Millainen on hyvä liikeidea? www.liikeidea.org

17.05.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Millainen on hyvä liikeidea? www.liikeidea.org

Lisää videoita. Teemana www.liikeidea.org ja toimivat liikeideat. Lähestymme 1080°-ajattelua ja ensimmäisenä pohdin liikeideoita. Onko sen huoltaminen, kehittäminen tai vaihtaminen tabu? Miksi siitä ei keskustella osana yrityksen kehittämistä? Missä kohtaa strategiaprosessia liikeideasta pitäisi puhua? Vai olisiko se hallituksen tehtävä? Kuinka moni hallitus pohtii aidosti yrityksen asemoitumista toimintaympäristöönsä? Muutoshankkeena itsensä uudelleen löytäminen on valtava haaste. Mutta elämme jatkuvassa toimintaympäristön turbulenssissa, jossa vain ketterimmät pärjäävät.

Pitäisikö jokaisen yrityksen osana strategiaprosessia käydä läpi myös vaihtoehtoiset liiketoimintamallit? Mitä pitäisi tehdä kun teollisen prosessin rinnalle syntyy palveluliiketoimintaa? Pitäisikö se eriyttää vai integroida? Siirrymme matriiseista kohti osaamisporfolioita, ekosysteemejä. Murroksessa mennee seuraavat kymmenen vuotta. Odotellaan. Mutta aloitetaan muutos jo tänään.

Olen saanut rakentavaa palautetta videoiden tuotantotavasta, formaatista, kameran asennosta jne. Kiitos ja kumarrus niistä! Formaatti ja tapa esiintyä syntynevät tekemisen kautta. En halunnut tehdä presentaatioita verkkoon vaan aidon nettipäiväkirjan. Ei kai kukaan harjoittele päiväkirjaan kirjoittamista? Miksi harjoittelisi? Edetään siis video, ajatus ja päivä kerrallaan. Kiitokset toimintaa tukeville! Ville

http://www.youtube.com/watch?v=WkIQr7pjSa8

ps. osallistuin eilen keskusteluun siitä onko Applen ”Think Different” yrityksen liikeidea, missio vai slogan? Väittäisin että kaikkea niitä. Ja hyvä niin, kunhan asia on aitoa ja totta. Korulauseet ja liturgiat voi jättää omaan arvoonsa. Ne eivät kuulu tämän päivän digitalisoituvaan maailmaan eikä ketterien yritysten kehittämiseen.

ps. olen yhä myös tätä mieltä https://www.villetolvanen.com/2011/09/14/terve-media-on-sairas-idea/

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.