Yrityskulttuurin johtaminen 2 – Burtonin oma planeetta

15.02.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Yrityskulttuurin johtaminen 2 – Burtonin oma planeetta

Olemme matkalla kohti huomattavasti avoimempia yrityksiä, johtamista ja yrityskulttuuria. Fiksut yritykset hyödyntävät sosiaalisen ympäristönsä ja avautuvat vuorovaikutukseen hyvissä ajoin. Yritysten ylläpitämät blogit, johdon puheenvuorot, keskustelupalstat, tuotekehitys verkossa, ”crowdsourcing”, asiakaspalvelu jne. luovat uusia tartuntapintoja brändeihin. Parempaa palvelua. Kokemuksia. Sitoutumista. Diginatiivien päästessä valtaan näemme viimeistään aivan uudenlaisia keinoja johtaa yrityksiä ja rakentaa menestystarinoita.

Yksi edelläkävijöistä on Burton http://global.burton.com/on/demandware.store/Sites-Burton_GLOBAL-Site/default/Company-MeetJake joka on harvinainen ja aito elämäntapabrändi. Yrityksen esittelyssä korostetaan että Jake laskee yhä sata päivää joka vuosi. Hän on siis todellisuudessa eläkkeellä mutta asia esitetään elävästi ja tehtäviinsä omistautuneen perustajan näkökulmasta, firman tehtävään nivoutuen. Burton onnistuu yhdistämää kaupallisuuden, yrityskulttuurin, työntekijät, kilpaurheilijat ja asiakkaat tasavertaiseksi heimoksi joille lautailu or tärkeä elämäntapa. Perustajan rooli kuvataan unelma-ammattina jossa omistautuminen, tinkimättömyys ja kyky innovoida ovat tärkeimpiä asioita.

Burton on oma planeetta. Burtonin asiakkaat muodostavat yrityksen työntekijöiden kanssa heimon jotka kantavat yhtenäisiä tunnuksia – Burtonin tuotteita. Kuinka moni teini haaveilee juuri tälläisestä elämästä? Arvostetaanko Burtonia? Kysy teiniltäsi. Pystyykö tälläistä kukaan ohittamaan ilman hyviä fiiliksiä?

Burtonin arki lienee karu. Valmistusta, varastoja, huonoja lumitalvia ja teollista kauppaa. Silti yritys ei ole tehdas vaan elämäntapa. Moni miettii miten tämä meihin voisi liittyä? Ymmärtämällä, että jokainen ihminen haluaa elää unelmaansa, osallistua johonkin millä on selkeä tarkoitus ja urakoida jonkin merkittävän asian puolesta. Eikä käydä töissä. Jokaisen johtajan tehtävänä tulisi olla miettiä miten houkuttelen enemmän irti työntekijöistäni? Miten muodostamme yhdistelmän joka pärjää kelissä kuin kelissä ja miten voisimme olla kaikki asiakkaidemme kanssa yhtä perhettä? Mikä tahansa yritys voi olla kuin Burton jos yrityksen omistaja vain asian oikein ymmärtää. Suomessa vaikeneminen on yhä valitettavasti kultaa, vaikka sitä aitoa kultaa tuntuu olevan varsin harvassa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.