Suunnitelma Helvetistä

13.12.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Suunnitelma Helvetistä

Media huutaa yhden pysähdyksen taktiikkaa. Hauskaa mainontaa ja tuolla panostuksella varmasti näkyy ja kuuluu. Ajelin taannoin kohti Turkua. Kahviloiden suurkuluttajana mietin mistä saisin maistuvan sämpylän kyytipoikineen. Marian, Picnic, Deli, Subway jne. maistuivat turhan tutuilta. Oli aika koittaa jotain ihan uutta.

Päätin kurvata Munkkiniemen Neste K-Marketin kautta. Ajattelin sen olevan uusimpia palvelukonsepteja kyseisessä kategoriassa. Mietin mitä uutta he ovat palveluunsa keksineet? Päädyin helvettiin. Heti ovella törmäsin perinteiseen porttikyhäelmään joka rajasi tieni marketin sijaan huoltoaseman kassalle. Ajattelin että pullat ovat varmasti aina kassalla. Sännättyäni perille tajusin ettei tuoreita ole lainkaan vaan joudun ottamaan sakkokierroksen kylmäosastolle. Kierroksen jälkeen päädyin maksalaatikoille jonka vieressä oli kolmioleipiä ja muutama käsinrutattu sämpylä muovipussissa. Voiko olla totta? Onko todella niin että ns. kahvilatuotteita ei ole lainkaan? Takanani oli tanakka rivistö keskiolutta. Ajattelin kuitenkin ottaa energiajuoman. En löytänyt sitä koko seinän kattavalta juoma-alueelta. Epäuskossa palasin ulko-ovelle josta löysinkin haluamani. Jostain syystä matkalla kassalle oli kylmiö täynnä alkoholittomia juomia. Kiukkua täynnä kohti kassaa ja vahva lupaus ohittaa paikka jatkossa vauhdilla.

Mitä tapahtui? Olinko huonossa K-Marketissa vai Nesteellä josta puuttuu kahvilapalvelut? Ostaisinko viikonlopun eväät ”kalliilta huoltoasemalta” vai alimittaisesta K-Marketista? En kummastakaan. Enkä enää tankkaakkaan.

Tämä epäkonsepti lienee epätoivoinen hyökkäys ABC-asemia vastaan. Asiakkaiden tarpeita on hieman oikaistu ja hoetaan että kaksi yhdessä. Mutta yksi plus yksi tässä tapauksessa on korkeintaan puolitoista, ehkä vähemmänkin, eikä kumpikaan konsepti toimi odotetulla tavalla. Huono huoltosema kertaa kehno ruokakauppa ei aiheuta yhtään pysähdystä jatkossa. Mitähän hyvää tästä ajatellaan?

Kuka näitä oikein suunnittelee? Minkä oppikirjan mukaan kaksi brändiä yhdessä muodostaa aivoissa toimivan kokonaisuuden? Veikö ahneus ajattelukyvyn? Ostaako kuluttaja Veho Mersun tai Volvo Bilian. Levitetäänkö leivälle Becel Unileveriä? Apple Sonera? Ei taatusti. Aivot eivät tällä tavalla brändejä käsittele. Brändiä ei synny vaan ainoastaan epätoivoinen tapa yrittää yhdistellä palvelukonsepteja. Eikä lisäarvoa. Ei ymmärrystä eikä minkäänlaista kunnioitusta asiakkaan tarpeita kohtaan. Susi jo syntyessään.

ps. Siwa on auki ja Tuut Tuut Alepaan!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

janne karjalainen
2012-03-24 00:16:49

Toi paikkahan on nykyään remontoitu, kävin pari viikkoa sitten ja olivat rakentaneet sinne oikein viihtyisän kahvilan ja ruokakauppakin oli uudistettu, oli hyvä ja monipuolinen. Suosittelen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-24 08:18:59

Hei! Kiitos tiedosta. täytyy käydä tarkistamassa!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.