Valloita #Pinterest

15.06.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Valloita #Pinterest

Lauantait ovat aina hyviä päiviä pinnailla hetki Pintrestissä. Palvelu on mielestäni yksi verkon kiinnostavimpia yhteisöjä ja toistaiseksi vielä lähes täysin neitseellinen Suomessa. Pinterestin monimuotoisuus antaa meille vaivihkaa tietoa myös verkon tulevaisuudesta.

Pinterest on yksinkertainen suuruus. Se on visuaalinen ilmoitustaulu verkossa, muistikirja, kuvahaku, oivallinen tapa nojatuolimatkustaa ja loputon ideapankki. Pintrest antaa kenelle tahansa mahdollisuuden saada itselleen miljoonia seuraajia. Googlaa ”Who to follow Pinterest” (Saman haun voi muuten tehdä mm. Twitteriä aloitellessa.)

Pinterest olisi neitseellinen alusta suomalaiselle brändille kertoa itsestään ja palvella asiakkaita. #Finnair siellä vähän onkin mutta ainoastaan tuotantolähtöisesti omilla kuvillaan yhtiön kalustosta. Pinterest olisi ollut ehkä nopein, helpoin ja kiinnostavin tapa lanseerata ainakin harrastelijoille uusi matkakohde Xi’an. Samalla tuore ja kiinnostava tapa viestiä verkossa. Kirjoita Pinterestin hakukentään Xi’an. Kiinnostaako?

Pinterestin erottaa Googlen kuvauhausta erityisesti kuratointi. Hakutulokset ovat ihmisten pinnaamia eli valitsemia ja julkaisemia kuvia. Toki joukossa on paljon roskaa ja yritysten markkinointia. Kokeile kuitenkin hetki jotakin mistä pidät. Taidetta? Designia? Polkupyöriä? Käsitöitä? Ruokaa? Puutarhoja? Muotia? Matkakohteita? Pinterestistä löytyy kaikki. Toisen nojatuolimatkaajan julkaisemana.

Käytän itse Pinterestiä useammankin asian hoitamiseen. Olen intohimoinen suunnittelija ja kyllästymätön uuden etsijä. Pinnailen hyviä infograafeja tauluun www.brandforfree.com (kyllästyin päivittämän saittia kun kukaan ei sitä lukenut). Pidän erityisesti yritysilmeistä tehdyistä kuvatauluista joita kerään tauluun Clever Design. Muotoilusta karkailen usein miesten muotiin, joka näyttäisi olevan business- ja hipsterpainoitteista. Suits you sir.

Visuaalisten muistiinpanojen lisäksi Pintrestissä on kiva suunnitella tulevia remontteja ja unelmakoteja. Uusin Avotakka näyttää säälittävältä verrattuna palvelun kykyyn indeksoida kylpyhuoneita, kierrätyskalusteita tai matkakohteita. Prosessina aikkarin tapa pusertaa muutama juttu paperille kerran kuukaudessa tuntuu antiikkiselta savitaulujen nyhräämiseltä. Ehkäpä parhaimmille on paikka digitaloudessakin.

Luin jostain että parhaiten seuraajia brändi tai kuluttaja saa valitsemalla yhden aiheen ja pinnamalla siitä kohtuullisen paljon. Tein huvikseni testitaulun ”I don’t buy cars, I just pin them” joka keräsi nopeasti tuhat seuraajaa. Mietin vain mitä kaikkea Valio tai Jolla voisi Pinterestillä tehdä. Helppo tapa kuratoida ja viihdyttää fanijoukkoja ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Nyt siellä joku vääräleuka sanoo että aloitetaan sitten kun siellä on käyttäjiä. Eikun näytetään latua ja viedään meidän asioista kiinnostuneen mukaan pinnailuun. Mikä olisi arvo pankille joka inhimillisesti ”juttelisi” käyttäjien kanssa pinterestissä? Säästöpankit voisivat hyvinkin tienata pari laina-asiakasta kuratoimalla unelmien ensiasuntoja.

Suomessakin on hyviä pinnaajia. Pidän Esko Kilven luomasta maailmasta. Samoin Tytti Bräysy tekee mahtavaa jälkeä. Riikka Hytönen levittää mainiosti Werannasin idelogiaa. Vinkkaisitko minullekin muita hyviä?

Suomalaisella tökkää uuden kokeileminen itsekritiikkiin. Miksi minun pitäisi jotain verkosta pinnailla muiden arvosteltaviksi? Miten tämä oikein toimii. Miten riittää aikaa kaiken tekemiseen. Mitäpä jos antaisit Pinterestille mahdollisuuden? Kerää vaikka yksi hyvä taulu tai käy shoppailemassa syksyn muotia. Antamalla asialle mahdollisuuden saatat yllättyä. Keksit uuden tavan tehdä arjestasi rikkaamman. Ruokareseptit tai tulevat matkakohteet löytyvätkin aivan uudesta osoitteesta.

Ps. Myös kesämökkimme Lepolan blogi Lepolaliving muutti näköjään Pinterestiin.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Anu-Maria Laitinen
2013-06-15 05:38:01

Ravintoloiden ja matkailuyritysten brändäyksessä tuo Pinterest on varmasti vertaansa vailla, mutta vaatii jonkun verran tottunutta "pinnailua" ennen kuin sen saa upotettua kunnon streameihin ulkomaita myöten. Mutta potentiaalinen kanava se on kuitenkin. Meillä käytetään sitä pädissä ns, iltasatuna aikuisille.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-15 06:05:50

Tuo iltasatuhan on hyvä idea!

