Lupaus

03.02.2015 | Blogi | Ville Tolvanen

Lupaus

Pidän yrityksistä ja yhteisöistä, jotka kertovat avoimesti pyrkimyksistään oman toimintansa ja tulevaisuutensa suhteen. Arvostan kasvollista johtamista ja avointa viestintää myötä- ja vastoinkäymisissä. Huomaan suhtautuvani kriittisesti vanhan maailman vaikeneviin johtajiin.

Hiljaisuus on heikon johtajuuden merkki.

Tiedän melkein tahtomattani hirveän paljon Richard Bransonin ajatuksista, suunnitelmista ja Virginin tahtotilasta. En mitenkään erityisesti tutki juuri Virginiä, mutta olen alkanut seuraamaan heitä sosiaalisessa mediassa. Riku on kaikkialla. Jatkuvasti viestimässä kuvin, viestein ja hienosti toimitetuin artikkelein. Branson ja muutamat muutkin yritysjohtajat jauhavat tulevaisuudesta totta hengästyttävällä tahdilla.

Nämä superjohtajat muokkaavat käsityksiäni hyvästä viestinnästä.

Huomaan ärtyväni kuullessani yrityksistä joiden tahtotilaa en pysty hahmottamaan. Ärsyttää vanhan maailman toimijat, jotka jakavat viestinsä sisäiseen-, asiakas- ja sijoittajaviestintään. Miksi minun pitää etsiä tietoa kun parhaat tuottavat sitä jatkuvasti sinne missä minä majailen ja erittäin pureskeltavalla tavalla?

Tiedon tuottaminen pelkästään hyvin kätketyille sijoittajasivuille ja yrityksen omiin kanaviin tuntuu vanhanaikaiselta.

Tunnen monta Fazerilta lähtenyttä ihmistä. Olen kuullut monen sanovan yrityksessä vallitsevan poikkeuksellisen huonon hengen. Ehkä se johtuu huonosta taloustilanteesta, mutta arvostukseni brändiä kohtaan kärsii. En edes muista yrityksen toimitusjohtajan nimeä, enkä ole ikinä kuullut sanaakaan heidän tulevaisuuden suunnitelmistaan. Tunnen kyllä olevani heidän kohderyhmässään mm. kahvilapalveluiden suurkuluttajana.

Joka kerta kun asiakaskeikalle olisi kiva lähteä junalla, huomaan pohtivani pääseekö se ajoissa perille. Tiedän huolen tilastollisesti olevan turha, mutta huomaan tunteilevani asiasta aina ennakkoon. En aivan luota yrityksen johdon aitoon haluun saada ongelmia poistettua kun en aktiivisesti kuule yrityksistä rakentaa parempaa tulevaisuutta. Selkärangasta pukkaa huoli ylimielisyydestä monopoliyhtiössä, jossa asiakkaiden tarpeet saattavat hukkua korporaatiokaruselliin.

Avoimuus, kasvollisuus ja aktiivisuus ovat digiajan yrityskulttuurin johtamisen kulmakiviä.

Hyvät yritykset käyttävät aktiivisesti mahdollisuusviestintää yrityksen kehittämiseen. Pelkkä raportointi ja viestintä omissa kanavissa ei riitä mihinkään. Uskottavuuden ylläpitämiseen ja arvostuksen rakentamiseen tarvitaan paljon enemmän.

Huomasin ärtyväni Stockmannin luvattuaan viime syksynä kuunnella asiakkaitaan, mutta viestivän mielestäni pitkään perinteisen pörssiyhtiön kulttuurin ja kanavien läpi. Viime viikolla asiaan tuli korjaus. Video, mainokset ja aktiivinen kommunikaatio ja lupaus paremmasta.

Toivon todella, että koko yrityksen johto hallitusta myöten on hankkeen takana.

Toivon, että lupaus paremmasta näkyy heti käytännössä. Ainakaan eilen sitä tai edes kampanjan läsnäoloa oli mahdotonta tunnistaa tavaratalossa.

Hyvä yritys vie viestintänsä asiakaskohtaamisiin heti muutosjohtamisen alussa.

Pienet tarrat tai rintanapit myyjien asusteissa tekisivät näyttävästä ja hienosta viestistä heti uskottavampaa. Toivon todella Stockmannin onnistuvan muutoksessaan. Seppälän mukana myydään sata miljoonaa liikevaihtoa ja kulttuurihistoriaa pilkkahintaan. Se on osa omistajille realisoituvasta laskusta huonosta johtamisesta ja pitkään jatkuneesta ylimielisyydestä asiakkaita ja muuttumaa markkinatilannetta kohtaan.

Maininnan arvoinen on myös verkon ongelmien kanssa kamppailevan Soneran lupaus Vallilan Teollisuuskadulla. Iso lakana toimitalon seinässä lupaa rakentaa Suomen parhaan 4g-verkon.

Asiakkaana arvostan konkreatiaa ja selkeää lupausta paremmasta tekemisestä.

Tukku suomalaisia firmoja tuntuu tarpovan pimeässä. Yritysviestinnän ja kulttuurin mittariston määrittelevät parhaat tekijät eivätkä viestinnän perinteet. Antaa tulosten puhua –porukka siirtyy helposti entisiin muutoksen ja menestyksen yrittäjiin. Arvo asiakkaalle on lunastettava asiakkaiden sitä toivoessa eikä historiallisen viestintäkalenterin niin vaatiessa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Terhi Majasalmi
2015-02-03 12:13:40

Kiitos Ville. Tämä rohkaisi. Joskus ajattelin, että vasta tuloksista voi kertoa. Kuitenkin matkahan se on, joka lopulta on se mielenkiintoinen ja siksi eilen kerroin, että 200 Vaurasta Naista on päivän luku.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2015-02-03 15:37:19

Totta! Ja kun kertoo mitä haaveilee, aikoo ja haluaa niin saa mahdollisesti apua matkalle? Turha odotella tuloksia kun matka on määränpää. #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jussi Salminen
2015-02-04 10:48:41

Hienoa, että lupauksista ja tavoitteista puhutaan! Joka päivä naulataan ja naputetaan kohti tavoitetta, ja myös yhteinen matka koko porukan kanssa on tärkeä.

Terveisin Jussi Salminen, Soneran kuluttajaliiketoiminta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.