Näin onnistut yrityskulttuurin muuttamisessa

27.11.2014 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Näin onnistut yrityskulttuurin muuttamisessa

Olen keskustellut syksyn aikana päivittäin liiketoiminnan kehittämisestä toimintaympäristön digitalisoitumista hyödyntämällä.

Vaihtanut ajatuksia mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista. Pohtinut miten kommunikaatio ja kilpailuympäristö muuttuvat ja miten kuluttajat reagoivat. Piirtänyt kuinka liiketoimintaa verkossa, verkkokauppaa, asiakkuuksia, markkinointia ja myyntiä voisi hahmottaa tulevaisuudessa. Jakanyt ja välittänyt ideoita ja osaamista liiketoiminnasta verkossa. Viettänyt hienoja hetkiä hyvissä seuroissa.

Jokaisessa tilaisuudessa huomaa, miten ihminen reagoi kun esitetty asia ylittää oman vastaanottokyvyn. Asiassa mennään epämukavuusalueelle. Hartiat jäykistyvät, kädet menevät puuhkaan ja hymyn tilalle hiipii kivitaulu. Taidot eikä ymmärrys eivät tahdo riittää. Tuloksia ei saakaan suoraan hopealuoteja tilaamalla.

Silti muutut tai joku muu tulee ja muuttaa liiketoimintasi. Tappiolle romahtavalla yrityksellä on edessään pelkästään säästöjen ja leikkauksien tie. Liiketoiminnan kehittäminen ja parannukset tehdään taloudellisesta tuloksista ponnistavista mahdollisuuksista.

Onnistut yhdistämällä voimavarasi.

Muutosjohtamisesta on rakennettava hankesuunnitelma. Muutokselle on löydettävä tarina ja tavoitteet. Tavoitteeseen pääsemiseen on tehtävä riittävä aikataulu ja konkreettiset tikapuut. Tikapuita on syytä pohtia kriittisesti osaamisen riittävyyden näkökulmasta. On tunnistettava osaamisen puutteet ja tekemisen mahdollisuudet. On varmistettava että saadaan aikaiseksi. Loppu on yhdessä tekemistä ja mielenkiintoisia haasteita. Juuri sitä mitä parhaat asiantuntijat haluavat.

Älä kysy mitä uutta verkosta tai verkostosta. Kysy miten mullistat liiketoimintasi tai siirryt arvoketjussa eteenpäin. Pohdi omaa vaikutuskanavaa ja tapaa myydä ja markkinoida digitaalisesti. Innostu digitalisoimaan yrityksesi prosesseja.

Sähköinen ei ole vielä digitaalista.

Teknologian integroituminen arkeen ja osaksi lähes kaikkia elämäntilanteita on digitalisoitumista. Se ei tarkoita, että kaikki muu katoaa. Älykäs vain tulee rinnalle vaihtoehdoksi. Asioita, palvelusta ja liiketoiminnasta tulee älykkäitä, mitattavia, reaaliaikaisia ja vuorovaikutteisia. Tee asioista jaettavia (sosiaalisia), mobiileja, analyyttisiä ja siirrä ne pilveen. Saatat mullistaa toimialasi. Samalla luot asiakkaistasi ja rahoittajistasi vahvan yhteisön. Yhteisen päämäärän eteen ponnisteleva ryhmä on kaikki rakenteita ja prosesseja vahvempi tapa toimia. Yhdessä verkossa puskemme läpi vaikka sen kaikista harmaimman kiven.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.