Uusi Toyota Auris

08.01.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Uusi Toyota Auris

Nyt on pakko avautua. Sattuipa tänä aamuna, kun uusi Ilta Sanomat, eiku Taloussanomat, vai oliko se nyt se Uusi Hesari ilmestyi, että mieleeni palautui tuo uusi Auris. Pohdin miten jännää on, että uutta sukupolven teknologiaa myydään antiikkisella mediastrategialla. Oikein vielä idioottimaisella http://www.olen-auris.fi/ kampanjaosoitteella. (Voisiko joku tehdä oman saitin johon kerättäis näitä internethistorian suurimpia virheitä? www.tiesydameen.fi?)

No illan tv-paukuttelusta innostuneena menin aamulla Googleen ja kirjoitin Uusi Auris. No kampanjasivustohan ei löydy sieltä. Eikä kampanjaa ole verkkoon oikein levitettykään. Jouduin oikein Taloussanomista, eiku Hesarista hakemaan mainoksen, josta tuo pimeä kampanjaosoite sitten löytyi. Ja eikun syvemmälle. Sama kuva kuin muuallakin, pari hassua videota ja that’s it. Antikliimaksien orgasmi. Kuka näitä oikein tekee?

Miten on mahdollista käyttää tuollainen mediapläräytys ja kotiuttaa se sitten parilla typerällä videolla? Pitäisikö nyt olla impressed? Olen aidosti kohderyhmää, tai olin. Tälläisellä tekemisellä ei kyllä ainakaan minulle autoja myydä. Jotenkin odotin asiallista, tyylikästä, päästötietoista informaatiota designista, teknologiasta, sukupolvista ja kuluttamisesta, joka saa nykyisen saksalaisen valintani näyttämään vanhanaikaiselta. Ajattelin puhtaanvalkean formulan tähtäävän uuden sukupolven teknologian viestimiseen. Se olikin viesti siitä että entinen Corolla on kaupoissa. VMP. En vissiin ollut sitten kohderyhmässä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Mikko Anttila
2013-01-08 07:14:11

Sinulla on Ville brändi lag eli fiilisrasitusero, johon oireesi viittaavat voimakkaasti. Yleisenä hoitomuotona suositellaan pysyttäytymistä siinä saksalaisessa valinnassa.

Olen muutaman kerran törmännyt tämän kaltaiseen viestintään isompien yritysten sisällä, joka on ollut siellä myös tietoinen valinta.

Tilanne etenee suurin piirtein niin, että ensin (oikeasti) työryhmä työstää sen tyylikkään ja viivoittimen verran valtavirrasta poikkeavan liberaalin näkemyksen taululle. Sitten se esitetään yrityksen johdolle, joka poistaa tyylikkyyden, viivoittimen ja muuttaa sen konservatiiviseksi. Näin tehdään, koska kohde yleisöä halutaan muuttaa. Undergound muuttuu mainstreamiksi.

Saman tunteen voi kokea, kun on vahingossa löytänyt jostakin upeaa musiikkia. Sitten muutaman vuoden kuluttua bändi muuttaa suuntaa, koska stereoita suunnataankin massoille. Fiilis kaupallistetaan.

En kuitenkaan voi varmuudella sanoa, kumpi tie olisi ollut yrityksille yksiselitteisesti hedelmällisempi. Ehkä tämän kaltaiset valinnat viestinnässä voivat kuitenkin selittää esim. Applen ja Microsoftin brändeihin liittyviä fiiliseroja. Joissakin yrityksissä Valtavirta on olemassa olon tarkoitus, kun taas toisaalla Vastavirta pitää koko homman elossa.

Toyotalla ollaan siis sitä mieltä, että Tom Hanksin on aika siirtyä pois Auriksen ratista ja tilalle halutaan Matti Meikäläinen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-08 07:30:16

Moi! kiitos tuesta. Voi olla juuri näin. Olen yrittänyt mallintaa itseäni Auriksen rattiin. Ehkä se on väärä ajatus...

Tiedän itsekkin miten kompromissit syntyvät... halutaan kaikkea kaikille ja päädytään viestimään ei mitään kenelläkään. Mutta itse olisin jakanut rahat koko vuodelle. tehnyt 3-4 iskua eri kohderyhmille. Kuumathan löytyvät ilman Hesariakin? Tollaisella raudalla olisi mahdollista tehdä vaikka mitä. Jos jaksais vähän enemmän yrittään. Riman alitus. tai Rimanalitus.

;) mukavaa päivää!

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Mäkinen
2013-01-08 09:04:23

Olen saanut kirjoituksestasi vaikutelman, että olisit kaivannut paljon enemmän fiilistelyä, viettelyä, kerrontaa ja asenteisiin vaikuttavaa sisältöä. Olisit halunnut sisällön haastavan sinut ajattelemaan uudella tavalla.

Toyotan olisi pitänyt haastaa High End Ville.

