Näin minä sen tekisin

15.01.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Näin minä sen tekisin

Pakko tunnustaa. Nyt olisi kyllä kiva olla jonkun firman markkinointijohtaja. Oikeasti näyttää mistä kana pissii. Uho tai tuho, olisi kiva päästä laulamisesta tekemiseen. Rakentaa aidosti parempia yrityksiä.

Innostuin taannoin kirjaamaan ja kommentoimaan Neste Oilin astronautteja, Toyotan mediastrategiaa Auriksen lanseerauksessa ja ihmettelemään mainostajien ilotulituksia. Etsin vastakaikua tai edes kiukuttelukumppania paremman yritystoiminnan muotoilemiseen.

Olen saanut paljon ”tuomioita” kuten Neste Oilin Kammonen Facebookissa ”Tolvasen omia ajatuksia, valitettavan yksin niiden kanssa” tai ”konsultti puhuu oma lehmä ojassa.” Tolvasia on 13 tusinassa ja ”taas näitä konsultteja”

Ammattini tuomitsemiseen voin vain todeta että, kyllä, yritän elää osaamisellani ja näkemyksilläni. En ymmärrä miksi asioista ei voi keskustella tai olla eri mieltä. Siitähän kirjoittamisessanikin on kysymys.

Välikappale. Pidän nykyisestä arjesta. Juoksin vuosia kymmeniä palavereita viikossa ilman merkittäviä tuloksia markkinoinnin  kehittämisessä. Mietin mikä olisi oikeampi kanava vaikuttaa. Nyt pidän kaksi palaveria päivässä. Mutta kirjaan myöskin blogiini 200 lukijaa. Jos Mömmön juttu puheenvuorostani olisi ollut vain lehdessä, en ikinä olisi saanut siitä vastakaikua. Sähköisessä ympäristössä juttu elää ja leviää. Olen saanut kommentteja, palautetta, vihaa ja ärtymystä. Reaktoita kuitenkin, eipähän tarvitse itsekseen voivotella.

Takaisin markkinointiosaamisen kehittämiseen. Muistutetaan vielä että markkinointi on markkinoiden avaamista ja keskeinen osa kasvustrategiaa. Muihin pöytäkeskusteluihin en halua osallistua. Harmittaa että mikään media ei tunnu olevan oikea kanava välittämään ajatuksia. Jos järjestän seminaarin, oikeat henkilöt eivät osallistu. Yksittäiset työpajat eivät vie mihinkään, eikä kukaan halua aidosti kapitalisoida murrosta kasvuksi. Minä haluan. Nyt sen lausun taas ääneen.

Jos joku ottaisi mut mukaan, tai antais mulle brändin rakennettavaksi tekisin seuraavasti.

  1. Unohtaisin internetin. Ajattelisin, että ei mietitä nyt sitä verkkoa kanavana, vaan lähdetään siitä että tunnustetaan tosiasiat. Kaikilla meidän asiakkailla on käytössään verkkoyhteys ja todennäköisimmin kohtuullisen kykenevä puhelin taskussa. Mietitään keneen, miten ja milloin ollaan yhteydessä. Eikä soitella pelkästään vaan pohditaan miten palvelemme verkossa.
  2. Meillä on siis ”connection”, yhteys. Mietitään sitten mitä tapahtuu jos joku edes harkitsee tuotettamme. Ihan sama onko se autoja, muttereita, moottoreita tai hieromasauvoja. Ihminen menee todennäköisesti verkkoon. Etsimään tai hakemaan tietoa. Ainakaan Neste oilin 1.0 kotisivuilla siitä ei paljon viisastu. Palvelujen osalta kohderyhmä jo odottaa aktiivista palvelua verkosta. ihme juttu että toi Neste ei muuten vaikuta noissa kartta tai navigaattorisovelluksissa, no tekis edes asemilla jotain järkevää.
  3. Pohditaan miten vaikutamme verkostossa. Keksitään aidosti helppoja, nopeita, hyviä ja halpoja ideoita, jolla näytään joka päivä verkossa. Tehdään jokaisesta päivästä mediapäivä.
  4. Rakennetaan vuorovaikutusta. Mietitään miten monta ihmistä kohtaa brändimme tänään ja miten saamme lineaarista kasvua joka päivä. Tuotetaan sisältöjä ja kuratoidaan verkossa. Kommunikoidaan kuin olisimme aina läsnä.
  5. Mitataan vaikutuksia. Nostetaan menestyksen mittareiksi uudet tilaajat, kävijämäärät, osallistujat ja asiakkuuksien määrä. Mitataan myyntiä a vaikuttamisen suhdetta. Ei se ole niin vaikeaa.
  6. Tähdätään entistäkin korkeammalle. Yritetään rakentaa meistä oman toimialamme Apple. Ei tehdä siitä perunavitsia vaan aito pyrkimys kyseenalaistaa toimialan konventiot.

