuttava kaikkialla. Puhe on saanut jokaisen hallitukseen haluavan puolueen ymmärtämän murroksen olevan meille valtava mahdollisuus. Vain muutospuhe voi pelastaa demokratian.

Puhe innostaa, motivoi ja innostaa ihmisiä tekemään oikeita ja uusia asioita. Puhe kannustaa joukkoja eteenpäin ja tarpomaan välillä umpihangessakin. Työpaikoilla puhe on joukkuetta yhdistävä voima ja auttaa jaksamaan arjessa. Älä koskaan puhu puhetta vastaan. Pyydä lisää puhetta vaikeista asioista. Ilman puhetta olisimme pelkkien tekojen armoilla.

ps. Olen kolmatta kertaa mukana tukemassa erinomaista päivää http://retoriikankesakoulu.fi/   Suosittelen väkevästi!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.