Internetin epätodellisuus

22.03.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Internetin epätodellisuus

Pyörähdin Grand Onessa. Oli hienoa tavata ”rollaattori-internetsukupolven edustajia.” Vaikuttajia viime vuosituhannelta. Moni kysyi tästä blogivirrasta. Vastailin mahdollisimman rehellisesti kaikille. Vähän eri näkökulmasta. Harjoitettu kirjoittaminen on ajattelua käsillä. Olen ajatellut vuosikymmenen fläppitaululla. Harvoin niistä on saanut mitään selvää.

Joku puhuu rohkeudesta kirjoittaa. Itse puhun luopumisesta. Kysymys ei ole rohkaistumisesta, vaan häpeästä luopumisesta. Sitä tarvitaan monessa muussakin ammatissa joita ihailen. Laulajana, näyttelijänä, stand-up koomikkona, kirjailijana, taitelijana.

Täytyy oppia ymmärtämään asioiden mittasuhteita. Ihmiset ymmärtävät tämän suoltamisen olevan sarja mielipiteitä. Mielipiteitä tarvitaan. Ilman mielipiteitä emme mene eteenpäin. On helpompaa jakaa ajattelua ”kaikille” kuin kärsiä peiton alla. Minun mielestäni ainakin. Turha pohtia yksin. Asioita voi jakaa vaikkei vastauksia tulisikaan. Tietää ainakin välittäneensä. Antaneeksi oman panoksensa.

Internetissä kaikki on totta. Eikä mikään pidä paikkaansa. Hakutulokset ovat manipuloituja. Näkyvyyttä saa ymmärtämällä verkon logiikkaa.  Asioita voi ostaa. Medialukutaito joutuu koetukselle. Silti tässä epätodellisuudessa ihmiset pelkäävät jonkinlaista paljastumista. Ihan kuin tunteita ei olisi olemassa? Onhan niitä. Ihan meillä kaikilla. Miksei niitä voisi jakaa? Pitäisi varmasti olla yhtä rohkea kotona kuin verkossa. Tällä hetkellä en uskalla olla.

Olen itsekkin ollut lukossa. Halunnut muuttaa maailmaa. Rautaruukkia, muitakin yrityksiä, lukuisia asiakkaita. Vaikuttaa. Hyvällä asialla. Löysin jonkinlaisen täyttymyksen oman ”internet-teltan” pystyttämisestä. Verkossa voin olla vapaasti mitä mieltä haluan. Kehittää itseäni. Olla kritiikin valokeilassa. Ei kaikki voi miellyttää. Työtä ilman mielistelyä tai myyntiyrityksiä. Ilman vastuuta, aivan vapaasti. Tämä on hienoa. Kertoa miltä tuntuu ja mikä itselle on merkityksellistä. Mistä välittää. Internet on sukupolvemme suurin mullistus, muutos joka valuu kaikkialle missä se korvaa paremmuudella, helppoudella, nopeudella ja käytettävyydellä vanhat toimintamallit. Digitalisaation tulevaisuus on näillä näkymin ääretön. Varmasti matkalla tulee vastareaktoita ja jossain on se stoppikin. Nyt se on näkymättömissä. Vietetään päivä internetin kunniaksi. Annetaan sille ansaittu arvonsa. Osallistutaan ja ollaan mukana paremman planeetan rakentamisessa.

ps. Kiitos Jani Halmeelle joka antoi hienoa palautetta portaissa. On hienoa saada palautetta ihmiseltä jolla on suuria ajatuksia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

comments for this post are closed