Näin minä tekisin. En kolmen vuoden aikana vaan ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Käyttäisin rahat aivan uudella tavalla. En ehkä rahaa paljon tarvisikaan, enemmän hyvää jengiä ympärille. Iso budjetti olisi toki iso plussa. Olisi hienoa soittaa stadioneilla klubikonserttien sijaan.

Tässä äärimäisen tiivistetysti näkemykseni tämän päivän tekemisestä. Valitan että minulle on aivan käsittämätöntä ymmärtää mitä Stockmann, VR, Teliasonera tai Neste Oil ajattelee tämän päivän vaikuttamisesta. En myöskään ymmärrä rahan tuhlaamista eilisen päivän oppeihin.

ps. Tiedän – ”Ville – Ei se näin helppoa ole.” No ei varmasti ole, mutta saahan sitä haaveilla. Miksi sen helppoa pitäisi ollakaan?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

lauritoivonen
2013-01-15 23:46:47

Eri yrityksillä on erilaiset tarpeet markkinointijohtoon, mutta olisihan se kummallista jos ei kellään ole intressiä agendaasi. Suurin haastehan sulla on kuunnella se ensimmäinen kolme kuukautta, ennen kun laitat hösseliksi. (nimittäin niitä kavereitakin tarvitaan kun yhteisöä viedään höyryllä eteenpäin).

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-16 06:47:29

Kiitos! erinomainen kommentti. Pitääkö jossain kuunnellakin? No varmasti. Siksi varmaan olenkin yrittäjä? vai.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pasi Sillanpää
2013-01-16 09:50:17

Markkinoinnin haaste piilee juuri tuon tavanomaisen hyväksymisessä. Kilpailu ei moneenkaan ole iskenyt niin kovaa, että olisi ollut pakko tehdä jotakin täysin uutta. Toinen haaste liittyy siihen, että markkinointi koetaan vain yhdeksi tukitoiminnoksi - ei bisneksen ydinasiaksi

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-16 10:51:01

Kiitos. 100% samaa mieltä. strateginen kytkentä puuttuu ja "on varaa" tuhlatakkin rahat. Muutosta! v

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tessa Koivunen
2013-01-16 10:55:39

Suuri haaste tuntuu myös olevan siinä että mainostoimistoissa ymmärrettäisiin asiakkaan liiketoimintaa, eri kohderyhmät ja niiden palvelu verkossa yms. Tehdään keskinkertaista, tai sitten jotain hipsteri tavaraa, keksimällä keksitään joku appsi, joka on joo ehkä kivannäköstä, mutta ei toimi yrityksen kohderyhmille, eikä tuo yritykselle yhtään mitään. Lisäksi laskutetaan aivan poskettomia summia, menee ehkä läpi monissa yrityksissä moinen toiminta, koska harvoin monikaan asiakas osaa kyseinalaistaa lopputulosta esim. verkkosivu/brändi uudistus. Tälläisen toiminnan tuloksena syntyy näitä kummallisia kampanjoita/mainoksia/sivustoja joista jää vaan lähinnä häkeltynyt fiilis.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-16 12:42:39

Totta. tässä lienee tää "osataanko ostaa, osataanko myydä, tiedetäänkö mitä pitäisi tehdä?

terkut... Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nina
2013-01-16 12:15:33

Ihan kuin omasta kynästä (digi-)
Kiitos.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-16 12:41:26

hienoa! onpa kivaa kun joku muukin ajattelee (samalla tavalla)....

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kai Nygård
2013-01-16 12:25:22

Hei Ville - kiitos mielenkiintoisesta blogista.
Kommenttia Nesteen osallistumisesta navigaattorisovelluksiin- Neste oil - oli ensimmäinen huoltoasemaketju Suomessa, joka halusi varmistaa, että heidän toimipisteet löytyvät valta-osasta autonavigaattoreista ja mobiileista kartoista, kun joku etsii lähintä huoltoasemaa.
He ovat käyttäneetNAVTEQ:n/ Nokia Maps- Direct Access - palvelua, jolla viedään kaikki heidän huoltoasemat oikeille paikoille yhteystietojen ja logojen kera. Tämä sopimus on tehty jo vuonna 2010.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-16 12:40:50

Hienoa! osaatko sano missä tästä asiasta viestitään tai sitä markkinoidaan? Asemilta en ole ainakaan asiasta löytänyt viestintää.

Kiitos! Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

TuomoTalvitie
2013-01-17 15:51:10

Monia hyviä pointteja. Erityisesti tuo mitattavuus on usein laiminlyöty. Mittareiden pitäisi olla maailman yksinkertaisin asia ja ensimmäisenä mielessä kun kampanjaa suunnitellaan. Mitä kampanjalla saatiin aikaan, mitä tehdään jos KPI näyttävät etelään, jne

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-17 18:49:18

Kiitos. Tuntuu välillä ettei edes ajatella kohderyhmää tai mahdollista palautetta, toimintaa. Eikä sitä ole sitten paljon mitattukkaan... hyvä komenntti! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.