Hukuta mut unihiekkaan
älä herätä koskaan
Anna mun vajota pohjaan
Mariaanien hautaan

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-15 06:06:57

Ja se tuli vielä mieleeni, että pinterestiä pitäisi firman kannalta katsoa työkaluna ja alustana, ei mitä muut tekevät. voihan sinne listata vaikka koko rautakaupan....

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harri K
2013-06-15 07:32:30

Tiedä sitten, mutta Pinterest on Pinteresting! Omalta osaltani on myönnettävä että kaiken tämän digitaalisen mässäilyn keskellä on todella sanottava että mistä hitosta se aika? Kun pitää noi laskutkin jotenkin maksaa! Muistan aina kun perustimme erään autofirman tuossa vuonna 1996 ja silloin jo halusin että se perustuu pitkälle webin kartoittamaan tulevaisuuteen. Halusin kunnon web sivut ja vielä kaiken lisäksi halusin sinne liitettvän intranetin. Koska oma taustani tuli rapakon takaa, ei tämä ajatus tai tarve tai halu, etc.. tullut itselleni mitenkään omituisena. Mutta hallelujaa, kun sitten halusin kumppaneita, osaajia, ottamaan vastuuta kaiken valmistamisesta, niin jopa tuli seinä vastaan! In a big way! Pahiten ehkä silloin kosketti se käsittämätön ennakkoluuloisuus, että hyvä mies, nyt taidat olla aivan pihalla. Ja sitten alkoi se väen vängällä vääntö, lopulta sain sitten tarjouksia joilla olisi voinut rakentaa uuden eduskuntatalon, ajallisesti ei haluttu antaa mitään takarajaa, jne. Ei auttanut muuta kuin ottaa yhteyttä kaveriin joka mielummin vietti aikaansa vuorilla, mutta kun kuuli että vanha kamu oli hädässä niin auttoi. Ja näin saatiin homma kuntoon, no hätä. Nopeasti, todella edullisesti ja mallikkaasti. Tietty, olihan siinä sitten ongelmansa, olin tavallaan aikaani edellä, ja varsinkin koska osa asiakkaista tuli Venäjältä, jotka silloin elivät vasta ns. faksi aikaa, sain kyllä osakseni pitkiä katseita niin fyysisesti kuin digitaalisestikin. Mutta sekin projekti onnistui. Joten uskon kyllä myös Pinterest ideaan, ja olenhan siellä jo "pinnaillutkin" jo aika pitkään, mutta vain "dabbled"! Mutta, tästä muistutuksestasi Ville kiittäen, otanpa taas askeleen eteenpäin ja kehittelen hommaa edelleen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

@WerannasRiikka
2013-06-15 07:36:12

Varoituksen sana vain: Pinterestiin jää koukkuun...;). Itse käytän samoin Pinterestiä loputtomana ideapankkina, lähes millä hakusanalla vain löytyy kymmeniä tai satoja kuvia. Ja vähän väliä mietityttää, mitähän uutta kivaa siellä nyt on, pitää käydä vilkaisemassa...Siellä on mahdollista luoda myös yhteisiä tauluja, joihin pinnailemme esim. suomikuvia 'share your Finland'. Sinnekin pääsee mukaan, kun vinkkaa!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-16 08:01:46

Huomasin kirjoituksen jälkeen että siitähän puuttui tosi monta ideaa... Kiitos Riikka. Myös suomalaisista Tulikivi näyttää olevan hyvin #pinterestissä. http://pinterest.com/source/tulikivi.fi/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Kiviluoma
2013-06-15 19:41:11

Minäkin tykkään Pinterestistä. Suomalaisille yrityksillekin sopisi, mutta mainostoimistoissa suunnittelijat on perinteiseen tapaa asiasta pihalla. Asiakkaat ei lähde, ellei ensin demoa miten uusi asia toimii. Pinterestissä olisi kuienkin niin helppo oikeilla kuvilla demota, että kyse ei ole edes kustannustekijästä.

Minun monenkirjavat Pinterest-boardini ovat täällä: http://pinterest.com/timokiviluoma/boards/ . Tolvasen lukijoille suosittelen härveliboardiani "Gadgets", näitä härveleitä et edes tiennyt haluavasi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-16 08:04:00

Kiitos Timo! Kävin tsekkaamassa taulusi ja tuo Gadgets-taulu kyllä nauratti! Mieleen painui tuo SMEGin farkkupäällysteinen jääkaappi... Mitähän ne vielä keksivät. numerokappaleita jääkaapeista? what? ;) #V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Hanna Takala (@hannatakala)
2013-06-17 11:34:11

Onhan pinnaajien joukossa muiden muassa Aarikkaa, Tikkurilaa, Vallilaa, sitä mainittua Valiota ja Fiskarsia. Toki kaikki voisivat tehdä enemmän ja paremmin ja isommin, mutta ovatpahan ainakin jo tajunneet lähteä mukaan!

Suomalaisille yrityksille on ehkä hankala tajuta mikä tässä yksinkertaisuudessa oikeastaan on jujuna. Vinkeän toimintaehdotuksen sisältävä kuva ohjaa verkkokauppaan, se ostamiseen ohjaava syy ja siitä seuraava ostos on jotenkin vain vaikea käsittää. Etenkin se syy.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-06-17 18:59:09

Kiitos tästä! hyvä päivitys. ja tottahan on se, etteivät brändi kerro missään missä markkinoivat? vaikea arvata kuka on missäkin ;)

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.