Mainostoimisto keksi internetin

08.05.2014 | Blogi | Ville Tolvanen

Mainostoimisto keksi internetin

Kauan siinä sitten menikin.

Tuntuu, että verkko on vasta viimeisen vuoden aikana ottanut yliotteen luovien palveluiden konservatiivisimmasta linnakkeesta eli mainostoimistoista. Vasta nyt Bob löysi itselleen Robotin, Hasan Perfect Foolsin, Dynamo Son Helsingin ja viimeisimpänä King kihlautui Valveen kanssa. Mitä näistä osaamisten ja kulttuurien sekametelisopasta sitten syntyy?

Ajatus tuntuu kulkevan siten, että vastavaan brändista ja tehdään sitten siitä vaikuttavaa myös verkossa. Digitaalista mainontaa, sisältöjä ja markkinointikampanjoita. Ajatuksen taustalla on kai halu paikata mainostoimiston kaventunutta asiakassuhdetta palveluvalikoimaa ja osaamista lisäämällä. En ole täysin vakuuttunut reseptin onnistumisesta.

Olen yllättynyt digitoimistojen innostuksesta löytää itselleen kumppani selvästi taaksepäin katsovasta maailmasta. Ihmettelen digitoimistojen intoa luopua omistuksestaan selvästi laskusuuntaisen trendin harjalla ratsastavien mainosmiesten hyväksi. En itse asiassa usko liittojen parantavan yhdistelmien kilpailuetua vielä aikoihin. Vanhaa ja uutta yhdessä ei taida sittenkään olla markkinan vaatimaa uudenlaista ajattelua. We’ll see.

Mainostoimistojen ote asiakkaasta ei ole kuin ennen. Jokaisella suomalaisella brändillä on toki kumppaninaan toimisto jolta odotetaan kuuliaisuutta, jatkuvasti uusia ideoita ja äärimmäisen matalaa hintalappua samassa paketissa. Samalla budjettia lohkotaan palvelumuotoilijoiden, konsulttien, some-osaajien ja kaikenkarvaisten uusien toimijoiden hyväksi. Mainostoimistolta vaaditaan paljon, mutta ei oikein tahdota antaa mitään vastineeksi. Mainostoimistoja kilpailutetaan tänä keväänä vielä hengiltä.

Samanaikaisesti on kiinnostavinta seurata, miten asiakkaat digitaalista maailmaansa rakentavat. Osa toki ostaa vielä kotisivuja, sisältöä ja mainoksia, mutta yhä suurempi joukko asiakkaita ymmärtää sisältöjen, verkostojen ja verkkokauppojen muodostavan saumattomia asiointikokemuksia. Oma asiakasheimoa halutaan palvella ja miellyttää yrityksen omissa kanavissa ja niiden ympärillä. Asiakaskokemuksesta verkossa on kasvamassa brändin kilpailuetu ja käyttökokemuksesta keskeisin tapa erottua massasta. Hyvä palvelu luo nahkaansa parhaansa markkinoijana. Kuka osaa parhaiten pitää huolta asiakkaan elämästä verkossa?

Kilpailuun liittyvät palvelumuotoilijoiden ohella elinvoimaiset ja nopeasti kasvavat uuden sukupolven IT-toimijat. Eteenpäin rynnivät Reaktor, Futurice, Solita, Siili ja Fjord puhuvat jo luovasta teknologiasta, tulevaisuuden yhteisöjen selkärangan muodostavasta teknologioista ja digimaailman matkaoppaista. Edellä mainitut ja moni muukin kahmii ja onnistuu palkkaamaan kovaa osaamista myös mainostoimistoista.

Eniten sääliksi käy hampurilaisen välissä lymyileviä digitaalisen markkinoinnin osaajia. Heitä riivaavat mainostoimistojen ja teknologiatalojen ohella kymmenet uudet alalle rynnivät mikrotoimijat, yksittäiset free-lancerit ja erilaiset pilvipalveluihin perustuvat markkinapaikat. En keksi miten bannereita ja kampanjoita verkkoon tuottamalla voisi aidosti tuottaa lisäarvoa omistajille ja asiakkaille pitkällä aikavälillä. Arvon luomiseen tarvitaan yksinkertaisesti paljon paljon enemmän.

