Tolvasen tulevaisuus

08.08.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

Tolvasen tulevaisuus

Elokuu on ihmisen parasta aikaa. Levänneet, energiset ihmiset palaavat intoa täynnä aloittamaan uutta jaksoa. Arjesta irtautuneet aikuiset kipuilevat arjen tulevaa harmaata. Silti kesä on toivoa täynnä. On aina innostavaa mennä kohti uusia seikkailuja.

Olen pohtinut Tolvasen tulevaa. Tekisi mieleni kiteyttää ja syventää ajattelua vaikuttavammaksi. Haluaisin saada entistäkin enemmän aikaiseksi. Kahden vuoden tykityksen jälkeen tuntuu siltä, että päiväkirja voisi elää vähän vapaammin. Ajatuksena on kirjata ajatuksia ilman aikataulupakkoa. Tosin kymmenkunta hajatusta on kirjaamista vaille valmiita. Katsotaan missä vaiheessa niitä on intoa tulostaa.

Kerroin investoivani uudenlaiseen mediayhteisöön. Tavoitteena on yhdistää asiantuntijoita, johtajia, omistajia ja yrittäjiä tunnistamaan ja hyödyntämään digitalisoitumisen mahdollisuuksia. Uskotko digitalisoitumisen tuovan uusia mahdollisuuksia yrityksesi liiketoimintaan? Haluaisitko oppia yli rajojen? Katso mitä www.digitalistnetwork.com tuo tullessaan. Tehtävämme on digitalisoida suomalaista yrityselämää, visiona luoda tuhannen osaajan verkosto kehittämään uusia yrityksiä ja parempaa Suomea.

Keskustelen myös kirjaprojektista. Alan kypsyä aiheelle kun pyyntöjä ja ehdotuksiakin on tullut useampia. Ajatukseni viipyilevät paremman yritystoiminnan kehittämisessä. Miten saada pienikin yritys ymmärtämään ammattimaisuuden luomat mahdollisuudet liiketoiminnalle? Miten luodaan menestystarinoita Nokian raunioille? Millainen on yrityselämä 2010-luvulla? Katsotaan tuleeko tikusta asiaa. Sitoumuksia en asiasta ole vielä tehnyt.

Rooman tuleva näyttää valoisalta. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta aika moni katsoo jo 2020-visioon tai täsmentää strategiaansa tuhannen päivän jaksolle. Kiinnostavinta on se että nyt todella halutaan ymmärtää myös toimintaympäristöjen muutoksia osana strategiaa. Suomi on säästellyt kohta viitisen vuotta. Loputon tehostaminen on ihmisluonnon vastaista. Uuden kehittäminen ja kasvu on osa evoluutiota, siksi se tulee läpi väkisinkin olkoon arjen ankeus kuinka harmaa tahansa. Tekisi mieleni jakaa ajatuksia paremman strategian kirkastamisesta. Katsotaan löytyykö sillekin sopiva hetki.

Olkoon Rooman voimat kanssasi. Hyvää jatkuvaa kesää ja orastavaa syksyä. Pysy kanavalla ja laitetaan sana kiertämään. #sharingiscaring – ja yhdessä olemme paljon enemmän.

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-08-08 08:25:55

Syksy on siis saapunut ja minäkin saavun pian kuin muuttolintu etelään. Nyt on todellakin viimeinen hetki nostaa Suomi ja suomalaiset maailman menestyneimmäksi maaksi jossa on hyvä yrittää ja tehdä töitä. Mikään vähempi ei saa olla tavoitteena. Puhetta on riiitänyt, mutta nyt on käärittävä hihat ja ryhdyttävä tekemään. Kaikkien on kaivettava sisältään oma yrittäjänsä ja ryhdyttävä tekemään yhteisen hyvän eteen töitä. Sieltä se omakin onnellisuus löytyy. Tämä nyt syksyn saatesanoiksi. Ugh!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.