Syövätkö lapsesi ruokaratkaisuja?

30.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Syövätkö lapsesi ruokaratkaisuja?

Jaksan ihmetellä viestinnän vaikeutta päivittäin. Lienee vaikein asia maailmassa. Viestin lähettäjä tulee harvoin kysyneeksi vaastaanottajalta miltä saatu viesti vaikutti, mitä se sisälsi ja miten asia tuli ymmärretyksi? Olen viimeaikoina pyytänyt paljon palautetta. Voin todeta etteivät asiat usein ole todellakaan niinkuin ne näyttävät. On kummallista miten eri asiat korostuvat eri tilanteissa.

Hyvä esimerkki viestinnän vaikeudesta on yritysten tapa kertoa tuotteistaan. On luonnollista haluta kommunikoida omasta osaamisestaan parhaalla mahdollisella tavalla. Koska omaa tekelettä tuputetaan ja halutaan asian olevan kohderyhmälle tärkeä päädytään usein myymään ratkaisuja. Ajatellaan että oman yhtiön tuottama komponetti tai systeemi on asiakkaalle valmis ratkaisu. Useimmiten kysymys on kuitenkin raaka-aineesta jalostetusta tuotteesta tai komponentista jota asiakas voi käyttää osana muuta kokonaisuutta.

Oman viestintäsi järkevyyttä voit testata vaihtamalla tarinasi kohteeksi jonkin arkisen asian? Sanotko lounasta ruokaratkaisuksi? vai onko se sittenkin ateria? Onko aamupala nälän poistamiseen keskittyvä ruokaratkaisu vai sittenkin vain kahvi & sämpylä? Syövätkö lapsesi eineksiä vai ateriaratkaisuja? Toimittaako yrityksesi todella kaivausteknologiaa vai lapioita?

Hyvä yritystarina ymmärretään anoppilassakin. Viesti ihmisille, unohda yritysliturgia ja toimialan turhat munkkilatinat. Mieti miten työpaikkasi insinööreille myydään autoja, kelloja & puhelimia. Tutkimalla tuttujen tuotteiden markkinointia analyyttisesti alat ymmärtämään omasta tekemisestäsi enemmän. Voit vaikka keksiä itsesi aivan uudella tavalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.