Markkina vetää ja yritysten johdolla tuntuu olevan kiire lisätä tarjontaan uusia tuotteita. Itse pysähtyisin piirtämään isomman kuvan koko markkinasta, tutkisin tarkasti asiakkaan puheita uudesta maailmasta ja harkitsisin tarkkaan yrityksen strategiaa nyt ja seuraavaksi. Markkinalla on paljon otettavaa ja luovempiakin yhdistelmiä on rakennettavissa.

On päivänselvää ettei leipää ja menestystä riitä kansainvälistyvässä markkinassa kaikille. Uudelleen kuplaantuvassa maailmassa rahan kerääjiä on arvontuottajia paljon enemmän. Kesän korvilla kannattaa ja on todellakin tarkkaan pohdittava kenen joukoissa yrityksessäsi itsekin seisot.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Torsti Tenhunen
2014-05-09 06:05:21

Hyvä alustus Ville. Monet mainostoimistot toimivat digiasioissa edelleen reaktiivisesti eli hakevat katoavaa työtä takaisin. Parhaimmat toimistot hakevat kasvua kun oma luonteva osa markkinassa ei riitä. Samaa tekevät viestintätoimistot. Vasta aika näyttää saadaanko siitä asiakkaalle summaansa suurempaa lisäarvoa.

Valitettavasti vain harva asiakas osaa vaatia sellaista lisäarvoa joita me sedät haluaisimme. Mainostoimiston fokusta ohjaa aina asiakas. Onneksi ja valitettavasti.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Karri Karsi
2014-05-09 09:23:24

Provosoivuudessaan ansiokas kirjoitus, Ville! Kyllähän mielipidejohtajatkin saavat välillä ampua huteja...

Ensinnäkin ihmettelen, että mainostoimistoja syytetään taaksepäin katsomisesta, mutta sitten kun ne yhdistyvät "uusien osaajien" kanssa se onkin virhe. Mitä mainostoimistojen omistajien sitten pitäisi tehdä – lyödä lappu luukulle?

Sitten oma mielipiteeni: huipputason mainonnan ammattilaiset ovat parhaita yhteistyökumppaneita luomaan ja kehittämään asiakkaan brändiä. He tuntevat asiakkaan ja näiden asiakkaiden tarpeet, he osaavat pukea tarinan sanoiksi ja kuviksi, he välittävät enemmän sisällöstä kuin kanavista.

On täysin loogista (ja asiakkaan kannalta hyödyllistä) että brändin asiantuntijat hankkivat kumppaneikseen palvelumuotoilun, kanavien ja uusien liiketoimintamallien asiantuntijoita.

Muu olisi sulaa hulluutta, ja markkinoivien yritysten kannalta sääli.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-09 12:00:47

Karri! Kiitos viestistä. Tottakai se on pohdintaa & provosointia. Markkina liikkuu ja sitä on pohditava oli kai pääviesti? Sitä ainakin yritin.

Tälläistä vaihtoehtoa olen mainostoimistolle avoimesti tarjonnut... https://www.villetolvanen.com/2013/08/21/agency-3-0-tulevaisuuden-mainostoimisto/

Terkut!!! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Karri Karsi
2014-05-09 14:16:33

Jes Ville, välillä pitäisi muistaa vanha Mauno Koiviston viisaus, että "ei pidä provosoitua kun provosoidaan" :)

Olin lukenut tuon aikaisemman juttusi ja pidin siitä kovasti. Ajatukset tyyliin "Hyvän markkinoijan on koottava erilaisista asiantuntijoista tiimi, joka istuu yhdessä markkinoinnin news- tai war-roomissa toimienpiteitä suunnitellen ja toteuttaen" on sellaista oikeasti suomalaisittain vielä outoa mutta houkuttelevaa tulevaisuudenkuvaa.

