Luotsivene

16.01.2015 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Luotsivene

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta luotsivene?

Minulle tulee mieleen piirretty Pienen pieni veturi tai disneymäinen hahmo pikkuruisesta veneapurista. Taustalla kaikuu Neljän Ruusun mainio samaa nimeä kantava kappale.

Ilman pientä luotsia isokin on vaarassa. Pienellä purtilolla on iso ja merkittävä tehtävä. Auttaa itseään isompi ja tärkeämpi onnellisesti satamaan.

Markkinointi on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana ehkä enemmän kuin viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana. Muutos synnyttää yrityksissä osaamiseen ja tekemiseen liittyvä haasteita.

Miten tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan ja oikealla tavalla?

Tunnistan markkinoilla tarpeen sähköisen liiketoiminnan ja markkinoinnin luotsiveneille. Pienille toimijoille, jotka kaikessa hiljaisuudessa saattavat suuria maailman ääriin. Yksittäisiä toimijoita, joiden tehtävänä on kertoa mitä, miten ja kenen kanssa asioita kannattaa tehdä. Luotsi ei ohjaa eikä päätä isomman kohtalosta vaan taluttaa kohti kotisatamaan.

Hyvä luotsi auttaa tekemään hyvästä lyönnistä kunnarin.

Miksi luotsin käyttämiseen kannattaa investoida? Syntyy parempaa liiketoimintaa vähemmällä. Arvoa syntyy ideoista ja kyvystä innostaa jatkuvan muutoksen mainingeissa, arvoa syntyy puolesta tekemisestä ja säästöjä oikeiden kumppanien tunnistamisesta ja löytämisestä.

Miksi ihmeessä kaiken kattava jättiläinen käyttäisi pienen pienen luotsin apua? Koska näky laivan ulkopuolelta on varsin erilainen kuin komentosillalta.

Ulkopuolinen on kotonaan siellä mihin jättiläisen omat metrit loppuvat.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.