Edessä uusi rimanalitus?

02.01.2013 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Edessä uusi rimanalitus?

Montako kompromissiä ajattelit tehdä tänä vuonna? Kelpaavatko edelliset vai saadaanko kenties tehtyä vielä vähemmän kuin viime vuonna? Paljonko on hyvä? Paljonko on paljon? Kuinka paljon on tosi hyvä? Olisipa hyvä tietää mitä tavoitellaan. Turha lähteä hiihtämään jos maalista ei ole tietoakaan. Siitä huolimatta aika moni starttaa vuotensa umpimähkään. Budjetti on arvaus tulevasta. Toimintasuunnitelma lista toimenpiteitä. Hyvä ajattelu sisältää niin määrällisiä, laadullisia kuin toiminnallisiakin mittareita. Tiedät milloin ja miten menestyt. Ai niin, mihin meinasit suunnitelmaasi verrata? Kaltaiseesi, muihin surkuhupaisiin vai maailman parhaisiin? Mikä sinulle on hyvin?

Tiedän. Elämä on pelkkää kompromissiä. Vastustan silti ajatusta, että lähdetään tekemään jotain tai tavoittelemaan sitä tavallista. Lähdetään ajatuksesta, että päädytään kuitenkin kompromissiin. Kompromissi kertoo ettei tavoiteltu parasta mahdollista. Kompromissi kertoo että jotain jäi tekemättä. Kompromissi sanoo ettei kaikkea ympärillä olevaa otettu huomioon. Kompromissit kuuluvat niille joita ei kiinnosta. Jos väität tekeväsi hyvin, kerro heti mitä, miten, kenelle ja paljonko? Kerro tavoitteesi hissimatkalla. Taputan heti kun siihen on mielestäni aihetta.

Tavoitellaanko aina parasta mahdollista suoritusta? Tai tehdään parasta mahdollista ja katsotaan mihin se riittää? Ei hyväksytä kompromissiä lähtökohdaksi toiminnan suunnitteluun. Mihin toimintasi tähtää tänä vuonna? Tuleeko jo maailman mestaruus?  Tuleeko toimintaan muutoksia? Oletko sitä mieltä että tuleva vuosi on entistäkin parempi? Miten ajattelit varmistaa ettei uuden vuoden hyväolo lupauksineen muutu tammikuun pakkasissa pelkiksi lämpimiksi muistoiksi?

Pidän periaatteista. Rakastan hyviä missioita. Odotan elämältä hyviä asioita. Haluan rakentaa parempaa maailmaa. Haluan tehdä työtä ihmisten kanssa, jotka haluavat elämältä enemmän. Haluan jakaa erilaisia missioita ja osallistua tekemiseen. Lopputuloksella ei ole niin väliä. Mitalit tulevat jos ovat tullakseen. Tärkeintä on että teemme pirun hyvän suunnitelman, lähdemme toteuttamaan sitä ja teemme huolella. Heti ensimmäisenä on syytä tarkistaa ettei rima ole turhan alhaalla. Miksi tavoitella edellisen vuoden tasoa uudessa ajassa, vuodessa ja maailmassa?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.