Itse puolustan henkeen ja vereen mainostoimistojen roolia nimenomaan yhdistelmässä asiakkaan itsensä, asiakkaan bisneksen ja kohderyhmien ymmärtämistä. Ikävä kyllä Suomessa monet mainostajat ovat aivan liian lyhytnäköisiä ja kilpailuttavat omat strategiset kumppaninsa hengiltä eivätkä ymmärrä pitkäaikaisen ja syvällisen yhteistyön arvoa.

Jobsin elämäkerrassa tulee mielenkiintoisesti esiin tuo "war room" -tyyppinen ajattelu... Isojen liiketoiminnallisten murrosten alkaessa Jobs keräsi ympärilleen kaikki luottokumppaninsa niin tekniikan, muotoilun kuin liiketoiminnankin alueilta – sekä kymmeniä vuosia hänelle mainontaa tehneen Lee Clow´n. Jobsin aikaiset Applen mainokset lienevät ainakin yksi todistus siitä, että mainostoimistoa ei tarvitse vaihtaa kuin paitaa jos yhteinen sävel on joskus löytynyt!

Uskon vahvasti, että muutaman vuoden kuluttua meillä ei ole "mainostoimistoja", "digitoimistoja" tai "viestintätoimistoja" vaan jotain sellaisia asiantuntijakomboja, joissa on jo lähtökohtaisesti kaikki toiminnot sisällään. Isojen toimistojen rinnalla on erilaisia verkostoja/osuuskuntia, jotka tarjoavat samoja palveluita.

Mikä sellaisen Agency 3.0:n nimi on? En tiedä. Pitäisi varmaan perustaa sellainen ja katsoa miten käy...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-09 17:35:17

Joskus sanoin Ekalle (Hasan) että oikeampi nimi olisi Hasan Productions.... Haaveilemme samoista asioista! https://www.villetolvanen.com/2014/02/15/tilannehuone-tehostaa-johtamista/ #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-09 17:27:41

Mainosmies Alex Niemisen (N2) kommentti juttuun Facebookista:

Alex Nieminen No taas pitää todeta, että on toimistoja ja toimistoja. Sen mä vielä sanon, että sun ylivoimainen markkinoinnillinen osaamisalue on häpeilemätön ja röyhkeä itsepromootio. Itse toimin lapsena samalla tavalla, ja varmaan ärsytin aika montaa ihmistä. Ihan pitkälle sillä on päässyt tietysti, mutta jossain kohtaa pitäisi olla jotain näyttöjäkin. Viiltävää kritiikkiä on helppo huudella puskista, kun ei ole itse mistään vastuussa (see: persut) Näissä mainitsemissasi ostoksissa on vieläpä iso ero. On epätoivon toimistoja (arvatkaa) ja toimistoja, jotka ostaa huippuosaamista (hi there, Eka). Ja tietysti on toimistoja, joilla on digitaalinen osaaminen jo DNA:ssa. Viikonlopun kunniaksi: Mainitse joku sun lukuisista ja valtavista menestystarinoistasi asiakkaan liiketoiminnan digitalisoimisessa. PLUR

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Petri Pirkola
2014-05-09 17:47:16

Terve Ville!
Positiivisella mielenkiinnolla seurannut teikäläisen kirjoitteluja jo suht pitkään. Alexilla kuitenkin hauska, silmiä avaava, heitto tuossa aikaisemmin. Anna muutama menestystarina. Jotta pysyy mielenkiinto jatkossakin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Huttunen
2014-05-09 17:57:59

Mä jotenkin niin diggaan, että on erilaisia mielipiteitä ja rohkeus sanoa ne ääneen. Rock On!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sami Särkelä
2014-05-09 18:10:03

Ari. Mun piti sanoa toi :) Juuri näin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jussi Liimatainen
2014-05-09 18:15:50

