Rakastan Ryanairia

14.09.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Rakastan Ryanairia

Lentäminen ei ole kuin ennen. Koko ruljanssista on tehty niin rasittavaa etten ole varma pystyykö siitä enää kukaan nauttimaan. Ryanair on tämän ymmärtänyt. He ovat päättäneet tehdä yrityksestä tehokkaan, edullisen & kilpailukykyisen. Yritystä ei parhaimmillakaan voi kutsua lentoyhtiöksi mutta ”ilmakuljetuksiin erikoistuneena logistiikkayhtiönä” se on taatusti maailman paras. Rakastan sitä.

Ryanair yrittää muuttaa lähes kaiken mahdollisen lentämisessä. 1. Kentät ovat ”kaukana” ruuhkista, useimmiten hiljaisia charter -kenttiä jossa operointi on jouhevaa, kustannustehokasta eikä kiitoradalla tarvi jonotella. 2. Asiakkaille kerrotaan pelin säännöt jo heti alussa. Mitä et voi tehdä ja mikä on mahdollista – yrityksen mainos jopa erikseen hehkuttaa että heille voi tuoda myös käsimatkatavaroita ilman erillisiä kuluja. Passit tarkastetaan lippujonossa ja ylimääräiseistä kasseista sakotetaan kunnolla. 3. Koneeseen astuessa huudetaan ”sit down” ja ”big bag down” jotta matkaan päästään mahdollisimman nopeasti. Ideana on vaihtaa maisemaa eikä lorvailla peltilaatikossa.

Ryanairilla lentäminen on jännittävää. Jokaisessa penkissä mainostetaan jotain. Samoin heti koneen nousun jälkeen alkaa sirkus. Savuttomia savukkeita, arpoja, bussilippuja, ruokaa, juomaa & mitä tahansa. Koko ilmailuaika käytetään lisämyyntiin. Ja lähes kuukausittain uusia Ryanair – tuotteita. Mm. lentolaukku Samsonitelta – vain ryanair.com palvelusta. tottakai.

Raskasta toteaa joku. Työlästä. Kyllä vain, mutta he joille aika ei ole kriittisin elementti valitsevat edulliset hinnat varmasti. Ja lukekaapa uusinta asiakaslehteä: ”Ryanair is also Europe’s best-performing customer service provider with best punctuality, least lost bags, fewest flight candellations and the guarantee of no fuel surchargers ever.”

Tehokkaan järjestelmän lisäksi he lupaavat maksaa ”double the difference” jos löydät halvemman lennon (Terms apply ;).

Kuinka moni pystyy samaan? Kasvua, menestystä, toimalan muutosten johtamista ja täysin ennakkoluulotonta, asiakkaiden pinnaakin kiristäviä tehostuksia säästöjen takia? Edullinen – tehokas – parempi kuin moni muu…todellinen monsteri ?!

Ryanair on huvittava tai ärsyttävä lentokokemus mutta äärimmäisen kiinnostava palveluyritys. Lisäksi heidän kyky muokata sekä toimialaa että lanseerata uusia jippoja on kadehdittava.

Älä tyydy nykyiseen ajattelemalla että kaikki on jo tehty. Herää joka aamu miettimään mitä voisit parantaa ja mitä juuri tänään kannattaisi tehdä. Mieti mitä sinä rakastat? Tee työtä joka on intohimosi. Kyseenalaista itsestäänselvyydet ja ajattele toisin. Rakenna jotain uutta. Pelasta maailma. Maailmaa ei pelasteta vähentämällä vaan uudistumalla ja uudistamalla.

ps. Perustajan sanoin: ”Only by continuously challenging accepted conventions and questioning costs can we continue to lower costs and fares, while improving our customer service” …”Enemmän vähemmällä!”

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2011-11-08 17:28:49

http://www.marmai.fi/uutiset/ryanair+mainostaa+berlusconin+kiperalla+tilanteella/a718970

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2011-11-09 10:27:11

http://www.marmai.fi/uutiset/lentoporno+toi+ryanairille+valtavan+mediahuomion/a719116?s=r&wtm=Markkinointi_Mainonta/-09112011&?s=k

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.