Kasvuyrittäjät ovat tämän päivän Rock-tähtiä

13.08.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kasvuyrittäjät ovat tämän päivän Rock-tähtiä

Kaipaan sankareita. Yksi nuoruuteni vahvimpia kokemuksia oli Sielun Veljien L’amourha -kiertue. Taisin olla 14. Esitys oli vangitseva, tyrmäävä ja jotain ihan uutta. Säkenöivä voima otti ylitseni ja vei mennessään.

Tämän päivän rock-tähtiä ovat kasvuyrittäjät. Kuten Ismo Alanko 70 ja 80 -luvulla arjen sankarit ovat ehdottomia, ennakkoluulottomia, energisiä ja sitoutuvat luomaan uutta. ”No matter what”. Tämän päivän rock-tähdet taas tuntuvat varsin laiskoilta. Harva on valmis laittamaan riittävästi energiaa pitkäkestoisen musiikkiuran luomiseen. Onhan tosin toimintaympäristökin muuttunut lähes mahdottomaksi.

Mikä erottaa tähdet haaveilijoista? Ammattimaisuus. Vahva visio, usko ja liikeidea eivät poista sitä tosiasiaa että hyvälläkin yrityksellä on kaikki mahdolliset yritystoiminnan haasteet. Ja vaikka haaveilu kantaa läpi arjen, ei pelkällä unelmoimalla rakenneta menestystä.

Miksi Lady Gaga menestyy? Koska hänen tiiminsä tekee oikeita asioita oikein. Lady Gaga on kokonaisuudessaan uskomaton paketti. Mikä muu artisti pystyy tekemään jokaisesta näyttäytymisestään spektaakkelin iltapäivä-, muoti- ja musiikkilehdistössä? Kuinka monelta löytyy sitkoa rakentaa erottuva tuote, valtava promootio, riittävä valikoima ja sitkoa yrittää vuodesta toiseen? Lady Gagallakin on 4p;tä hallussaan paremmin kuin hyvin. Gagalla on hyvä strategia ja loistava toteutus.

Kaipaisin suomalaisiin kasvuyrittäjiin hullua nöyryyttä. Hulluutta haluta enemmän kuten Rovio ja nöyryyttä tilastojen edessä. Suurin osa epäonnistuu. Vain parhaat kokonaisuudet pärjäävät.

 

Varmista että yritykselläsi on maan paras hallitus, rahoittajat, tekijät ja toimintavat. Pelkkä idea riittää pelkkään unelmointiin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

HIllo J. Orimaa
2011-08-14 09:59:41

Ammattitaito eli AT = Asenne + Tietotaito :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.