2000-luvun alussa parhaiden mainostoimistojen liikevoitto ylitti 30% mykasta. Nyt 15 tekee tiukkaa. Mutta eivätpä muutkaan toimisto -loppuiset pääse parempaan. Nollasummapeliä siis. Luovat teknologiatalot ovat ajaneet oikealta ja vasemmalta ohi, ihan kuten Ville oikein totesi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-10 02:12:26

Jussi, Kiitos kommentista. Itse mietin sellaista mittaria että kuinka monta uutta miljonääriä IT-ala on tuottanut 2010 jälkeen ja kuinka monta mainos/markkinointi-vastaavaa? En muista yhtään uutta markkinointimiljonääriä, IT-puolelta kymmenkunta? V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juuso Kemi
2014-05-10 04:20:03

Komppaan Petriä ja Alexia sen verran, että olisi mielenkiintoista saada muutama oikein onnitunut case vertailtavaksi.

Mielestäni luovat it-talot pärjäävät hienosti myös siksi, että it-alan perinteiset toimijat ovat mahdollisesti jopa vielä vanhanaikaisempia kankeampia kuin mainostoimistot? Vaikka maailmat risteävätkin koko ajan enemmän ja enemmän niin, kumman kanssa mielestänne esim. Reaktor enemmän kisaa, Tiedon & Accenturen kalttaisten jättiläisten vai mainostoimistojen?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-10 04:39:57

Juuso, kiitos viestistä. Voit miettiä kilpailua sitä kautta että kenen kanssa Reaktor kilpailee tai sitten sitä kautta, että keneltä he varastavat asiakkaissaan eniten liiketoimintaa?

sanoisin että eniten sattuu mainostoimistoihin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-10 04:36:39

Hei Alex, Juuso & Petri! Kiitos viesteistä. Vain mainosmies lienee niin laiska ettei jaksa Linkedinistä ihmisten profiileja selailla. Mitä tarkoittaa esimerkki? verkkosivu? verkkokauppa? yritys? exit? mitä on liiketoiminnan digitalisoituminen?

Eikö tässä tehdä liiketoimintaa verkossa?

Lyhyesti kuitenkin omat (digi)yritykseni

-Intervisio (2000)
-Darwin 2006
-Verkossa media 2006 (myyty Fonectalle)
-Terve Media 2005
-Professio 2007
-www.villetolvanen.com 2011
-Digitalist Network 2013

Lisäksi asiakkailleni noin 100+ projektia viimeisen 10 vuoden aikana.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juuso Kemi
2014-05-10 06:09:58

Toki on sun CV tuttu ja pidän esimerkiksi Digitalistia hienona projektina, joka on selvästi kantanut hedelmää. Lähinnä kun tässä haastetaan mainostoimistoja, niin lukujen valossa olisi mielenkiintoista tutustua asiakasprojektiin, joka on kasannut pätäkkää enemmän kuin vaikkapa viimevuoden Effie-voittaja?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-10 09:09:18

Moi, yritin tässä luodata konvergoituvaa toivattavasti synergistä asiakaskäyttäytymistä. jo nyt digihankkeista käydään sisällissotaa asiakkaan sisällä it-markkinointi-liiketoimintaosastoilla. Tämän tietävät kaikki.

Ei ollet tarkoitus nokitella vaan haastaa jokaista ajattelemaan omaa strategiaa ja positiotaan suhteessa markkinaan. Mainostoimistojen ongelmista on kirjoittanut osuvasti mm. Tommi Laiho... Ei minulla ole mitään m-toimistoja vastaan, päinvastoin päivittäin niitä käytän ja hyödynnän.

terkkuja! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Petri Pirkola
2014-05-10 06:44:19

Hyvä Ville, ei saa haukkua laiskaksi. Toiveenahan oli saada, viikonlopun kunniaksi, esimerkkejä "menestystarinoistasi asiakkaan liiketoiminnan digitalisoimisessa."

