Rohkeus

24.02.2014 | Kasvu | Ville Tolvanen

Rohkeus

Olen viime kuukausina saanut paljon kutsuja tulla puhumaan useista eri aiheista. Yritysten johtoryhmien ja kehityspäivien ja rinnalle on tullut yllättävämpiäkin aiheita ja tapahtumia. Viimeksi tänään valmistelin MTV:n henkilökunnan inspiraatiopäivään puheenvuoroa rohkeudesta, yrittäjyydestä ja median tulevaisuudesta.

Puhun usein ja paljon erilaisista kehittämisen, johtamisen ja yrittämisen aiheista. Punaisena lankana lienee digitalisoitumisen mahdollisuudet ja haasteet Suomessa. Myös itse Tolvanen tuntuu kiinnostavan aktiivisen, puoliagressiivisen jakamisen ja rohkeiden kirjoitustensa takia. Näin yritän ihmisten esittämiä pyyntöjä lukea.

Keskusteluissa saan myös usein kysymyksiä Tolle Vilvasen toiminnasta. Asiakkaani saattavat kysyä miksi juuri minun tekemistäni halutaan vastustaa niin intohimoisesti. Joskus ihmiset kysyvät miksi entiset työnantajasi ja nykyiset yhtiökumppanisi, idealistit Saku Tuominen ja Juha Tynkkynen tukevat Tollea twitterissä? En osaa sanoa miksi juuri minun touhuni aiheuttaa tukea tai noin valtavaa vastareaktiota tekemiseeni. En usko Tollen kaikkien seuraajien olevan minun vastustajiani. Toki sieltä paljon löytyy ihmisiä, jotka seuraavat Tollea Villen sijaan.

Sen verran ymmärrän brändeistä, että saamani palaute on lillukan varsia vaikkapa Jyrki Kataisen, Juha Tapion, Cheekin tai kenen tahansa muun avoimesti toimivan saamaan agressioon verrattuna. Ymmärrän myös vaikuttavani aiheuttaessani vastareaktioita. Hyvä brändi tarvitsee vastavoiman. Maailman kuuluisin vastavoima-brändi on Richard Bransonin Virgin.

Verkossa näyttäytyvä Ville Tolvanen toimii täsmälleen samalla tavalla kuin Applen entinen evankelista, mm. Art of Start-kirjan kirjoittaja ja verkkovaikuttaja Guy Kawasaki. Julkaistaan jotain lähes joka päivä, Postataan puoliagressiiviesti samoja juttuja useita kertoja sosiaaliseen mediaan ja hyödynnetään verkostoja enemmän liiketoimintaan kuin kaverien kanssa keskusteluun. Kavereita saa ilman someakin. Aitoa Villeä ovat mukana kulkevat ajatukset omasta elämästä, hakemisesta, ympäristöstä ja polusta. Ajattelen niiden saattavan auttaa jotain toista elämässään harhailevaa.

Se mikä muille tuntuu näyttäytyvän rohkeutena yrittää, ottaa riskejä ja luoda uutta on minulle häpeästä luopumista. En ajattele kaikkien mielipiteideni leimaavan minua, en pelkää olla väärässä, enkä jaksa laskea milloin, paljonko tai mistä aiheista itseäni ilmaisen. Ajattelen uhraavani itseni mallina muille vaikuttamisesta, verkostoitumisesta ja verkosta kiinnostuneille. Internet on ihmisten välinen verkosto ja avoimuuteen rohkaistuvat saavat enemmän kuin menettävät. Altistuminen, avoimuus, jakaminen, välittäminen ja vaikuttaminen ovat avainsanojani.

Yritän olla pohtimatta mitä muut ajattelevat. Rajaan aktiivisesti toimintaani vastustavat vaikutuspiirini ulkopuolelle. Varon käyttämästä energiaa mitä minusta ajatellaan -pohdintaan. En koskaan tule eikä kukaan muukaan pysty kaikkia miellyttämään. Tärkeintä on että, edes joku välittää, eikä ajatusten kanssa tarvitse olla yksin. Onnistumisetkin maistuvat. Välillä saattaa mennä yli, ali tai ohi, mutta ehkä se on taitoluistelun tavoin elämän keskimmäiset suoritukset, jotka lopputuloksen ratkaisevat.

Olen kiitollinen saamastani tilaisuuksista puhua, vaikuttaa, tulla kuulluksi ja vastustetuksi. Ihmisten antama palaute antaa voimaa jatkaa ja innostaa yrittämään. Loppuviimeksi ihminen yrittää itseään, lähipiiriään ja muuta maailmaa varten. Seuraajat, tykkääjät ja liikekumppanit syntyvät jos ovat syntyäkseen.

Suosittelen rohkeutta, yrittämistä ja itsensä altistamista jokaiselle. Älä tee sitä itsesi vaan yritystesi, yhteisösi ja tulevaisuutesi puolesta. Matka on määränpäätä tärkeämpää ja hyvä tulee hyvän luo. Älä tee mitään mistä et itse nauti, silla onnistumisesta tai muiden pitämisestä et voi yksin päättää. Yritä silti, sillä yrittäminen on aina ja kaikissa tilanteissa periksi antamista rohkeampi vaihtoehto.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2014-02-24 08:04:36

Dodiin, eipä liene vaikuttamista jos ei vastustamista. Millaista se edes olisikaan, kun kaikki myötäilisivät, eikä kukaan vastustaisi, sehän olisi taantumista. Ei hätää Ville, tuolla energialla vastustajat lisääntyvät ja samalla lisääntyy jengi joka saa virtaa tekemisistäsi. jatka samaan malliin!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Vesa Vilenius
2014-02-24 17:14:53

Ei se yhteiskunta niin pyöri, että kaikki vaan ajattelevat mitä muut ajattelevat, eikä kukaan uskalla tehdä mitään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Tuominen
2014-02-24 20:19:09

Kaikista vaikeinta ja rohkeinta maailmassa on olla oma itsensä. Tämä on se joka sinun teksteissäsi minua kiinnostaa. Välillä kolisee, välillä ei. Nimettömänä puskista huuteleminen on jotenkin säälittävää, tai en ole omassa päässäni sille järkeviä perusteluita vielä löytänyt. Rock on!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kirsi Kommonen
2014-03-05 09:56:46

Juuri näin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.