Hyvät ja huonot uutiset

11.02.2014 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Hyvät ja huonot uutiset

Minulla on hyviä uutisia. Maailma on kiinnostavampi paikka kuin koskaan elämässäsi. Älykkäitä tietoverkkoja, mediapalveluita, globaali markkinapaikka ja enemmän tasavertaisia mahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin. Meillä menee paremmin kuin koskaan ennen.

Minulla on myös huonoja uutisia. Maailma ympärilläsi muuttuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Kilpailu on kansainvälistä ja sitä on enemmän kuin koskaan ennen. Monesta ammattitaidosta tulee tarpeetonta. Meillä ei ole varaa aiemman kaltaiseen hyvinvointiin.

Kumman maailman sinä valitset? Meillä on joka päivä mahdollisuus valita hyvän ja huonon maailman välistä. Asenne ratkaisee. Tee itsellesi hyvältä tuntuvia asioita ja voi hyvin. Katso ulos iltapäivälehtien maailmaan, osallistu narinaan. Valita kanssaihmisistä. Ja kas, varmasti voit huonosti.

Taistelen itsekin aika ajoin jaksamisen, positiivisuuden ja rakentamisen puolesta. Pitkän työputken jälkeen ääni ja asenne on kuin Skywalkerin isällä Vaderilla. Pienestä aukosta puhkuva tuska ei paljon horinasta poikkea.

Hienoja asioita maailmassa ovat vapauden ja turvallisuuden ohella mahdollisuus yrittää. Tehdä jotain uutta joka päivä. Aivan upeita ovat myös älykkäät päätelaitteet jolla pidämme yhteyttä toisiimme helposti ja edullisesti. Näin pääsemme jakamaan ja välittämään toistemme, yritysten ja yhteisöjen välisiä viestejä aina halutessamme.

Voit valita valittajien ja välittäjien väliltä. Mieti kenen joukoissa seisot. Vaikka elämäntuska itsellänikin tiivistyy usein turhautuneiksi paskapalleroiksi, lupaan yrittää seisoa valon joukoissa. Totuus en sitten kuitenkin se, ettei valittamalla ja narisemalla mitään rakenneta. Maailman perivät ne, jotka sitä jaksavat tukea, auttaa ja ylistää.

Olkoon Rooman voimat päivässäsi. Tee siitä unohtumaton. Rakenna elämästäsi näköisesi teos. Älä anna heikkoutesi johtaa elämääsi.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jouko Salonen
2014-02-11 19:53:16

Lueskelen tätä Tolvasta Pristinassa albanialaispunkin ja Pejatuopin seurassa. Tulee mieleen Aleksanterinkadun kirjastossa Juan de la Cruzin seurassa vietetyt illat. Valo oli Juanin mielimetafora. Omasta sisimmästä kumpuava sokaiseva viettelevä valo - kieltäymys ja nöyryys, askeesi. Siinä hänen teemansa. Tuo Tolvasen tarjoama valinta: narina vai nautinto tuntuu jotenkin helpolta ja valon sokaiseman esittämältä.
terv. Jouko Salonen

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-02-11 20:23:37

Kiitos Jouko viestistä! Palaute, kuten olen monesti maininnut on kirjoittajan kerosiiniä. Herra Juan on itselleni tuntematon... En mitään noin sivistynyttä osaisi lainata. Tämä kirjoitus syntyi vastareaktiona maanantai-illan palaverille jossa itseäni hieman vanhempi "establishment" yritti puhua itsensä irti muutoksen tarpeesta selittämällä tulevan epävarmuutta ja siihen liittyviä riskejä. Olin tyrmistynyt.

Valon joukot leikittelee tietenkin Ville, valolla ja Ville Valolla. "Meikäläisillä." No joo narina ja nautinto on helpohko vastakkainasettelu ;) Taistelen itse viikottain turhautumia ja väsymystä vastaan. Ehkä tämäkin meni sitten itse-tsempin piiriin. Tuskan jakaminen auttaa jaksamaan. Kiitos vielä kerran.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

JoukoSalonen
2014-02-11 21:08:47

valon minäkin valitsen, joka päivä. Mutta sääli, myötätunto, vitutus ja viha jonkin sellaisen puolesta jota sietää puolustaa; nekin ovat olemassa. Juan taas oli ilmeisen lihallinen mies, joka inkvisition edessä joutui kehittelemään aikamoisen tarinan siitä kuinka yritti viimeiseen kieltäymykseen saakka vastustaa sisäistä hehkuaan siinä kuitenkin epäonnistuen. Erään nunnaluostarin Teresalla oli tässä juonessa oma osansa. Luulen, että noissa teksteissä oli jotain, joka sai minut uskomaan, että se valo tulee toisista ihmisistä ympärilläsi, ei itsestä. Siitä lähtien kun tuon tajusin, hyvä ja valoisa tiimi on ollut tärkeä asia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-02-11 22:00:45

Sait huomioni tarinalle! täytyypä perehtyä... fiksumpaa osastoa !!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-02-12 03:43:17

Tulkintasi oli Jouko alkuperäistä selkeästi parempi! Valohan on todella ne kanssaihmiset joiden kanssa teitä saa tallustaa, jakaa ja kokea yhdessä kasvaen! Mahtava oivallus - miten en sitä itse tajunnutkaan!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.