Design ja Toyota. Kamoon? Mielestäni Toyota on hyvä esimerkki good enought ajattelusta kaiken muun paitsi kestävyyslaadun suhteen. En tunne sinua, muutoin kuin kirjoitustesi kautta, mutta väittäisin vahvasti, että Toyotan harmaa good enought massa ei kertakaikkiaan voi riittää sinulle. Et siis kirjoitustesi perusteella olisi kohderyhmää.

Sensijaan perus Tojo-asiakkaat saattavat olla ihan impressed jarrutusenergian talteenotosta. Siinä on heille riittävästi leuhkittavaa kahvipöydässä. Ei siihen paljon fiilistelyä tarvita, kunhan asian on ymmärtänyt. "Ostin Toyotan, koska se ei vaan hajooon ja se on ainoita niitä hypriidejä. Siinä on kepsikin vakiona". Tämän perusteella siten sisältö olisi riittävää. Erillisestä kampanja domista lienemme täysin samaa mieltä.

Kunhan nyt vaan väitän, kuten sinäkin. Jatka väittämistä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-08 17:57:29

Terve Ari! loistavaa analyysiä... varmaan se HE Ville siellä lymyilee... jotenkin vaan kuvat ja mainonsta sai huijattua ;)

Olen ajatellut toitsan designin paranevan... mutta tuo sinun good enough mpitää varmasti paikkansa.

Kiitos tästä! on mukavaa kun joku "ojentaa." rakkaudella.

Kyllähän mä siitä landroverista enemmän haaveilen ;) ;) ;)

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Kangas
2013-01-08 10:03:58

Höh, minä jo innostuin että kyseessä on samanlainen kuugeli kuin kuvassasi. :) Sivua katsoessani minulle tosin riitti jo se ensimmäinen valhe. Olen kohtuullisen varma että jos nappaan tuon vekottimen koeajoon, ajan siitä tankin tyhjäksi ja sen jälkeen nylkytän apinan raivolla jarrupoljinta, saan harrastaa samaa touhua vaikka maailman tapppiin eikä se kottero siitä enää minnekään liiku. "Minut voi tankata jarrupolkimesta".

Alkaen 20 085,14 €. "Rakenna oma Nauris". Klik. 200/10M netti. Lataa sovellusta.. Kyllä nyt hyvää juuresta odottelee ainakin 30 sekuntia. En tiedä mitä tuo "15" tuossa yrittää viestittää, toivottavasti ei kuitenkaan minuutteja? Kolmatta minuuttia mennään tätä kirjoittaessa. Ensivaikutelma uusista ominaisuuksista lukiessa oli, että käytännössä et saa mitään niistä ellet osta jotain superhyperpaketteja. Vielä kun tietäisi niiden hinnat. Olisivat edes ilmoittaneet minkä verran pitää köyhtyä että saa oikeasti navigaattorit, parkkiavustimet, peruutuskamerat sun muut sen sijaan että niitä hehkutetaan vakiovarusteiden oloisina uusina ominaisuuksina. Prkl.

Sanottakoon, että pääasiassa kokemukseni jojotoista olvat olleet ihan positiivisia. Eivät ne suuria tunteita herätä, mutta mikäpä sellaisia minussa nyt herättäisi? Ei edes oma Mustangini. Onhan se ihan kiva, mutta... Asiakkaan MB 560SL:ssä (vamikälisenytsitolikaan) istuessa mietin hetken että tämmöinenhän voisi olla kiva. Ei vaan riitä varat moiseen vaikka verottaja, pankki ja nälkä jättäisivät minut ihan rauhaan pariksi vuodeksi. Enkä silloinkaan pistäisi niin paljon johonkin saamarin kulkuvälineeseen. En taida olla kohderyhmää. En mihinkään segmenttiin. Jototapuolella on tullut testattua Aygo, Nauris, Corolla, Camry, Corolla Verso ja ties mitä muita kuin vuokraamo niitä tykkäsi vuokrata. Ei minulla niistä pahaa sanottavaa ole. Ainakin uusina ihan jämäkän oloisia, mukavia, hallintalaitteet kohdallaan, moottorissa sopivasti vääntöä vaikka pieniä nuhapumppuja ovatkin ja penkitkin olivat mukavia istua. Samaa en voi sanoa parista kokeilemastani Golfista. Tai karvalakkimersusta. Kai niihinkin saa rahalla vaihdettua penkkimateriaalin lankuista johonkin pehmeämpään ja mukavampaan muttakuneimullasitärahaavieläkäänollut.

Miksikö jorisen täällä joutavia vähän asian vierestä. No minäpä kerron: siksi, kun nauriskonfiguraattori lataa yhä itseään. Tämä Chromella ja mäkillä. Laitoin sen varmuuden vuoksi surraamaan myös Safariin, ei tuntunut edistyvän yhtään sen paremmin joten suljin sen jo aikapäiviä sitten. Itse asiassa, nyt suljen myös tuon toisen. Se 15 minuuttia meni rikki jo hetki sitten eikä vieläkään näy mitään. Mitäpä voi toisaalta odottaa jos tuo härpäke on flashilla tehty.

Jätetään siis nauriskin ihan omaan arvoonsa. Mainossivusto oli tylsä, pieni ja ruma ja täynnä valheita, konfiguraattori ei toiminut. Next.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.