Elämän tarkoitus

30.07.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Elämän tarkoitus

Takaisin hommiin. Hyvä tunnelma, hyvä meininki. Reilun kuukauden kirjoitustauko teki hyvää. Pelkäsin jopa luopuvani koko roskasta. Päinvastoin, ideoita pulppuaa ja niitä on kiva päästä jakamaan. En malttanut olla aloittamatta kysymyksellä suurimmalla. Mikä on (työ)elämän tarkoitus? Tätähän olen blogissani pohtinut useamman kerran. Työ sulkeissa siksi, että olen rajannut suurimman osan uutisoinnista työelämään, en vain malttanut olla lyhentämättä otsikkoa entistäkin korskeammaksi. Joku voisi väittää työni olevan elämäni tarkoitus. Ei sentään, vähän on tekemisellä väliä jos eivät muut asiat ole kunnossa.

Olen rakentanut, puhunut ja kirjoittanut liiketoiminnasta tuttujen toimintamallien soveltamisesta kasvuyrityksiin, luoviin toimialoihin, elämänhallintaan ja kulttuuriin. Olen pikku hiljaa rakennellut itselleni myös oman elämäni suunnitelmaa. Elämää ei voi hallita, mutta sitä on erinomaisen kiva suunnitella. Sanovat myös kirjattujen suunnitelmien toteutuvan, alitajunta työstänee asioita puolestamme. Laita mersun kuva vessan seinään ja kas, ennemmin tai myöhemmin mersuilet mielin määrin.

Takaisin tarkoitukseen. Elämän tarkoitus ei voi mielestäni olla mammonan rakentaminen. Pelkkä ajatuskin on ahdistava. Menestys on sivutuote aidosta ja osaavasta tekemisestä. Olen kesällä pohtinut, pitäisikö vaikutusvimmani verkossa suunnata johonkin laajempaa kohderyhmää kiinnostavampaan, ruokaan, juomiin tai puutarhahoitoon? Voisi testata hypoteesejä vähän laajemmillekin kohderyhmille. Se mikä toimii tuhansille, saattaisi toimia jopa sadoille tuhansille. Olisi kiva tutkia, etsiä, oppia ja onnistua.

Maallisen mammonan kerääminen on luonnollisesti pelkästään hyvä juttu. Raha rauhoittaa, antaa vapauksia, luo toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa uuden kehittämisen. Raha on yritystoiminnan bensiini. Ilman sitä harva asia liikkuu eteenpäin. Sääliksi käy hautausmaan rikkainta miestä Aatos Erkkoa, muistan kuinka muutamia vuosikymmeniä sitten häntä avoimesti kadehdittiin, seurattiin ja vakoiltiin lehdistössä. Taisi olla omaisuus aikamoinen taakka. Taisi olla Aatoksella itsellä asiasta aivan toiset aatokset.

Asiaan, Tolvanen, asiaan. Siis (työ)elämän tarkoitus. Löysin itseäni tutkiessa muutamia asioita, joita haluaisin edistää.

  1. Haluaisin Suomeen lisää kunniahimoisia kasvuyrityksiä ja -yrittäjiä. Haluaisin tehdä heidän kanssaan yhdessä uusia aluevaltauksia.
  2. Haluaisin olla mukana rakentamassa uusia läpimurtoja eri toimialoilla. Mikä estää sinua tekemästä aivan parastasi? Mikä estää olemasta maailmasi paras?
  3. Haluan tehdä töitä ihmisten ja yritysten kanssa jotka tavoittelevat oman alansa, maan tai maailman parasta, eikä sitä mitä tehtiin viime vuonna.
  4. Yritän elää kuten opetan. Avoimesti, rohkeasti ajatuksiani jakaen ja välittäen. Tarvittaessa annan rakentavaa palautetta jatkossakin. Kutsukaa sitä Tölvimiseksi jos haluatte. Aiheesta se tulee kuitenkin.
  5. Yritän ja annan aina kaikkeni ja samalla yritän pitää huolta myös itsestäni ja lähimmäisistäni.  He ovat joka tapauksessa kaikkea työelämiä tärkeämpiä. Tässä toivon kehittyväni vielä huomattavasti.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Manu
2012-07-31 16:20:38

"Enkä minä pidättänyt silmiäni mistään, mitä ne pyysivät, enkä kieltänyt sydämeltäni mitään iloa, sillä minun sydämeni iloitsi kaikesta vaivannäöstäni, ja se oli minun osani kaikesta vaivannäöstäni. Mutta kun minä käänsin huomioni kaikkiin töihin, joita minun käteni olivat tehneet, ja vaivannäköön, jolla olin vaivannut itseäni niitä tehdessäni, niin katso: se oli kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua; eikä ole hyötyä mistään auringon alla." - Saarn. 2:10-11

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=21512
"Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita." - Joh. 8:32

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.