Retoriikan kesäkoulu vol2 – Haaviston miljoonan äänen mandaatti

07.06.2013 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Retoriikan kesäkoulu vol2 – Haaviston miljoonan äänen mandaatti

Aivan uskomattoman upea Riikka Kämppi kertoi Pekka Haaviston kampanjan kulusta kesäkoulussa. Tarina on hengästyttävä kertomus uskomattoman mediailmiön rakentamisesta ja dominovaikutuksesta. Haaviston kampanja oli kansanliike joka sytytti mukaan niin toimittajat, yksityishenkilöt kuin erilaiset luovat ammattiryhmätkin. Onko koskaan Suomessa nähty vastaavaa?

Haaviston ryhmän onnistuminen oli myös modernin ekosysteemin mestariteos. Valta siirtyi kampanjatoimistolta ihmisryhmille, joita kannustettiin luomaan vapaasti itse sisältöjä. Kakkosia kakkuihin, kaduille kuin yhä uusien kansalaisten ajatuksiinkin. Uskomaton suoritus. Jälleen osoitus siitä ettei hyvä markkinointi vaadi miljoonia. Rahalla ei tehdä yhtä hyvää kuin sydämellä.

Ainoa asia joka tarinasta puuttui oli onnellinen loppu. Ei tullut presidenttiä mutta miljoonan äänen mandaatilla rakennettiin mitä? Säätiö, yritys, yhdistys kansanliikkeenä suvaitsevaisuuden ja rauhantyön edistämiseen? Käsittääkseni ei mitään. On lottovoitto saada tällainen ilmiö aikaiseksi. On ihmeellistä ettei tullut mieleen tehdä mitään sosiaalisella pääomalla.

Riikka Kämppi on uskomaton nainen Nenäpäivän, Haaviston ja monen muun takana. Antakaa Riikalle enemmän rahaa ja aikaa. Antakaa tehtäväksi luoda jotain Suomibrändin edistämiseksi. Riikka taitaa olla todellinen harvinaisuus Suomessa. Ihminen jokaa osaa johtaa niin ihmisiä, mainetta kuin mediaakin. Tälläisillä ihmisillä olisi syytä tehdä jotain vieläkin suurempaa. Tälläisiin ihmisiin tulee halu satsata.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.