Oletan, että ne löytyvät "asiakkailleni noin 100+ projektia viimeisen 10 vuoden aikana." -filestä.

Ja loppuun vielä hymiö, ettei mene liian vakavaksi. Hymiö.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Karri Karsi
2014-05-10 08:05:20

Asiakkaan rahat sisältävällä hiekkalaatikolla on aina ollut meitä lapsia heittämässä hiekkaa toistemme silmille, ja tulee varmaan aina olemaankin. Mistäs löydettäisiin kuria pitävä leikkitäti?

Minulla on ollut sellaisia asiakkaita, jotka ovat käyttäneet mainostoimiston lisäksi viestintätoimiston palveluita, mutta me kolme osapuolta emme koskaan istuneet saman pöydän ääressä! Ja joskus mediatoimistokin vielä kuiskutteli asiakkaan korvaan ja tämä tuli sitten kertomaan millaista mainontaa seuraavaksi kannattaisi tehdä.

Toivottavasti tulevaisuudessa eri alojen asiantuntijat ihan aidosti ovat samassa possessa edistämässä asiakkaan bisnestä. Jos asiakas haluaa ja tarvitsee mainostoimistonsa lisäksi esim. digitaaliseen liiketoimintaan erikoistuneen strategisen kumppanin, niin sehän on vain hienoa. Tehdään kimpassa asiakkaalle niin ainutlaatuista ja monikanavaista staffia, että (nyt myyntimiehet tarkkana!) ovipumppu laulaa hoosiannaa!

Ja tuohon edelliseen myös se silmää iskevä hymiö. Kivaa lauantaita kaikille!

- Karri

PS. Oman tulkintani mukaan mainostoimisto ei kuulukaan olla asiakkaan liiketoiminnan veturi, vaan pikemminkin hiilivaunu (!), josta lapioidaan jatkuvasti uusia ideoita ja uutta materiaalia pitämään brändin liekkiä mahdollisimman kuumana.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-10 09:10:55

Moi, nyt kirjoitit hyvin! peilaat asiaa jota olen aina ihmetellyt ja on varmaan oman kirjoituksensa/keskustelun paikka. Mainonnan/markkinoinnin arvoketju on rikkinäinen radio. Viesti, idea, kanava, mediatoimisto, media ovat kaikki samassa arvoketjussa. Silti ne äärimmäisen harvoin toimivat synergiassa juuri asiakkaan eduksi? eikö vai? V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nicolas Fogelholm
2014-05-10 10:06:40

Vuoden 2010 jälkeen on kai tullut muutamia markkinointimiljonäärejä (ei tosin kovin monen miljoonan). Kaikilla ei tosin vielä ole raha realisoitunut. Esimerkiksi Avaus, Klikki.com, Estime ja me (Tulos). Ehkä myös Quru. Mutta en kyllä ihan ymmärrä mitä tällä miljonäärijutulla halutaan todentaa. Tuloksen kaltaiset toimistot, jotka auttavat yrityksiä johtamaan markkinointia ja liiketoimintaa tiedon ja analytiikan avulla on jo pitkään tuottanut satojen miljoonien hyötyä, lisäkasvua tai vipua yrityksille. Tämä on tällaisten toimistojen koko liiketoiminnan idea ja ydin. Tuotetaan mitattavissa olevia tuloksia.

Mielestäni kaiken tyyppisillä toimistoilla (mainos, digi, viestintä jne.) on validi syy olla olemassa jos ne tuottavat mitattavissa olevia tuloksia. Hyvällä viraalilla, mainoksella, viestinällä tai esim TV-kamppiksella voi olla keskeinen rooli yrityksen menestyksessä. Kaikki tekeminen missä ei ole tavoitteellisuutta tai siihen ei ole kytketty mittaamista ja analytiikkaa on ihan hömppää.

