V = Verkostotalous, Verkko, Vauraus & Veljeys

24.09.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

V = Verkostotalous, Verkko, Vauraus & Veljeys

Kun modernissa maailmassa luodaan elokuvia, albumeja, poliittisia kampanjoita tai hoitotiimejä luotetaan verkostoon. Rakennetaan toimivin yhtälö maailman parhaista asiantuntijoista. Jokainen artisti valitsee ympärilleen itselleen sopivimmat kumppanit. Jokainen hoitaa hommansa eikä turhia kustannuksia synny.

Myös Suomessa osaavimmat artistit, tuottajat ja kirjoittajat luovat itse oman verkostonsa kautta. Madventures, Arman Alizad, Apulanta, Cheek ja monet muut. Verkostomainen tapa on tehokkain ja toimivin eri kanavissa ja tilanteissa. Haavistokin onnistui haastamaan presidentinvaaleissa juuri kytkemällä tiimiinsä huippuosaajia politiikan ulkopuolelta.

Missä kyntää suomalainen mainosmaailma? Osa kysyy missä organisaatiossa toimin ja paljonko minulla on budjettia vaikuttamiseen markkinoinnissa. Mistä syntyy ”oikeutus” mainitsemiseeni Forbesin sivustolla julkaistuun tutkimukseen?

2014-09-24 08.13.31 am

Menestys ei ollut toimituksen valinta vaan kylmää faktaa. Aineisto on saatavilla ja siihen voi tutustua. Tuloksessa katsottiin henkilökohtaista vaikuttamista verkossa. Taakseni jäi ammattilaisia megaorganisaatioista ja satojen miljoonien budjetit. Se johtuu siitä että vaikuttaminen perustuu osaamiseen eikä rahan mättämiseen markkinointiin.

Eletäänkö Suomessa Neuvostoliiton bilateraali -kaupan aikaa? Minun organisaationi vastaan sinun organisaatiosi? Meidän budjetit ja teidän viisivuotissuunnitelman? Haistakaa home. Minä en kuulu mihinkään organisaatioon. Uskon vapauteen, veljeyteen, verkostoihin ja vaurauteen.

Toimin viimeisen kolmen vuoden aikana ainakin kuudessa eri yrityksessä vuokrajohtajana vastaten merkittävistä markkinoinnin muutoshankkeista. Monista olen kirjoittanut blogissani. Kunnia menestyksestä ja tehdyistä miljoonista kuuluu asiakkaille. Joku voisi todeta onnistuneeni myös henkilöbrändin rakentamisessa. Itse pidän yhdessä tehtyä Digitalist verkostoa arvokkaana.

Elämme markkinointiosaamisen kehitysmaassa jossa ajatukset edustavat 80-lukua. Onneksi jokainen saa valita strategiansa ja tekemisensä itse. Olisi kauhea jos pitäisi ensin pohtia mihin seuraan ja millä budjetilla kuljet. Minä keskityn verkon ja verkostojen voimaan. Sillä tehdään enemmän, parempaa ja vähemällä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

teppo toivonen
2014-09-25 17:43:59

Vielä varsin kaunisteltu kuva... todellisuus on vielä karumpi, on minun osastoni ja niiden osastot korporaatioiden sisällä. On osaoptimointia. Markkinointia tehdään sisäisille asiakkaille eikä todelliselle kohderyhmälle. Oikeilta asiakkailta ei kysytä koska ei haluta kuulla totuutta ja toteutus aiheuttaa sitten mittaamatonta myötähäpeää... vrt. Vaikka ex tavallista paremman ruokakaupan naamari-Tonto hintaliiveissään vs. Halpaketjun oikeasti kiinnostava ja tuloksellinen mainonta... olis aika siivota muuallakin kuin Anttilassa...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-09-26 08:31:53

Totta turiset! En tiedä pitäisikö muutos tulla ulkoa vai sisältä mutta muutosta todella tarvitaan.... Vanhat voimat jylläävät. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.