Menestyvän muutoksen johtaminen

07.01.2014 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Menestyvän muutoksen johtaminen

Moni harkitsee juuri nyt muutokseen ryhtymistä. Kasvua, uutta strategiaa, parempaa brändiä tai kehityshankkeita. Tilastojen mukaan suurin osa yrityksistä niin yrityksissä kuin elämässäkin epäonnistuvat. Miksi niin osaavat, itsevarmat, asiantuntevat ja menestyvät ihmiset ja yritykset epäonnistuvat yrityksissään?

Asiaa pohdittuani ja kymmeniä epäonnistumisia todistettuani uskon virheiden syntyvän heti hankkeiden alussa. Muutoksen vaatimuksia yksinkertaisesti aliarvioidaan. Paremman tekemisen periaatteet ovat uusia eikä niiden onnistumisen edellytyksiä tunneta. Miten onnistuisimme alkavana vuonna entistäkin paremmin? Konsultti kokee olevansa selityksen velkaa. Ohessa oma menestysreseptini menestyvän muutoksen johtamiseen.

 

  1. Markkinamuutosten tunnistaminen. Älä mieti mitä teit viime vuonna vaan mitä sinulta vaaditaan tulevana kautena. Menestyvät kiekkoilijat lukevat peliä eteenpäin eivätkä tämän hetken tilanteeseen. Ilmiömäisinä pidetään yksilöitä, jotka ymmärtävät pelin muutoksia ja osaavat asettua tulevien tilanteiden vaatimalla tavalla. Mieti mihin markkina kehittyy, millaisia asioita markkinat ovat valmiita ottamaan vastaan ja aloita kehittäminen alussa. Markkinamuutoksista myöhästyminen saa aikaan pelkästään pahaa jälkeä.
  2. Toimintaympäristön edellytysten ymmärtäminen. Arvioi mahdollisuuksia täysin puhtaalta pöydältä. Vertaa menestyjiä yli toimialarajojen ja pohdi käyttämättömiä mahdollisuuksia liiketoiminnassasi. Pohdi organisaatiosi kykyä joustaa, kasvaa ja sietää muutosta. Resursoi tehtäväsi huolella.
  3. Täydellisen maailman malli. Arkkitehtuurista tai kirurgiasta on hyvä oppia kolmiulotteisten mallien käyttö uuden suunnittelussa. Älä aloita mitään ennekuin olet hahmottanut Roomasi täydellisenä. Kolmiulotteinen malli auttaa ymmärtämään ja jakamaan muutoksen tarvetta ja tärkeyttä organisaation sisällä. Näytä mallisi hallituksen ohella muillekin läheltä, mutta kuitenkin ulkopuolelta yritystäsi seuraaville. Kysy heidän mielipidettään muutoksen suuruuteen ja mahdollisuuteen.
  4. Mallinna muutoksen pelikirjat vastuineen, toimenpiteineen ja mittareineen. Ymmärrä mitä sinun tulee muutoksen haasteesta ymmärtää J Sisäistä nykyisen ja uuden maailman erot ja sitoudu muutokseen. Allekirjoita muutokseen tähtäävä päiväkäsky. Näytä että olet mukana ilman epäonnistumisen mahdollisuutta.
  5. Onnistu nopeasti. Aloita helpoimmasta päästä ja ruoki onnistumisen mahdollisuutta. Muuta viestintääsi välittömästi ja uudista sisäistä kommunikaatiota. Näytä että yrityksesi on matkalla muutokseen. Todista muutosta päivässä, viikossa ja kuukausittain. Markkinoi uutta maailmaa yrityksen ainoana totuutena. Täydellinen sitoutuminen uuden tekemiseen parantaa mahdollisuuksiasi muuttua.

 

+    Älä anna periksi. Suurin osa todellisista muutoksista jää tekemättä, koska vain edelliset asiat tulee tehtyä. Tehtäväsi on viedä vaativa muutos läpi vastarinnasta, vaikeuksista ja vajavaisuuksista riippumatta. Varusta itsesi oikealle retkelle oikeissa varusteissa. Vaikeakin muutos onnistuu kunhan puhumisen ja puuhaamisen rinnalla muistat pysähtyä hetkeksi suunnittelemaan muutoksesi kunnolla. Näin menestyvät ihmiset ja yritykset niin liiketoiminnassa, urheilussa, taiteessa, kulttuurissa kuin elämässäkin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

miisamink
2014-01-07 11:42:07

Hyvä Ville. Tuo 'älä anna periksi' on tärkeä. Minusta tuntuu että siitä aina puhutaan mutta kun tulee tosi paikka tekosyyt (=syyt miksi vastoinkäymisille annetaan periksi) ottavat ylivallan. Ei anneta maailman vajavaisuuden ja vastarinnan lannistaa vuonna 2014!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-01-07 13:17:05

Näin on! Entistäkin viisaampana kohti tuntematonta. Hyvät fiilikset. Tästä tulee erinomainen vuosi. V Tsemppiä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2014-01-07 16:13:43

Kohti tuntematonta ja sen yli. Ihmisen erottaa monesta muusta olennosta tyytymättömyys nykytilaan, jonka takia olemme kehittyneet ja kehittäneet olojamme sekä hyvässä että pahassa.
2014 tulee olemaan paras vuosi koskaan, vain me itse voimme sen sellaiseksi tehdä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.