Jos teitä kiinnostaa meidän Digital War Room konsepti (kun sana tuossa mainittiin) niin tässä on vähän linkkejä:

Digital War Room Video
https://vimeo.com/m/71381742
salasana: dwr

http://www.dwr.fi/

http://www.tulos.fi/artikkelit/digital-war-room-parantaa-web-analytiikan-3-kuolemansyntia/
http://www.tulos.fi/artikkelit/kuinka-tulos-digital-war-room-toimii/
http://www.tulos.fi/artikkelit/mita-tuloksen-digital-war-room-istunnoissa-tapahtuu/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Markus Nieminen
2014-05-10 15:40:52

Ville, saat vastineen tästä bloggauksesta. Odotahan :)

Tuo miljonääri kommentti meni itseltäkin hiukan ohi. Eihän toimistoja voida mitata sillä kuinka paljon se tuottaa heidän omistajilleen voittoa? Oikeasti? Tuo kommentti voi kääntyä sinuakin vastaan.

Toimistojen tehtävä tuottaa asiakkailleensa tuloksia!

Ikävä sanoa, mutta IT-talojen voitot syntyvät siitä kun niistä ei pääse eroon kun hanke on käynnistetty. Mainostoimiston voi erottaa jos tuloksia ei synny. IT-taloa ei voi erottaa, mikä tarkoittaa jatkuvaa laskutusta. Ei pahalla, mutta siltä se näyttää kun uutisia lukee ja palavereissa vierailee.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-11 08:14:40

Kiitos! Tälläistä vähän odottelinkin ;) Mahtavaa! #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-11 10:19:20

Moe Markus! Miljonääri kommentilla tarkoitin sitä, että It-talojen kyky hinnoitella palvelujaan on niin kova että hyvistä liksoista huolimatta omistajillekin jää muhkeat voitot... samaa ei voi sanoa mainostoimistoista parhaita lukuunottamatta?

Haastellaan, haastelllaan. Uusin Digitalist-plan haukuttavissa Digitalist Network Developers -ryhmässä FB;ssä. Tervetuloa mukaan! Ainakin Alex "itkuraivarit" Nieminen on mukana ryhmässä. #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Markus Nieminen
2014-05-13 05:44:52

Täällä on nyt luvattu vastaus: http://digitalistnetwork.com/mainostoimisto-keksi-internetin/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sampo Luoto
2014-05-13 06:42:38

Moikka Ville, kyllä se pikemminkin menee niinpäin, että ”Internet keksi Mainostoimiston”, ingressitekstillä ”Miksi ihmeessä vasta nyt?”.

Luovuus ja sisällöntuotanto ovat kaksi ihan eri asiaa. Asiantuntijuus on aina intressisidonnaista, mutta kyllä minusta Kingin ja Valveen yhteisyritys perustuu pikemminkin sen ymmärtämiselle, että kuluttajan näkökulmasta ei ole olemassa digitaalista markkinointia tai digitaalisia kanavia. On vain sisältöä, jolla joko on merkitystä, tai sitten ei.

Mainostoimistot ovat perinteisesti tehneet mainoksia printtiin ja televisioon, koska ihmiset ovat perinteisesti lukeneet printtiä ja katsoneet televisiota. Ei tästä kausaalisesti seuraa, että mainostoimistot olisivat ajatelultaan konservatiivisia ja peruutuspeiliin katsovia. Ad Man voi ymmärtää tekkikaveria paremmin millainen esim. pelillistämisen sisällön tulisi olla, jotta se palvelisi liiketoimintaa, vaikka hän ei osaisikaan koodata.

Merkityksellistä ja palkitsevaa asiakaskokemusta ei synny, ellei ole olemassa ihmisiä, jotka tietävät mikä on asiakkaalle merkityksellistä ja palkitsevaa. Usein parhaita ihmisiä tämän määrittelemiseen ovat juurikin ne kaverit, jotka ovat suurimman osan työurastaan tehneet niitä analogisia mainoksia.

