Arman Alizad

29.10.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Arman Alizad

Maailmassa on vaikka mitä ja sitten on iso A. Mies joka näyttää meille minne media on matkalla. Ilmiö, joka muodostaa ideakoneen, tuotantoyhtiön, rahoituskoneen, käsikirjoittajan, tuottajan, jakelijan ja ohjelmien todellisen levittäjän. Kanavalle jää kiitollinen rooli näyttää miehen saavutuksia. Arman opettaa meille millaista on tehdä mediaa tulevaisuudessa.

Mieti kuinka monta televisio-ohjelmaa suomenkielisillä kanavilla oikeasti pyörii. Mieti sitten mitkä niistä nousee mieleesi ensimmäisinä. Pohdi vielä kuinka monta kasvoa muistat televisiosta. Mieti sitten missä kaikkialla törmään ilmiöön nimeltään AA?

Suhteessa tuotantonsa kokoon Arman on kaikkialla. Radiossa, lehtihaastatteluissa, puhumassa, Instagramissa, Twitterissä, Facebookissa, keskusteluissa ja ai niin televisiossa. Vanhanaikainen väittäisi television synnyttävän keskustelua, itse väittäisin Armanin itse dominoivan hänestä käytävää keskustelua. Arman pakottaa meidät reagoimaan ja ajattelemaan hänen esittämiään asioita. Aika fiksu mies sanon minä. Tälläistä on median menestyvä tulevaisuus väitän ääneen.

Lineaarinen televisio saattaa olla mennyttä vuosikymmenen kuluttua. Itse olen kannustanut pöllölaaksoa muuntautumaan sähköiseksi kauppapaikaksi. En yksinkertaisesti näe yksisuuntaiselle lähetysautomaatille, joka pätkii kokemuksia mainoksilla menestyvää tulevaisuutta. Television ongelma ei ole kanavayhtiön teipit ja ilme, vaan television pysyminen täysin samanlaisena viimeiset 50-vuotta. Siinä ympäristössä Armanin kaltaiset brändit pitävät televisiota hengissä ja tuovat raikkaan tuulahduksen muuten hieman tunkkaiseen tunnelmaan.

Armanilla on valtava sosiaalinen pääoma. Mies on vaatturi, fashionista, koomikko, mamu, hyvä jätkä, seikkailija ja erinomainen mediahahmo. Millaisen tuotannon iso A neuvottelee itselleen seuraavaksi? Mihin mies ryhtyy, jotta valtava media-arvo muuttuu myös taloudelliseksi tulevaisuudeksi? Kiinnostavaa seurata ja kannattaa pysyä kanavalla.

Suomalaisen julkisuuden suurimpia ongelmia on medialiiketoiminnan pieni taloudellinen vaikutus suhteessa sen näkyvyyteen. Arman saa osaamisestaan ja näkyvyydestään aivan suhteettoman pienen korvauksen. Näin on muuten myös Cheek:illä, musiikissa ja huippu-urheilussa. Arjen leipä on kapea vaikka näkyvyys on valtava. Julkisuus ei Suomessa muutu rahaksi ilman näkyvyyden muuttamista toiseksi ammatiksi. Näin on moni onnistunut yritysvalmentajana, poliitikkona tai yrittäjänä. Taisi Harkimokin aikanaan kiertää veneellä yksin maailmaa. Hyvä yrittäjä ja mediakone voi tehdä mitä tahansa. Onnea matkaan Arman, tarvitaan isoja mamuja, että suomalainen media osaa uusiutua.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-10-29 07:22:43

totta, huikee äijä, jonka pitäisi myydä tuotantonsa isoille markkinoille

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-10-29 09:59:09

On tainnut myydäkin ;) http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Jimin+Kill+Arman+-sarja+on+myyty+jo+104+maahan/1135259553943

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ei enää yllättynyt
2013-10-29 10:44:21

Ass-licking is caring!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.