Millaista on omistaa hyvä brändi?

10.12.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Millaista on omistaa hyvä brändi?

Tiedätkö millaista on aidosti omistaa hyvä brändi?

Hyvän brändin omistaja elää yltäkylläisyyden arjessa. Yritys on haluttaessa myytävissä kilpailijoille tai uusille omistajille, yrityksen tekeminen näkyy ja kuuluu mediassa, kilpailevien yritysten työntekijät haluavat yritykseen töihin eikä erillisiä yritysesittelyjä tarvita. Yksinkertaisesti yritys on erinomaisen haluttava. Kuinka monta tälläistä yritystä löydät Suomesta?

Hyvän brändin rakentaminen vaatii ennen kaikkea kokemusta, näkemystä ideoita ja rohkeutta. Rahakin auttaa, mutta hyvä brändi syntyy ilman sitäkin. Sanoisin jokaisen, joka sanoo rahan olevan esteenä olevan ainakin pikkasen hakoteillä.

Brändi ei elä ilman jatkuvaa kommunikaatiota, viestimistä ja uusiutumista. Ajatelkaa kuinka paljon uutta ja näkyvää suomalaisyritys saa itsestään irti vuoden aikana? Voiko sitä edes kutsua markkinoinniksi? Onko niukin naukin falskia graafista ohjetta noudattava ja itsestään puhkuva yritys brändi edes niin, että sanan uskaltaisi mainita? Surullisella tasolla on ymmärrys suomalaisesta brändäämisestä.

Vahvan mielikuvan luominen vaatii jatkuvuutta, yhdenmukaisuutta ja jatkuvaa asiakaslähtöistä viestimistä eri kanavissa. Yleensä vielä holistisella ja yhdenmukaisella tavalla. Mieti miksi McDonald’s aina vaan vuodesta toiseen rummuttaa varsin kapeaa konseptiaansa. Pohdi milloin olet saanut vaikkapa MontBlancin kiinni falskista myymäläkonseptista. Mieti sitten kuinka usein itse asiassa kuulet Adidaksen tai Niken tekevän uusia avauksia mediassa.

Verkossa saalistava kuluttaja on haastava kiinniotettava. Nopeasti kyllästyvä, vertaileva ja maailman äärissä surffaileva shoppaileva elämysjunkie janoaa kokemuksia, haluaa tulla yllätetyksi ja etsii palveluita, jotka täyttävät tarpeet helposti ja nopeasti.

Brändejä ymmärtävät yritykset luovat tuotteita, palveluita ja kokemuksia jotka puhuttavat. Monet niistä ylittävät uutiskynnyksen ja tulevat jaetuksi verkossa suoraan kuluttajien ja käyttäjien toimesta. Hyvät ideat ja palvelut markkinoituvat verkostoituneessa maailmassa. Ymmärtääksesi hyvän idean anatomiaa sinun on vertailtava yli toimialojen. Kilpailevaan kaveriin vertaileminen tappaa vähimmänkin kasvun mahdollisuuden.

Menemme parempaa kohti Rovion, Supercellien, Marimekon ja muutamien muiden kyydissä. Milloin törmäsit viimeksi kyseisten yritysten mainontaan? Verkottunut maailma vaikuttaa paremmin ilmankin. Verkottuneessa maailmassa vain häviäjät maksavat markkinoinnista. Ne joiden on pakko maksaa saadakseen äänensä kuuluville. Kaikkiin edellä mainittuihin löytyy selkeät esimerkit toimintamalleista ja toimivasta toteutuksista. Miksiköhän itse tyydyt yhä edelleen vaikuttamaan tavalla, josta ei paljon hyvää ole kerrottavana?

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-12-10 07:31:36

osui ja upposi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-12-10 09:26:36

Omistavaa luokkaa joutuu joskus lähestymään näin epäsuoran kierosti. Annetaan fiksuimpien tarttua rahapuuhun.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.