Elämäni pilvessä

17.05.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Elämäni pilvessä

Huikea viikko takana. Rankkaa touhua, mutta sitäkin antoisampaa. Päivä vuokrajohtajana, työpajoja, koulutuspäivä, pari puhetta ja tapaamisia. Fantastisia ihmisiä ja hauskoja hetkiä. Kiitos teille kaikille.

Ihmiset ulkopuolella haastavat usein ”sanoista tekoihin.” Täällä verkossa näet vain sen mitä ryhdyt seuraamaan. Omasta toiminnastani yritän kuratoida mahdollisimman avoimesti ja mittavasti. On hienoa kun osa kavereista, uudet tuttavuudet, osa asiakkaista ja kumppanit kohtaavat näissä verkon solmukohdissa. Ideoita, ajatuksia, tuloksia ja toimintaa vertaillaan ja rakennetaan yhdessä. Yritän siirtää niin paljon omasta tekemisestäni tänne kuin mahdollista. Minusta hienointa verkossa on se, että se osittain erottaa ajan ja paikan työsuorituksesta. Asioita voi koostaa eri lähteistä ja viestiä laajalti eri kanavissa. Ideoita on helppo testata ja hakea vastauksia erilaisiin kysymyksiin. Jakamalla tietoa kehityksestä ja uusista ideoista pysymme jatkuvasti ajan hermolla.

Verkkoa kannattaa tutkia pintaa syvemmältä. Kun puhun altistumisesta ja rohkeudesta, ihmiset näkevät konsultin höpöttävän jostain epäolennaisesta. Kun puhun oman elämäni mullistuksesta verkostoitumisen kautta, osa ihmisistä toteaa, että helppohan sun on sanoa. Kun yritän selittää, että sateenkaaren päässä odottaa kasvu, parempi asiakaskokemus ja enemmän liiketoimintaa vähemmällä joku kysyy että pitäisikö tässä muka oikeasti muuttua? Kuumeisesti pohdin miten vielä vahvemmin voisimme voimaannuttaa toisiamme. Palataan aiheeseen.

Käyn paljon myös kouluttamassa digitalisoitumisen vaikutuksista liiketoimintaan. Pidemmissä paketeissa laitan opiskelijat itse rakentamaan yhteisöjä eri toimialoille. Maalausliikkeitä, viinakauppa, matkatoimisto tai koulutusyritys. Ideat ja suunnitelmat ovat hetkessä häkellyttävän hyviä ja realistisia. Tuotantotalouden sijaan ne perustuvat asiakkuuksiin, sisältöihin, arvoon ja kaupankäyntiin. Hankalia asioita suomalaisille, mutta enemmän kuin hyvin tehtävissä.

Teknologian soveltaminen arkeen ja uuteen arvoon on kaikkein haastavinta.

Samalla myöskin äärettömän kiinnostavaa. Saa nähdä kuinka moni poliitikko ymmärtää viestiä somessa oman verkostonsa kautta jatkuvasti arjessa eikä pelkästään hetki ennen vaaleja.

Eräs asiakas kysyi voisinko alkaa johtamaan markkinointia vuokrajohtajana. Ottaa kaikki suunnitelmat, kumppanien valinnat ja hankinnat vastuulleni. Ajatus ei ole uusi. Aika moni alihankkijoiden kanssa tuskaileva on kysellyt samantyyppistä. Kysymys synnytti päässäni ajatuksen. Ulkoistamalla suunitteluun, käsikirjoitukset ja suunnittelemalla yhdessä osoitteessa voitaisiin synnyttä ”Brand Voice- tyyppinen” kokemus, jossa yrityksen käyttäytymistä eri tilanteissa voitaisiin johtaa kiinnostavana, erottuvana ja tehokkaana. Idea on kiinnostava. Antakaa koko Finnairin viestintä ja markkinointibudjetti Aku Varamäelle (ei liittynyt asiaan 😉

Ehdin myös käydä rauhallista keskustelua isohkon IT-firman markkinointistrategiasta. Pohdin eikö olisi helpompi siirtyä itse toimimaan digitaalisesti kuin myydä vaikkapa markkinoinnin automaatiota messujen ja myyntikäyntien avulla. Ainakin omaa työtäni helpottaa huomattavasti se, että käytän ja näytän sekä blogiani että Digitalistia esimerkkinä. On helppo näyttää näkyvän sisällön ohella mitä konehuoneessa ja hankkijoiden välissä tapahtuu, millaisia tuloksia syntyy heti ja pidemmällä aikavälillä. Samalla myös voi osoittaa uutta yrityskulttuuria rakentamalla myös toiminnan tulevaisuutta avoimesti eri sidosryhmien kanssa. Digitalistissa rahoittajat, sisällön tuottajat, aktiivit, yrittäjät ja kehittäjät luovat tulevaisuutta yhdessä eri palveluissa.

Elämme upeaa aikaa. Maailmassa on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin. Koskaan asiat eivät ole olleet yhtä hyvin. Täytyy muistaa kiittää vähintääkin kerran viikossa. Seuraavakin viikko näyttää hyvältä. Et voi eiliselle etkä huomiselle mitään, joten nauti päivästä ja varaudu seuraavaan.

Onni on sitä mitä elämästäsi rakennat.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.