Kasvaminen sattuu aina

10.07.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kasvaminen sattuu aina

En ole eläissäni nähnyt kasvuyritystä joka ei joutuisi vaikeuksiin. Nopea kasvu johtaa väistämättä haasteisiin asiakkuuksissa, toimituskyvyssä, laadussa ja henkilöstössä. Historian näkökulmasta virheitä sattuu resursoinnissa, prosessien kehittämisessä ja henkilövalinnoissa. Miten virheet olisi ennakoitavissa tai jopa estettävissä?

Parhaimpana vaihtoehtona näen tasapainoisen ohjausjärjestelmän rakentamisen. Käytän siitä nimitystä ”mittarilentäminen.” Mittaristo tulisi jatkuvasti kertoa muutoksista toimintaympäristössä, kehityshankkeissa, yrityksen avainnumeroista ja sisäisestä ”lämpötilasta.” Kasvuyrityksen nokalla tulisi olla kompetentti hallitus jossa on toimialaosaajia, kehittäjiä, viisaita & muita aktiivisesti yrityksen hyödynnettävissä olevia osaajia.

Jos siis aiot kasvaa, varmista että sinulla on ainakin;

1. Hyvä hallitus joka oikeasti innostaa, tukee & rakentaa liiketoimintaasi
2. Kasvusuunnitelma joka sisältää toimenpiteet, resursoinnin ja mittariston kasvun hallitsemiseen
3. Johto(ryhmä) joka sitoutuu omistajan tavoitteisiin ja pystyy ne toteuttamaan
4. Aikaa, energiaa ja hermoja sietää turbulenssia
5. Uskallusta, kykyä ja halua tehdä nopeita päätöksiä. Kasvuympäristö vaatii rohkeita päätöksiä nopealla syklillä. Niin toimintasuunnitelma, budjetti kuin kehityshankkeet täytyy johtaa ns. Scrum –tekniikalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.