Kuinka siirrät yrityksesi digiaikaan?

11.11.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kuinka siirrät yrityksesi digiaikaan?

Mitä sanoisit jos väittäisin kääntävämme yhdessä yrityksesi digiaikaan tuhannessa päivässä? Humpuukia? Kysymykseni kuuluu onnistuuko yrityksesi siirtyminen digiaikaan riittävän nopeasti nykyisillä eväillä? Oletko lisäämässä kustannuksia vai kapitalisoimassa digitalisoitumisen mahdollisuuksia? Onko kenelläkään yrityksessäsi aavistustakaan kokonaisuuden kehittämisestä? Onko nyt niin että kotisivuprojektit, verkkokauppapilotit ja haahuilu sosiaalisessa mediassa ovat juuri sitä mitä yritys tarvitsee? Epäilen.

Uskon että asian johtamiseen tuloksellisesti tarvitaan tulosjohtamista. En halua kutsua sitä muutosjohtamiseksi, koska muutokset epäonnistuvat. Tulosjohtamisen on syytä tuottaa kättä pidempää alusta lähtien. Muutosta ei määritellä, vaan se aloitetaan päivänä yksi. Muutos on kyllä niin suuri, että asia koskettaa lähes kaikkia yrityksen toimintoja. On helpointa aloittaa viestinnästä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta, koska siellä digitalisoituminen on jo pisimmällä. Seuraavaksi kysymme, miten tuemme yrityksen b2b kumppaneita sähköisesti? Siirrymme jakelustrategiaan ja sattuvaan kysymykseen suoramyynnistä. Kaikki, jotka voivat, myyvät jo suoraan verkossa. Mieti sitä.

En kerro, mitä olen tehnyt aiheen tiimoilta, koska sain hyvää palautetta ”leuhottamisesta.” Totean kuitenkin, että uskomme pystyvämme viemään yrityksiä digiaikaan, jos saamme asiaan tarpeeksi ison mandaatin, digitalisoitumisen osaksi yrityksen strategiaa. Ennen sitoutumistasi sitoudumme itse määrittelemään, perustelemaan, esittämään aikataulut, kustannukset ja selkeän arvion prosessin hyödyistä, laitamme koko ryhmän tuleen. Emme puhu miljoonista, mutta sadoista tuhansista kuitenkin.

Uskotko että voit viestiä, markkinoida ja rakentaa asiakkuuksia nykyistä paremmin edullisemmin ja tehokkaammin verkossa? Usko pois. Se on tehtävissä ja todistettu jo useissa eri yhteyksissä. On aika saada vastauksia verkossa. Vastaukset roikkuvat taivaalla, mutta jonkun pitää rakentaa niistä muutosmatka, visio ja väliasemat. Olen kiinnostunut. Mitä suurempi haasteesi, sitä haastavampaa meille. Pyydämme vain lupasi tehdä mitä hanke vaatii, rohkeutta ja resursseja rakentaa muutosta ja parempaa tekemistä.

Kerroin aiemmin etsivämme työtä, joka ei ole pelkkiä pintakosketuksia yritysten strategioihin, tarinaan, tai kasvamiseen. Teemme mielellämme jatkossakin konsultaatiota näiden asioiden ympärillä, mutta haaveilemme muutoshankkeesta, joka tähtää yritystoiminnan siirtämiseen digiaikaan, Tuhannen päivän missiosta. Olisi hienoa kätellä 2015 ja todeta tehneemme merkittävän muutoksen useammallakin toiminta-alueella. Jatkamme tiedon, työkalujen ja toimintamallien hiomista varsinaista tehtävää varten. Valmiustaso alkaa olla hyvä. Varasimme tulevalle varmuudeksi myös osoitteen www.digitalbusinessmission.com Se on vielä hetken tyhjä. Katsotaan ottaako ajattelu kipinää ja tarvitaanko sitä. Arvaan yhteisön tulevan vielä tarpeeseen. Voisimmeko löytää useampia yrityksiä, jotka lähtisivät kehittämään digitalisoitumista yhdessä? Tarvittaisiinko kehittäjille oma yhteisö? Club Digital Business Missions? Jatketaan haaveilua.

Ohessa yksinkertainen mallinnus muutoshankkeen määrittelystä ja organisoitumisesta. Pölli tästä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.