Sukupolven ääni

08.10.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Sukupolven ääni

Tervetuloa viidakkoon. Yritysten toimintaympäristö heiluu niin rajusti, että edellisten kalvojen valmistuessa tarvitaan jo uusia kuvaamaan toimenpiteitä seuraavassa maailmantilanteessa. Suuret ikäluokat ovat selvästi tähän jo kyllästyneitä. He antavat kohta vastuuta eteenpäin. Seuraavan parin vuoden aikana näemme valtavan määrän uusia nimityksiä. Uusi sukupolvi. Nettinatiivitkin pääsevät vaikuttamaan – jos jaksavat.

Vuosikymmenen takaiset opit eivät pelasta Nokiaa, Irlantia, Elcoteqiä eikä Suomeakaan. Tarvitaan aito rakennemuutos. Sellainen koettiin 1990-luvun alussa. Pakon edessä syntyy aina uutta. Laman läpi rämpineille yrittäjille pitäisi jakaa mitaleita Talvisodan tapaan.

Jossain on nytkin joukko ihmisiä jotka eivät halua jäädä tuleen makaamaan. Haluavat toteuttaa unelmansa. Haasteiden voittaminen tekee ihmisestä kekseliään. Ihminen selviytyy. Jokaisen hurrikaanin jälkeen rakennetaan elämä uudestaan. Istutetaan ja lisäännytään. Haetaan elämän hallinta ja tasapaino.

Maailman tarkastelu kertoo ettei hyviä uutisia juurikaan ole. Parempi lähteä mökille nauttimaan syyskeleistä. Mutta ei elämä lopu mihinkään, elämä jatkuu. Elämä ei ole kiinni pankeista eikä Euroista. Ne ovat elämää estäviä tekijöitä. Ei keskitytä niihin. Epätoivon hetkellä on paras aika ostaa, aloittaa uutta ja olla valmis tulevaan nousuun. Se nimittäin tulee varmasti. On ihmisluonnon vastaista pelätä ja tyytyä nykyiseen. Yksikään talouskriisi ei ole kestänyt yli 24 kuukautta pörssissä.

Kysyn jokaisessa palaverissa yritysjohtajilta tulevasta muutoksesta. Yllätyksekseni kaikki aina sanovat että muutos on kiihtymässä. Siis aidosti enemmän muutosta kuin edellisellä vuosikymmenellä. Uusi vuosikymmen vaatii uudet ajattelijat, uudet toimintatavat ja uuden uskon uuden onnistumiseen. Meillä on rutosti ihmisiä joilla on vielä talot ostamatta ja lainat maksamatta. Nälkä. Eikun tulta päin.

Nyt kannattaa tehdä jotain mitä todella haluaa. Unohda ympäristösi ja keskity omiin ajatuksiisi. Aloita jotain. Irtisanoudu. Elä unelmaasi. Soita. Seuraavat menestystarinat aloitetaan tänään eikä sitten kun maailma on taas tasapainossa. Sitten kaikkea on taas liikaa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Mika Aittamäki (@Aittamaki)
2013-04-04 19:28:40

Niin. Ongelmahan ei ole se, etteivät ihmiset tiedä, mitä pitäisi tehdä, vaan etteivät ihmiset tee sitä, mitä pitäisi rehdä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-04 22:05:08

Ihanasti kiteytetty. Aivan! voisitko hoitaa tämän Tolvasen puolestani... selkosanaisuus tekisi siitä paremman.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.