Käsittelen tätä tematiikkaa laajemmin kirjoituksessani ”Sekametelisoppa on herkullista”, joka löytyy Valveen blogista. http://www.valve.fi/blogs/sekametelisoppa-on-herkullista

Keväisin terkuin,

Sampo Luoto
Senior Insight Manager
Valve King

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-13 08:20:44

Kiitos viestistä ja hyvästä blogista! Avointa keskustelua juuri tarvitaan tölvimisen sijaan. itsekään en ajatellut juttua trollauksena vaan pohdin asiakasparkaa ja ostamisen vaikeutta. Hyvää tekstiä! Kiitos. #sharingiscaring #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-05-13 11:54:25

Kiinnostava kooste wordpress-osaajista vaikka ei ihan suoraan artikkeliin osukkaan. Tosin onhan markkinakin iso ja kasvanee. http://vierityspalkki.fi/2014/04/03/wordpress-toteuttajat-suomessa/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko Marsio
2014-05-15 07:59:23

Hykerreltävää luettavaa niin itse juttu kuin kommentit loukkauksen kokeneilta ihmisiltä.

Itse ihmettelen näin asiakkaan roolissa että keille mainostoimistot myyvät itseään ja mitä pääsevät sitten toteuttamaan... ja jos joku toimisto on yhteydessä niin miten heikkoa on myyntitoiminta.

Itse kun toteuttelen yrityksessämme (pörssilistattu 100 MEUR yritys joka läsnä monessa maassa) kv-markkinointia ja kasvatamme globaalin palvelumme käyttäjäkuntaa niin ei tunnu kiinnostavan. Jos joku on yhteydessä niin a) ei ole tutustuttu mitä teemme, b) ei ole tutustuttu keitä olemme ja mitä esim. minä olen tehnyt ja osaan (vinkki vinkki Linkedin on hyvä työkalu ennen myyntikäyntiä) ja c) myyntikäynti on asiakascasejen kehuskelua ja tuotevalikoiman esittelyä kuin paras pölynimurikauppias konsanaan. Ne ketkä käyvät niin olen heittänyt palloja että keksikää jotain radikaalia meille tavoitteidemme tueksi - ja saamamme ehdotetut asiat ovat niin old school konservatiivisia.

Kiinnostus tuntuu olevan enemmän Hartwallin Jaffa -kampanjoinnissa ja digi -kilpailujen keksimisessä Jaffan juomiseksi - uskomattoman vaativaa ja luovaa...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pasi Räihä
2014-05-19 09:59:48

Allekirjoitan omasta näkövinkkelistä monia Villen esiintuomia asioita enkä näe tätä kirjoitusta millään muotoa hyökkäyksenä. Voi olla että olen onnellisen tyhmä. Varmasti olen.
Mun mielestä jo koko mainonta-sana alkaa olla aivan käsittämättömän, ummehtunut, kapea ja väärä kaikelle nykyajan tekemiselle. Olen kolme vuotta tehnyt mainostoimistossa merkittävän paljon kaikkea muutakin kuin mainontaa. Siitä ajattelusta, jota päivittäin harjoitan, syntyy hyötyenergiaa kyllä moneen.
Termejä ja mainos-diipadaapa-tittelöintejä toki tarvitaan, jotta ymmärrys edes jostain pysyy, mutta yhä enemmän tarvitsemme toimintaa, joka ei ole mainos-digi-siiloissa vaan auki kaikille mahdollisuuksille. Tarvitsemme ohi firmarajojen ja kilpailuasetelmien ulottuvaa energistä yhteistyötä jossa tieto, ideat ja tunnelmat kulkevat yhteisessä avaruudessa kaikkien kesken. Olisipa kiva tehdä joskus jonkun toisen mainostoimistotiimin kanssa rinnan, eikä kilpaillen. Mutta sehän on sairas ajatus.

Kiitos jälleen Villelle ja kaikille muille hienoista ajatuksista. I dig.

http://www.artcopycode.com/#/watchfilm/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.